Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Zdrowy tłuszcz
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Zastanawiając się nad tym, co jeść, by zachować zdrowie i uniknąć nadmiernych kilogramów, wielu z nas boryka się z mnóstwem sprzecznych informacji. Jednak doktor Steven Masley i dietetyk Jonny Bowden, mimo różnic w podejściu do diet, znaleźli wspólne rozwiązanie tej palącej kwestii. Ich odkrycie wskazuje, że nie kalorie czy węglowodany są kluczowe, ale odpowiedni wybór tłuszczów. W swojej książce autorzy objaśniają podział tłuszczów na kategorie: zdrowe, niezdrowe i neutralne, wskazując na istotne zalety tych zdrowych. Okazuje się, że potrafią one wpływać na równowagę hormonalną, hamować apetyt i zapobiegać stanom zapalnym. Masley i Bowden omawiają tu, jakie tłuszcze warto uwzględniać w diecie, a których należy unikać, prezentując jednocześnie 30-dniowy plan żywieniowy oraz 50 przepisów opartych na zasadzie "tłuszcz-błonnik-białko-smak". Autorzy dostarczają także wskazówek, jak nie popełniać błędów w codziennym zastosowaniu zdrowych tłuszczów.
Książka ta ma szansę stać się fundamentalnym przewodnikiem żywieniowym, pomagającym przywrócić tłuszczom ich miejsce na naszych talerzach i poprawić zdrowie oraz odporność. Dr David Perlmutter zwraca uwagę na jej przełomowy charakter w walce z chorobami, natomiast dr Susan Albers podkreśla odwagę autorów w kwestionowaniu powszechnych mitów na temat tłuszczów. Z kolei dr Sara Gottfried przypomina, że kluczem nie jest ograniczanie kalorii, lecz świadomy wybór pokarmów wspierających funkcjonowanie hormonów.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Zastanawiając się nad tym, co jeść, by zachować zdrowie i uniknąć nadmiernych kilogramów, wielu z nas boryka się z mnóstwem sprzecznych informacji. Jednak doktor Steven Masley i dietetyk Jonny Bowden, mimo różnic w podejściu do diet, znaleźli wspólne rozwiązanie tej palącej kwestii. Ich odkrycie wskazuje, że nie kalorie czy węglowodany są kluczowe, ale odpowiedni wybór tłuszczów. W swojej książce autorzy objaśniają podział tłuszczów na kategorie: zdrowe, niezdrowe i neutralne, wskazując na istotne zalety tych zdrowych. Okazuje się, że potrafią one wpływać na równowagę hormonalną, hamować apetyt i zapobiegać stanom zapalnym. Masley i Bowden omawiają tu, jakie tłuszcze warto uwzględniać w diecie, a których należy unikać, prezentując jednocześnie 30-dniowy plan żywieniowy oraz 50 przepisów opartych na zasadzie "tłuszcz-błonnik-białko-smak". Autorzy dostarczają także wskazówek, jak nie popełniać błędów w codziennym zastosowaniu zdrowych tłuszczów.
Książka ta ma szansę stać się fundamentalnym przewodnikiem żywieniowym, pomagającym przywrócić tłuszczom ich miejsce na naszych talerzach i poprawić zdrowie oraz odporność. Dr David Perlmutter zwraca uwagę na jej przełomowy charakter w walce z chorobami, natomiast dr Susan Albers podkreśla odwagę autorów w kwestionowaniu powszechnych mitów na temat tłuszczów. Z kolei dr Sara Gottfried przypomina, że kluczem nie jest ograniczanie kalorii, lecz świadomy wybór pokarmów wspierających funkcjonowanie hormonów.
