Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Kuchnia podlaska. Litewska-białoruska-ukraińska-tatarska-żydowska
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Książka „Kuchnia podlaska” zaprasza do odkrywania kulinarnych tradycji regionu, oferując nie tylko przywrócenie na nasze stoły zapomnianych smaków, ale także inspirując do samodzielnych poszukiwań w tej dziedzinie. W jej stronach znajdziecie Państwo przepisy w oryginalnej formie, które są nieodłączną częścią naszego kulturowego dziedzictwa.
Publikacja ta nie ogranicza się jedynie do receptur; zabiera czytelników w podróż przez opowieści o obyczajach kulinarnych Podlasia. Odkryjecie tu smaki tradycji litewskiej, białoruskiej, ukraińskiej, żydowskiej i tatarskiej, które stały się integralną częścią regionalnej tożsamości.
Podlaska kuchnia, wynikająca z wieloletniego współistnienia narodów, kultur i religii, jest prawdziwą mozaiką smaków, kształtowaną przez wiejski krajobraz, dym unoszący się z kominów, zapach chleba i siana, a także przez szlacheckie dworki, mieszczańskie kamienice i żydowskie karczmy.
Istnieje wiele rodzajów kuchni, żadna z nich nie jest lepsza ani gorsza. Każda powstaje w różnorodnych warunkach kulturowych, klimatycznych i obyczajowych. Aby poznać kuchnię podlaską wystarczy przeczytać tę książkę, ale by w pełni ją zrozumieć, warto spróbować jej smaków.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Książka „Kuchnia podlaska” zaprasza do odkrywania kulinarnych tradycji regionu, oferując nie tylko przywrócenie na nasze stoły zapomnianych smaków, ale także inspirując do samodzielnych poszukiwań w tej dziedzinie. W jej stronach znajdziecie Państwo przepisy w oryginalnej formie, które są nieodłączną częścią naszego kulturowego dziedzictwa.
Publikacja ta nie ogranicza się jedynie do receptur; zabiera czytelników w podróż przez opowieści o obyczajach kulinarnych Podlasia. Odkryjecie tu smaki tradycji litewskiej, białoruskiej, ukraińskiej, żydowskiej i tatarskiej, które stały się integralną częścią regionalnej tożsamości.
Podlaska kuchnia, wynikająca z wieloletniego współistnienia narodów, kultur i religii, jest prawdziwą mozaiką smaków, kształtowaną przez wiejski krajobraz, dym unoszący się z kominów, zapach chleba i siana, a także przez szlacheckie dworki, mieszczańskie kamienice i żydowskie karczmy.
Istnieje wiele rodzajów kuchni, żadna z nich nie jest lepsza ani gorsza. Każda powstaje w różnorodnych warunkach kulturowych, klimatycznych i obyczajowych. Aby poznać kuchnię podlaską wystarczy przeczytać tę książkę, ale by w pełni ją zrozumieć, warto spróbować jej smaków.
