Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Dietetyka oparta na dowodach
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Inspiracją do stworzenia tej książki stał się wzrost liczby opracowań naukowych analizujących skomplikowany związek między dietą a zdrowiem oraz rozwojem chorób. Jednocześnie pojawia się wiele niepotwierdzonych naukowo informacji, które czerpią głównie z reklamowo-marketingowych publikacji. Niestety, tego typu treści są rozpowszechniane w mediach oraz internecie, a co gorsza, trafiają również do gabinetów medycznych i dietetycznych. Początkowo wierzyłam, że osoby zdrowe mogą swobodnie eksperymentować z dietą, jednak obecnie zdaję sobie sprawę, że to również eksperymenty ze zdrowiem. Niektóre niekonwencjonalne i niesprawdzone metody żywienia są polecane również osobom chorym.
Książka ta, która nosi nieco prowokacyjny tytuł, nie jest typowym podręcznikiem dietetyki ani nie opiera się na ustalaniu diet. Jej celem jest przedstawienie problemów związanych z żywieniem człowieka z naukowej perspektywy, prezentując aktualną wiedzę na temat żywienia w zdrowiu i chorobie. Adresuję ją do wszystkich, którzy zawodowo zajmują się tematyką żywieniową: lekarzy, dietetyków, pielęgniarek, pracowników zawodów medycznych oraz studentów kierunków medycznych. Niemniej jednak, osoby niezwiązane z medycyną również odkryją w niej wartościowe informacje. Elżbieta Poniewierka
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Inspiracją do stworzenia tej książki stał się wzrost liczby opracowań naukowych analizujących skomplikowany związek między dietą a zdrowiem oraz rozwojem chorób. Jednocześnie pojawia się wiele niepotwierdzonych naukowo informacji, które czerpią głównie z reklamowo-marketingowych publikacji. Niestety, tego typu treści są rozpowszechniane w mediach oraz internecie, a co gorsza, trafiają również do gabinetów medycznych i dietetycznych. Początkowo wierzyłam, że osoby zdrowe mogą swobodnie eksperymentować z dietą, jednak obecnie zdaję sobie sprawę, że to również eksperymenty ze zdrowiem. Niektóre niekonwencjonalne i niesprawdzone metody żywienia są polecane również osobom chorym.
Książka ta, która nosi nieco prowokacyjny tytuł, nie jest typowym podręcznikiem dietetyki ani nie opiera się na ustalaniu diet. Jej celem jest przedstawienie problemów związanych z żywieniem człowieka z naukowej perspektywy, prezentując aktualną wiedzę na temat żywienia w zdrowiu i chorobie. Adresuję ją do wszystkich, którzy zawodowo zajmują się tematyką żywieniową: lekarzy, dietetyków, pielęgniarek, pracowników zawodów medycznych oraz studentów kierunków medycznych. Niemniej jednak, osoby niezwiązane z medycyną również odkryją w niej wartościowe informacje. Elżbieta Poniewierka
