Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.






Nowa
Książka nowa.





Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.





Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.





Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Jedzenie emocjonalne – jak nie jeść na pocieszenie. Proste przeprogramowanie mózgu, by odzyskać zdrowie i skutecznie zwalczyć zajadanie emocji
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Czy zauważasz, że stres i niepokój często skierowują Cię w stronę jedzenia? Wielu z nas sięga po przekąski, by odgonić negatywne myśli czy poprawić nastrój w trudnych chwilach. Jeśli te sytuacje brzmią znajomo, możesz mieć do czynienia z jedzeniem emocjonalnym. Nie ma powodów do rozpaczy, ponieważ skutecznie można sobie z tym poradzić, poprawiając zarówno zdrowie psychiczne, emocjonalne, jak i fizyczne.
W dzisiejszych czasach zjawisko to jest coraz bardziej powszechne. Szukając pocieszenia czy chwili ulgi w jedzeniu, zamiast szczęścia i akceptacji często otrzymujemy otyłość, cukrzycę, problemy z sercem czy depresję. Sporadyczne objadanie się, aby zapomnieć o problemach zawodowych czy osobistych, nie jest dobrym rozwiązaniem. Dlatego warto sięgnąć po tę książkę, by krok po kroku przekształcić swoje nawyki żywieniowe i odnaleźć utracone poczucie własnej wartości. Twoja relacja z jedzeniem nie musi się opierać na wypełnianiu emocjonalnych pustek, co da Ci radość i pozwoli zbliżyć się do zdrowszej wersji siebie.
Julie Simon, terapeuta specjalizująca się w zajadaniu emocji, opracowała skuteczny 12-tygodniowy program, który pomaga odkryć pierwotne przyczyny tego problemu. Jej metoda, oparta na praktyce siedmiu kroków uważności, dostarcza praktycznych narzędzi do radzenia sobie z brakiem wewnętrznego połączenia, które stoi za jedzeniem emocjonalnym. Nauczysz się rozróżniać głód emocjonalny od fizjologicznego, tak aby pełniej zaspokoić potrzeby ciała, emocji i umysłu.
Zastosowanie zasad neuroplastyczności mózgu może być kluczem do rozwiązania problemu jedzenia emocjonalnego. Przyswojenie odpowiednich umiejętności pozwoli Ci zyskać kontrolę nad swoim stylem odżywiania, wprowadzając zdrowe nawyki. Autorska koncepcja Wewnętrznej Pielęgnacji pomoże Ci radzić sobie ze stresem i lękiem, rozwijając równocześnie regulacyjne funkcje mózgu. Nauczysz się odkrywać swoje potrzeby bez konieczności uciekania się do jedzenia czy innych niezdrowych substancji. Wzmacniając swoje samopoczucie i odporność psychiczną, odkryjesz nowe pokłady radości i satysfakcji, nie wpadając w pułapkę restrykcyjnych diet.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
67.85 zł
nowa

- nowa książka
Wysyłka w ciągu 48h + czas dostawy
jak nowa
dobry
widoczne ślady używania
Czy zauważasz, że stres i niepokój często skierowują Cię w stronę jedzenia? Wielu z nas sięga po przekąski, by odgonić negatywne myśli czy poprawić nastrój w trudnych chwilach. Jeśli te sytuacje brzmią znajomo, możesz mieć do czynienia z jedzeniem emocjonalnym. Nie ma powodów do rozpaczy, ponieważ skutecznie można sobie z tym poradzić, poprawiając zarówno zdrowie psychiczne, emocjonalne, jak i fizyczne.
W dzisiejszych czasach zjawisko to jest coraz bardziej powszechne. Szukając pocieszenia czy chwili ulgi w jedzeniu, zamiast szczęścia i akceptacji często otrzymujemy otyłość, cukrzycę, problemy z sercem czy depresję. Sporadyczne objadanie się, aby zapomnieć o problemach zawodowych czy osobistych, nie jest dobrym rozwiązaniem. Dlatego warto sięgnąć po tę książkę, by krok po kroku przekształcić swoje nawyki żywieniowe i odnaleźć utracone poczucie własnej wartości. Twoja relacja z jedzeniem nie musi się opierać na wypełnianiu emocjonalnych pustek, co da Ci radość i pozwoli zbliżyć się do zdrowszej wersji siebie.
Julie Simon, terapeuta specjalizująca się w zajadaniu emocji, opracowała skuteczny 12-tygodniowy program, który pomaga odkryć pierwotne przyczyny tego problemu. Jej metoda, oparta na praktyce siedmiu kroków uważności, dostarcza praktycznych narzędzi do radzenia sobie z brakiem wewnętrznego połączenia, które stoi za jedzeniem emocjonalnym. Nauczysz się rozróżniać głód emocjonalny od fizjologicznego, tak aby pełniej zaspokoić potrzeby ciała, emocji i umysłu.
Zastosowanie zasad neuroplastyczności mózgu może być kluczem do rozwiązania problemu jedzenia emocjonalnego. Przyswojenie odpowiednich umiejętności pozwoli Ci zyskać kontrolę nad swoim stylem odżywiania, wprowadzając zdrowe nawyki. Autorska koncepcja Wewnętrznej Pielęgnacji pomoże Ci radzić sobie ze stresem i lękiem, rozwijając równocześnie regulacyjne funkcje mózgu. Nauczysz się odkrywać swoje potrzeby bez konieczności uciekania się do jedzenia czy innych niezdrowych substancji. Wzmacniając swoje samopoczucie i odporność psychiczną, odkryjesz nowe pokłady radości i satysfakcji, nie wpadając w pułapkę restrykcyjnych diet.