Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Święta bez pszenicy
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Kontynuacja popularnej książki "Kuchnia polska bez pszenicy" z przepisami świątecznymi na Boże Narodzenie i Wielkanoc dostarcza inspiracji na bezglutenowe, pyszne dania, które uczynią każdą wyjątkową okazję jeszcze bardziej smakowitą. Kalendarz pełen jest różnych świąt, niektóre z nich mają w Polsce długą tradycję, podczas gdy inne dopiero zyskują popularność. Autorki skupiły się tutaj na dwóch najważniejszych dla Polaków świętach, które jednocześnie charakteryzują się bogactwem tradycji kulinarnych.
W tej książce znajdziesz przepisy na klasyczne dania, takie jak uszka, pierogi, makowce, pierniki, serniki, baby, paschy, żurki i mazurki. W sumie ponad 250 receptur na smakowite zupy, dania główne, przekąski, dodatki do potraw, pieczywo, ciasteczka, babeczki i desery. Książka zawiera również bazowe przepisy, takie jak ciasta pierogowe, naleśnikowe, a także majonezy, ekstrakty i polewy. Wszystkie potrawy są bez glutenu, cukru i niezdrowych dodatków typu E. Często są także dostępne w wersjach beznabiałowych lub wegańskich.
Przygotowane z użyciem nowych, zdrowych składników, które wzbogacają bezglutenową dietę, potrawy te ograniczają użycie mało wartościowych, przetworzonych mąk i skrobi. Choć niektóre dania, takie jak kutia, kompot wigilijny, pascha czy wielkanocny baranek, przygotowuje się tradycyjnie tylko raz w roku, większość z nich doskonale pasuje do codziennego menu. Chleby, barszcze, pasztety, kluski i pierogi oraz różnorodne słodkości to uniwersalne propozycje, z których można korzystać przez cały rok, nie tylko od święta.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Kontynuacja popularnej książki "Kuchnia polska bez pszenicy" z przepisami świątecznymi na Boże Narodzenie i Wielkanoc dostarcza inspiracji na bezglutenowe, pyszne dania, które uczynią każdą wyjątkową okazję jeszcze bardziej smakowitą. Kalendarz pełen jest różnych świąt, niektóre z nich mają w Polsce długą tradycję, podczas gdy inne dopiero zyskują popularność. Autorki skupiły się tutaj na dwóch najważniejszych dla Polaków świętach, które jednocześnie charakteryzują się bogactwem tradycji kulinarnych.
W tej książce znajdziesz przepisy na klasyczne dania, takie jak uszka, pierogi, makowce, pierniki, serniki, baby, paschy, żurki i mazurki. W sumie ponad 250 receptur na smakowite zupy, dania główne, przekąski, dodatki do potraw, pieczywo, ciasteczka, babeczki i desery. Książka zawiera również bazowe przepisy, takie jak ciasta pierogowe, naleśnikowe, a także majonezy, ekstrakty i polewy. Wszystkie potrawy są bez glutenu, cukru i niezdrowych dodatków typu E. Często są także dostępne w wersjach beznabiałowych lub wegańskich.
Przygotowane z użyciem nowych, zdrowych składników, które wzbogacają bezglutenową dietę, potrawy te ograniczają użycie mało wartościowych, przetworzonych mąk i skrobi. Choć niektóre dania, takie jak kutia, kompot wigilijny, pascha czy wielkanocny baranek, przygotowuje się tradycyjnie tylko raz w roku, większość z nich doskonale pasuje do codziennego menu. Chleby, barszcze, pasztety, kluski i pierogi oraz różnorodne słodkości to uniwersalne propozycje, z których można korzystać przez cały rok, nie tylko od święta.
