Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Cukrzycę można wyleczyć. Książka kucharska. Przepisy na pyszne, zdrowe i niskowęglowodanowe dania, które kontrolują poziom insuliny oraz zapobiegają i odwracają cukrzycę typu 2
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Czym jest dobre jedzenie?
W tej książce nie znajdziesz wzmianek o ilości kalorii i węglowodanów. Natomiast dowiesz się, czym jest dobre jedzenie i zdrowe odżywianie: czymś naturalnym, nieprzetworzonym i zdrowym. Niektóre z tych produktów mogą mieć więcej lub mniej kalorii, inne mogą zawierać więcej - lub mniej - węglowodanów. Nie znaczy to jednak, że nie można się nimi cieszyć i wpływać na odchudzanie i oczyszczanie organizmu. Kluczem jest rozkoszowanie się naturalnymi, nieprzetworzonymi produktami i jedzenie do momentu, gdy poczujesz się pełny.
Epidemia otyłości i cukrzycy typu 2 - czy już ciebie dopadła? Czy wiesz, jak jej uniknąć?Epidemia cukrzycy typu 2 podążyła w ostatnich dziesięcioleciach za epidemią otyłości, niosąc ze sobą wiele konsekwencji zdrowotnych. Cukrzyca typu 2 znacznie zwiększa ryzyko zapadnięcia na większość rodzajów chorób przewlekłych, między innymi choroby serca, udarów, niektóre rodzaje nowotworów złośliwych, ślepotę, amputację, choroby nerek, uszkodzenia nerwu oraz infekcje. Nie musi jednak tak być. Chociaż większość osób uważa cukrzycę typu 2 za chorobę przewlekłą i nieuleczalną, to taki pogląd jest w dużej mierze nieuzasadniony. Większość specjalistów uważa, że utrata wagi znacząco polepszy lub nawet odwróci tę chorobę oraz wszystkie towarzyszące jej dolegliwości. Kluczem jest zatem takie zmodyfikowanie nawyków żywieniowych i zdrowe odżywianie, by ułatwić sobie utratę wagi, poprawić zdrowie i oczyścić organizm. Ta książka ci w tym pomoże.
Cukrzycę typu 2 powoduje zbyt duża ilość cukru, dlatego sprawdź, czym jest dobre jedzenie, aby jej uniknąćWszystkie pokarmy składają się z trzech głównych części składowych, zwanych makroelementami. Są to białka, tłuszcze i węglowodany - układ pokarmowy radzi sobie z każdym z nich inaczej. Po zjedzeniu pokarmy zostają rozbite, by łatwiej się wchłaniały. Kiedy nadmiar glukozy gromadzi się w ciele na przestrzeni dziesięciu lub dwudziestu lat, każda jego komórka zaczyna po prostu gnić. Właśnie dlatego cukrzyca typu 2, w przeciwieństwie do niemal każdej innej choroby, atakuje wszystkie narządy i powoduje insulinooporność. Twoje oczy gniją i tracisz wzrok, nerki gniją i potrzebna ci dializa. Twoje serce gnije, więc doznajesz jego ataku i niewydolności. Twój mózg gnije i chorujesz na Alzheimera. Twoja wątroba gnije i doznajesz choroby stłuszczenia i marskości wątroby. Twoje nogi gniją i pojawia się cukrzycowe owrzodzenie stopy. Twoje nerwy gniją i rozwija się neuropatia cukrzycowa. Żadna część ciała nie zostaje oszczędzona.
Kiedy jesz, twoje ciało przechowuje energię z pożywienia. Kiedy pościsz - spala jąĆwiczenia fizyczne z pewnością mogą pomóc przy cukrzycy typu 2, insulinooporności i otyłości. Jednak jest to znacznie mniej skuteczne rozwiązanie niż post przerywany - najprostsza i najpewniejsza metoda, by zmusić swoje ciało do spalania cukru. Post to po prostu odwrotna strona jedzenia: jeśli nie jesz, pościsz. Kiedy jesz, twoje ciało przechowuje energię z pożywienia. Kiedy pościsz - spala ją. Glukoza to najłatwiej dostępne źródło energii z pożywienia. Dłuższe okresy postu pozwalają spalić więcej magazynowanego cukru. Choć post może brzmieć jak coś bardzo trudnego, to jest to dosłownie najstarsza terapia dietetyczna znana i stosowana bezproblemowo od tysięcy lat. Popularną strategią spalania tłuszczu jest poszczenie przez 24 godziny, dwa-trzy razy w tygodniu. Kolejny popularny sposób polega na poszczeniu przez 16 godzin, pięć-sześć razy w tygodniu. W książce znajdziesz różne metody stosowania postu i z pewnością odkryjesz odpowiednią dla siebie.
Co jest lepsze, post czy dieta niskowęglowodanowa? A może obie te rzeczy?Zarówno post przerywany, jak i niskowęglowodanowa dieta ze zdrowymi tłuszczami (LCHF) efektywnie redukują insulinę, a zatem mogą powodować utratę wagi i odwrócić efekty cukrzycy typu 2. Post maksymalnie obniża insulinę, jest więc po prostu najszybszą i najbardziej wydajną metodą na odzyskanie zdrowia. Umożliwia on wyrzucenie cukru z komórek naszego ciała (,,cukiernicy") w naturalny sposób. Kiedy komórki są puste, nadchodzący cukier nie będzie już ,,wysypywał się" do krwi - i nie będziemy dłużej spełniać kryteriów cukrzycy. Odwrócimy chorobę.
Ta książka kucharska zawiera:- kolorowe zdjęcia i 100 prostych przepisów, które pomagają zarządzać insuliną i wspomagają odchudzanie;
- harmonogramy i plany postu przerywanego - poszczenie 16-, 24-, 26- i 30-godzinne;
- listy zakupów spożywczych;
- aktualne informacje na temat insulinooporności i jej związku z przyrostem masy ciała i cukrzycą typu 2;
- przepisy na pyszne i urozmaicone dania, które nigdy ci się nie znudzą.
Przekonaj się, czym jest dobre jedzenieWybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Czym jest dobre jedzenie?
W tej książce nie znajdziesz wzmianek o ilości kalorii i węglowodanów. Natomiast dowiesz się, czym jest dobre jedzenie i zdrowe odżywianie: czymś naturalnym, nieprzetworzonym i zdrowym. Niektóre z tych produktów mogą mieć więcej lub mniej kalorii, inne mogą zawierać więcej - lub mniej - węglowodanów. Nie znaczy to jednak, że nie można się nimi cieszyć i wpływać na odchudzanie i oczyszczanie organizmu. Kluczem jest rozkoszowanie się naturalnymi, nieprzetworzonymi produktami i jedzenie do momentu, gdy poczujesz się pełny.
Epidemia otyłości i cukrzycy typu 2 - czy już ciebie dopadła? Czy wiesz, jak jej uniknąć?Epidemia cukrzycy typu 2 podążyła w ostatnich dziesięcioleciach za epidemią otyłości, niosąc ze sobą wiele konsekwencji zdrowotnych. Cukrzyca typu 2 znacznie zwiększa ryzyko zapadnięcia na większość rodzajów chorób przewlekłych, między innymi choroby serca, udarów, niektóre rodzaje nowotworów złośliwych, ślepotę, amputację, choroby nerek, uszkodzenia nerwu oraz infekcje. Nie musi jednak tak być. Chociaż większość osób uważa cukrzycę typu 2 za chorobę przewlekłą i nieuleczalną, to taki pogląd jest w dużej mierze nieuzasadniony. Większość specjalistów uważa, że utrata wagi znacząco polepszy lub nawet odwróci tę chorobę oraz wszystkie towarzyszące jej dolegliwości. Kluczem jest zatem takie zmodyfikowanie nawyków żywieniowych i zdrowe odżywianie, by ułatwić sobie utratę wagi, poprawić zdrowie i oczyścić organizm. Ta książka ci w tym pomoże.
Cukrzycę typu 2 powoduje zbyt duża ilość cukru, dlatego sprawdź, czym jest dobre jedzenie, aby jej uniknąćWszystkie pokarmy składają się z trzech głównych części składowych, zwanych makroelementami. Są to białka, tłuszcze i węglowodany - układ pokarmowy radzi sobie z każdym z nich inaczej. Po zjedzeniu pokarmy zostają rozbite, by łatwiej się wchłaniały. Kiedy nadmiar glukozy gromadzi się w ciele na przestrzeni dziesięciu lub dwudziestu lat, każda jego komórka zaczyna po prostu gnić. Właśnie dlatego cukrzyca typu 2, w przeciwieństwie do niemal każdej innej choroby, atakuje wszystkie narządy i powoduje insulinooporność. Twoje oczy gniją i tracisz wzrok, nerki gniją i potrzebna ci dializa. Twoje serce gnije, więc doznajesz jego ataku i niewydolności. Twój mózg gnije i chorujesz na Alzheimera. Twoja wątroba gnije i doznajesz choroby stłuszczenia i marskości wątroby. Twoje nogi gniją i pojawia się cukrzycowe owrzodzenie stopy. Twoje nerwy gniją i rozwija się neuropatia cukrzycowa. Żadna część ciała nie zostaje oszczędzona.
Kiedy jesz, twoje ciało przechowuje energię z pożywienia. Kiedy pościsz - spala jąĆwiczenia fizyczne z pewnością mogą pomóc przy cukrzycy typu 2, insulinooporności i otyłości. Jednak jest to znacznie mniej skuteczne rozwiązanie niż post przerywany - najprostsza i najpewniejsza metoda, by zmusić swoje ciało do spalania cukru. Post to po prostu odwrotna strona jedzenia: jeśli nie jesz, pościsz. Kiedy jesz, twoje ciało przechowuje energię z pożywienia. Kiedy pościsz - spala ją. Glukoza to najłatwiej dostępne źródło energii z pożywienia. Dłuższe okresy postu pozwalają spalić więcej magazynowanego cukru. Choć post może brzmieć jak coś bardzo trudnego, to jest to dosłownie najstarsza terapia dietetyczna znana i stosowana bezproblemowo od tysięcy lat. Popularną strategią spalania tłuszczu jest poszczenie przez 24 godziny, dwa-trzy razy w tygodniu. Kolejny popularny sposób polega na poszczeniu przez 16 godzin, pięć-sześć razy w tygodniu. W książce znajdziesz różne metody stosowania postu i z pewnością odkryjesz odpowiednią dla siebie.
Co jest lepsze, post czy dieta niskowęglowodanowa? A może obie te rzeczy?Zarówno post przerywany, jak i niskowęglowodanowa dieta ze zdrowymi tłuszczami (LCHF) efektywnie redukują insulinę, a zatem mogą powodować utratę wagi i odwrócić efekty cukrzycy typu 2. Post maksymalnie obniża insulinę, jest więc po prostu najszybszą i najbardziej wydajną metodą na odzyskanie zdrowia. Umożliwia on wyrzucenie cukru z komórek naszego ciała (,,cukiernicy") w naturalny sposób. Kiedy komórki są puste, nadchodzący cukier nie będzie już ,,wysypywał się" do krwi - i nie będziemy dłużej spełniać kryteriów cukrzycy. Odwrócimy chorobę.
Ta książka kucharska zawiera:- kolorowe zdjęcia i 100 prostych przepisów, które pomagają zarządzać insuliną i wspomagają odchudzanie;
- harmonogramy i plany postu przerywanego - poszczenie 16-, 24-, 26- i 30-godzinne;
- listy zakupów spożywczych;
- aktualne informacje na temat insulinooporności i jej związku z przyrostem masy ciała i cukrzycą typu 2;
- przepisy na pyszne i urozmaicone dania, które nigdy ci się nie znudzą.
Przekonaj się, czym jest dobre jedzenie