Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Zaburzenia lipidowe
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Zmiany miażdżycowe w tętnicach są w dużej mierze wynikiem zaburzeń lipidowych, takich jak nadmiar cholesterolu lub niski poziom dobrego cholesterolu HDL w krwi, a także czynników takich jak nadciśnienie, palenie papierosów, otyłość, cukrzyca i brak aktywności fizycznej. Mimo to, poprzez odpowiednie nawyki żywieniowe i zdrowy styl życia, można znacznie zredukować ryzyko rozwoju poważnych chorób sercowo-naczyniowych, które mogą prowadzić do zawału serca czy udaru mózgu.
W omawianym poradniku, czytelnik znajdzie wskazówki dotyczące zmiany diety, z wyraźnym podkreśleniem, jakich potraw unikać oraz które produkty wybierać, aby poprawić profil lipidowy krwi. Dostarczone tygodniowe jadłospisy oraz przepisy kulinarne znacznie ułatwiają wprowadzenie zalecanej diety w codzienną rutynę. Książka oferuje praktyczne porady i rekomendacje opracowane przez specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, stanowiąc cenne źródło informacji zarówno dla pacjentów, jak i lekarzy podstawowej opieki zdrowotnej.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Zmiany miażdżycowe w tętnicach są w dużej mierze wynikiem zaburzeń lipidowych, takich jak nadmiar cholesterolu lub niski poziom dobrego cholesterolu HDL w krwi, a także czynników takich jak nadciśnienie, palenie papierosów, otyłość, cukrzyca i brak aktywności fizycznej. Mimo to, poprzez odpowiednie nawyki żywieniowe i zdrowy styl życia, można znacznie zredukować ryzyko rozwoju poważnych chorób sercowo-naczyniowych, które mogą prowadzić do zawału serca czy udaru mózgu.
W omawianym poradniku, czytelnik znajdzie wskazówki dotyczące zmiany diety, z wyraźnym podkreśleniem, jakich potraw unikać oraz które produkty wybierać, aby poprawić profil lipidowy krwi. Dostarczone tygodniowe jadłospisy oraz przepisy kulinarne znacznie ułatwiają wprowadzenie zalecanej diety w codzienną rutynę. Książka oferuje praktyczne porady i rekomendacje opracowane przez specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, stanowiąc cenne źródło informacji zarówno dla pacjentów, jak i lekarzy podstawowej opieki zdrowotnej.
