Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Cukier, sól, tłuszcz
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Uzależnienie od soli, cukru i tłuszczu to zjawisko, które zdominowało nasze codzienne życie. Potężne korporacje spożywcze wykorzystują te trzy składniki, aby produkować maksymalnie atrakcyjne produkty, przy jednoczesnym minimalizowaniu kosztów.
W swojej książce "Sól, cukier, tłuszcz", nagrodzony Pulitzerem dziennikarz śledczy Michael Moss, zagłębia się w to, jak doszło do tej sytuacji. Przez sugestywnie przedstawione historie, szczegółowo bada działania niektórych z najbardziej rozpoznawalnych i zyskownych firm ostatnich pięćdziesięciu lat. Dzięki dokładnym badaniom, Moss oferuje nową perspektywę na ten kontrowersyjny temat.
Ta fascynująca relacja odkrywa kulisy przemysłu wysoko przetworzonej żywności, która może na zawsze zmienić twoje podejście do jedzenia. Czy jesteś gotów dowiedzieć się, co tak naprawdę ląduje w twoim koszyku?
Przenikliwa narracja Mossa oddaje chwile czystej przyjemności, jakie towarzyszą spożywaniu fast foodów - przesyconych smakiem tłuszczu, który w mózgu wyzwala uczucie błogości. Jednocześnie autor obnaża cyniczne manipulacje stojące za tym przemysłem, które mają na celu wyłącznie generowanie zysków, pozostawiając nas skonfrontowanych z jedzeniem, które jednocześnie kochamy i nienawidzimy.
Zdecydowanie obowiązkowa lektura dla każdego konsumenta, który chce świadomie wybierać swoje jedzenie.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Uzależnienie od soli, cukru i tłuszczu to zjawisko, które zdominowało nasze codzienne życie. Potężne korporacje spożywcze wykorzystują te trzy składniki, aby produkować maksymalnie atrakcyjne produkty, przy jednoczesnym minimalizowaniu kosztów.
W swojej książce "Sól, cukier, tłuszcz", nagrodzony Pulitzerem dziennikarz śledczy Michael Moss, zagłębia się w to, jak doszło do tej sytuacji. Przez sugestywnie przedstawione historie, szczegółowo bada działania niektórych z najbardziej rozpoznawalnych i zyskownych firm ostatnich pięćdziesięciu lat. Dzięki dokładnym badaniom, Moss oferuje nową perspektywę na ten kontrowersyjny temat.
Ta fascynująca relacja odkrywa kulisy przemysłu wysoko przetworzonej żywności, która może na zawsze zmienić twoje podejście do jedzenia. Czy jesteś gotów dowiedzieć się, co tak naprawdę ląduje w twoim koszyku?
Przenikliwa narracja Mossa oddaje chwile czystej przyjemności, jakie towarzyszą spożywaniu fast foodów - przesyconych smakiem tłuszczu, który w mózgu wyzwala uczucie błogości. Jednocześnie autor obnaża cyniczne manipulacje stojące za tym przemysłem, które mają na celu wyłącznie generowanie zysków, pozostawiając nas skonfrontowanych z jedzeniem, które jednocześnie kochamy i nienawidzimy.
Zdecydowanie obowiązkowa lektura dla każdego konsumenta, który chce świadomie wybierać swoje jedzenie.
