Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Kalafior to król
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Uwielbiasz kalafiora z masłem i bułką tartą? Nie wyobrażasz sobie, jak inaczej można byłoby go przyrządzić? Sięgnij po publikację "Kalafior to król. 70 przepisów, które tego dowodzą", a przekonasz się, że jesteś w błędzie.
Kalafior to cudowne warzywo, bogate w składniki odżywcze. Jest zdrowy i pożywny, można go przygotowywać zarówno tradycyjnie, jak i w nowych odsłonach, wpisujących się we współczesne trendy kulinarne. Może być zarówno daniem głównym, jak i przekąską, posłużyć do przygotowania zupy, jak i deseru. Jeśli masz problem z wyobrażeniem sobie kalafiora w tak odmiennych wydaniach, sięgnij po książkę Leanne Kitchen "Kalafior to król. 70 przepisów, które tego dowodzą" i przekonaj się, na ile sposobów można przygotować to niedoceniane warzywo.
Kalafior, warzywo z rodziny kapustowatych, może zostać podany tradycyjnie, uprażony na złocisty kolor, zgrillowany bądź upieczony w całości. Może też z powodzeniem posłużyć za spód do pizzy czy stać się przekąską do chrupania przed telewizorem (niczym popcorn). Z kalafiora można również przyrządzić coś, co ucieszy wszystkich, którzy starają się w swojej diecie unikać węglowodanów, a mianowicie kalafiorowy "ryż".
W książce, w której autorka zgromadziła 70 przepisów z całego świata, znalazły się i takie ciekawostki, jak limonkowo-kokosowy sernik z kalafiora, muffinki oraz brownie z wykorzystaniem tego warzywa i inne fascynujące desery. Są też w niej receptury na sycący dahl, zaskakujące przystawki czy chociażby kalafiorową pizzę.
Leanne Kitchen jest szefową kuchni, edytorką, fotografką, podróżniczką i autorką książek kulinarnych. Gotowaniem zajmuje się zawodowo od 14 lat, a w przerwach pisze książki kulinarne, stylizuje potrawy oraz tworzy artykuły do magazynów kulinarnych. Ma na swoim koncie kilka książek kulinarnych, z których "Kalafior to król?" wydana została niedawno po polsku.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Uwielbiasz kalafiora z masłem i bułką tartą? Nie wyobrażasz sobie, jak inaczej można byłoby go przyrządzić? Sięgnij po publikację "Kalafior to król. 70 przepisów, które tego dowodzą", a przekonasz się, że jesteś w błędzie.
Kalafior to cudowne warzywo, bogate w składniki odżywcze. Jest zdrowy i pożywny, można go przygotowywać zarówno tradycyjnie, jak i w nowych odsłonach, wpisujących się we współczesne trendy kulinarne. Może być zarówno daniem głównym, jak i przekąską, posłużyć do przygotowania zupy, jak i deseru. Jeśli masz problem z wyobrażeniem sobie kalafiora w tak odmiennych wydaniach, sięgnij po książkę Leanne Kitchen "Kalafior to król. 70 przepisów, które tego dowodzą" i przekonaj się, na ile sposobów można przygotować to niedoceniane warzywo.
Kalafior, warzywo z rodziny kapustowatych, może zostać podany tradycyjnie, uprażony na złocisty kolor, zgrillowany bądź upieczony w całości. Może też z powodzeniem posłużyć za spód do pizzy czy stać się przekąską do chrupania przed telewizorem (niczym popcorn). Z kalafiora można również przyrządzić coś, co ucieszy wszystkich, którzy starają się w swojej diecie unikać węglowodanów, a mianowicie kalafiorowy "ryż".
W książce, w której autorka zgromadziła 70 przepisów z całego świata, znalazły się i takie ciekawostki, jak limonkowo-kokosowy sernik z kalafiora, muffinki oraz brownie z wykorzystaniem tego warzywa i inne fascynujące desery. Są też w niej receptury na sycący dahl, zaskakujące przystawki czy chociażby kalafiorową pizzę.
Leanne Kitchen jest szefową kuchni, edytorką, fotografką, podróżniczką i autorką książek kulinarnych. Gotowaniem zajmuje się zawodowo od 14 lat, a w przerwach pisze książki kulinarne, stylizuje potrawy oraz tworzy artykuły do magazynów kulinarnych. Ma na swoim koncie kilka książek kulinarnych, z których "Kalafior to król?" wydana została niedawno po polsku.