Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Dieta FODMAP. Książka kucharska, wskazówki dietetyka i plany żywieniowe dla osób z zespołem jelita drażliwego
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Zespół jelita drażliwego oraz inne problemy związane z przewodem pokarmowym, takie jak nieswoiste zapalenie jelit, celiakia czy alergie pokarmowe, mogą znacząco utrudniać codzienne funkcjonowanie. W takich przypadkach pacjenci często muszą przestrzegać surowej diety eliminacyjnej. Wyzwaniem bywa jednak precyzyjne ustalenie, które składniki wywołują objawy. Dla wielu osób pomocna okazuje się dieta eliminująca FODMAP – czyli fermentujące oligosacharydy, disacharydy, monosacharydy i poliole. Składniki te mogą potęgować dolegliwości u osób cierpiących na zespół jelita drażliwego, a ich eliminacja z jadłospisu nie zawsze jest prosta, zważywszy na ich powszechność w codziennej diecie.
Książka ta jest nieocenionym przewodnikiem w procesie wprowadzania diety o niskiej zawartości FODMAP bez rezygnacji z kulinarnych przyjemności. Obejmuje szereg wskazówek, które pomogą zmniejszyć objawy i jednocześnie utrzymać zdrową oraz satysfakcjonującą dietę. Najpierw nauczysz się, jaki plan żywieniowy najlepiej oddziaływuje na Twoje zdrowie, następnie wyeliminujesz posiłki najbardziej problematyczne, by w końcu określić, które produkty są bezpieczne dla Twojego organizmu. Poza cenną wiedzą, książka dostarcza licznych przepisów na smaczne posiłki i porady dotyczące adaptacji dań do specyficznych potrzeb żywieniowych.
Korzystając z tej książki, dowiesz się, czym jest dieta FODMAP i jaki ma wpływ na schorzenia układu pokarmowego. Nauczysz się identyfikować produkty, które mogą być dla Ciebie szkodliwe, oraz znajdziesz odpowiedni plan żywieniowy dostosowany do Twoich potrzeb. Autorzy przedstawiają także praktyczne wskazówki, jak efektywnie wdrożyć nową dietę i tworzyć wyśmienite dania o minimalnej zawartości FODMAP.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Zespół jelita drażliwego oraz inne problemy związane z przewodem pokarmowym, takie jak nieswoiste zapalenie jelit, celiakia czy alergie pokarmowe, mogą znacząco utrudniać codzienne funkcjonowanie. W takich przypadkach pacjenci często muszą przestrzegać surowej diety eliminacyjnej. Wyzwaniem bywa jednak precyzyjne ustalenie, które składniki wywołują objawy. Dla wielu osób pomocna okazuje się dieta eliminująca FODMAP – czyli fermentujące oligosacharydy, disacharydy, monosacharydy i poliole. Składniki te mogą potęgować dolegliwości u osób cierpiących na zespół jelita drażliwego, a ich eliminacja z jadłospisu nie zawsze jest prosta, zważywszy na ich powszechność w codziennej diecie.
Książka ta jest nieocenionym przewodnikiem w procesie wprowadzania diety o niskiej zawartości FODMAP bez rezygnacji z kulinarnych przyjemności. Obejmuje szereg wskazówek, które pomogą zmniejszyć objawy i jednocześnie utrzymać zdrową oraz satysfakcjonującą dietę. Najpierw nauczysz się, jaki plan żywieniowy najlepiej oddziaływuje na Twoje zdrowie, następnie wyeliminujesz posiłki najbardziej problematyczne, by w końcu określić, które produkty są bezpieczne dla Twojego organizmu. Poza cenną wiedzą, książka dostarcza licznych przepisów na smaczne posiłki i porady dotyczące adaptacji dań do specyficznych potrzeb żywieniowych.
Korzystając z tej książki, dowiesz się, czym jest dieta FODMAP i jaki ma wpływ na schorzenia układu pokarmowego. Nauczysz się identyfikować produkty, które mogą być dla Ciebie szkodliwe, oraz znajdziesz odpowiedni plan żywieniowy dostosowany do Twoich potrzeb. Autorzy przedstawiają także praktyczne wskazówki, jak efektywnie wdrożyć nową dietę i tworzyć wyśmienite dania o minimalnej zawartości FODMAP.
