Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Obiad w Rzymie. Historia świata w jednym posiłku
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
W daniach takich jak kotlet czy miska makaronu kryje się więcej historii niż w majestatycznym Koloseum. Andreas Viestad zaprasza nas do smakowitej podróży przez kulturę kulinarną Rzymu, odkrywając tajemnice kryjące się za każdym tradycyjnym przepisem. Poprzez tę gastronomiczną przygodę, poznajemy niezwykłe związki między kulinariami a znaczącymi wydarzeniami w dziejach świata.
Czy wiesz, że spór o technikę wypieku chleba miał wpływ na wielką schizmę w Kościele? Albo jak zamiłowanie do masła mogło stać się iskrą, która zapoczątkowała reformację? W tej fascynującej książce odkryjesz również, jak niedobór soli przyczynił się do przegranych bitew w wojnie secesyjnej, wzniecenia Wielkiej Rewolucji Francuskiej oraz upadku brytyjskiego imperium kolonialnego.
Śledzimy historię Rzymu, który dzięki pszenicy przekształcił się z małej osady w centrum potężnego imperium, oraz poznajemy wpływ cytryny na rozwój sycylijskiej mafii. Wyruszamy w kulinarną podróż, śledząc smaki i składniki, które ukształtowały naszą cywilizację. Zaczynając na rzymskim targu, poprzez Ogród Oliwny w Jerozolimie i kopalnię soli w Wieliczce, próbujemy odpowiedzieć na pytanie: jaka jest najlepsza potrawa na świecie?
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
W daniach takich jak kotlet czy miska makaronu kryje się więcej historii niż w majestatycznym Koloseum. Andreas Viestad zaprasza nas do smakowitej podróży przez kulturę kulinarną Rzymu, odkrywając tajemnice kryjące się za każdym tradycyjnym przepisem. Poprzez tę gastronomiczną przygodę, poznajemy niezwykłe związki między kulinariami a znaczącymi wydarzeniami w dziejach świata.
Czy wiesz, że spór o technikę wypieku chleba miał wpływ na wielką schizmę w Kościele? Albo jak zamiłowanie do masła mogło stać się iskrą, która zapoczątkowała reformację? W tej fascynującej książce odkryjesz również, jak niedobór soli przyczynił się do przegranych bitew w wojnie secesyjnej, wzniecenia Wielkiej Rewolucji Francuskiej oraz upadku brytyjskiego imperium kolonialnego.
Śledzimy historię Rzymu, który dzięki pszenicy przekształcił się z małej osady w centrum potężnego imperium, oraz poznajemy wpływ cytryny na rozwój sycylijskiej mafii. Wyruszamy w kulinarną podróż, śledząc smaki i składniki, które ukształtowały naszą cywilizację. Zaczynając na rzymskim targu, poprzez Ogród Oliwny w Jerozolimie i kopalnię soli w Wieliczce, próbujemy odpowiedzieć na pytanie: jaka jest najlepsza potrawa na świecie?
