Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Jelito drażliwe. Leczenie dietą. 140 przepisów
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Odkryj wszystko, co musisz wiedzieć o zespole jelita nadwrażliwego wraz z kolekcją 140 smakowitych przepisów, które nie podrażniają układu pokarmowego. Zdajesz sobie sprawę, dlaczego naukowcy określają jelita mianem drugiego mózgu? To właśnie one odgrywają kluczową rolę w prawidłowym działaniu systemów odpornościowego, nerwowego i pokarmowego. W książce "Jelito drażliwe" znajdziesz szczegółowe rekomendacje dietetyczne oraz proste, pyszne przepisy, które pomogą ci cieszyć się jedzeniem na nowo. Zawarte porady i informacje stanowią wsparcie dla osób borykających się z różnymi formami zespołu jelita nadwrażliwego.
W książce dzielę się moją wiedzą o radzeniu sobie z tym schorzeniem, bazując na doświadczeniach z pracy z licznymi pacjentami. Jestem przekonana, Drogi Czytelniku, że odkryjesz, jak skuteczna może być dieta jako wsparcie terapii zespołu jelita nadwrażliwego. Z odpowiednią cierpliwością i konsekwencją wdrożenie zdrowych nawyków żywieniowych może przynieść znaczącą ulgę.
Odpowiadam również na kluczowe pytania dotyczące funkcji jelit w organizmie, przyczyn chorób takich jak celiakia czy nietolerancje pokarmowe, a także podpowiadam, jak zdiagnozować i radzić sobie z zespołem jelita nadwrażliwego. Zgłębiam tajniki diet specjalnych, takich jak FODMAP i diety eliminacyjne, oraz wyjaśniam, jak rozróżnić zespół jelita nadwrażliwego od SIBO i skutecznie z nim walczyć.
Hanna Stolińska-Fiedorowicz to dietetyk kliniczny, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Doświadczenie zdobywała w Instytucie Żywności i Żywienia, prowadzi również szkolenia żywieniowe dla różnych grup wiekowych.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Odkryj wszystko, co musisz wiedzieć o zespole jelita nadwrażliwego wraz z kolekcją 140 smakowitych przepisów, które nie podrażniają układu pokarmowego. Zdajesz sobie sprawę, dlaczego naukowcy określają jelita mianem drugiego mózgu? To właśnie one odgrywają kluczową rolę w prawidłowym działaniu systemów odpornościowego, nerwowego i pokarmowego. W książce "Jelito drażliwe" znajdziesz szczegółowe rekomendacje dietetyczne oraz proste, pyszne przepisy, które pomogą ci cieszyć się jedzeniem na nowo. Zawarte porady i informacje stanowią wsparcie dla osób borykających się z różnymi formami zespołu jelita nadwrażliwego.
W książce dzielę się moją wiedzą o radzeniu sobie z tym schorzeniem, bazując na doświadczeniach z pracy z licznymi pacjentami. Jestem przekonana, Drogi Czytelniku, że odkryjesz, jak skuteczna może być dieta jako wsparcie terapii zespołu jelita nadwrażliwego. Z odpowiednią cierpliwością i konsekwencją wdrożenie zdrowych nawyków żywieniowych może przynieść znaczącą ulgę.
Odpowiadam również na kluczowe pytania dotyczące funkcji jelit w organizmie, przyczyn chorób takich jak celiakia czy nietolerancje pokarmowe, a także podpowiadam, jak zdiagnozować i radzić sobie z zespołem jelita nadwrażliwego. Zgłębiam tajniki diet specjalnych, takich jak FODMAP i diety eliminacyjne, oraz wyjaśniam, jak rozróżnić zespół jelita nadwrażliwego od SIBO i skutecznie z nim walczyć.
Hanna Stolińska-Fiedorowicz to dietetyk kliniczny, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Doświadczenie zdobywała w Instytucie Żywności i Żywienia, prowadzi również szkolenia żywieniowe dla różnych grup wiekowych.
