Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Historia makaronu w dziesięciu daniach. Od tortellini do carbonary
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Rozmowy o kulinariach we Włoszech mogą być zaskakująco kontrowersyjne i pełne niespodzianek. Wszyscy zdają sobie sprawę, że do carbonary nie dodaje się śmietany, a spaghetti bolognese ma niewiele wspólnego z prawdziwym ragù. Czy jednak tak jest naprawdę? Może nasze przekonania na temat autentycznych włoskich makaronów są nieco zafałszowane?
Podążając za tradycyjnymi przepisami, często nie zauważamy, że kulinaria są żywe i nieustannie się rozwijają. Wiele z utartych legend o włoskich potrawach mija się z prawdą. Na przykład carbonara nie wywodzi się z Włoch, a fettuccine powstało dzięki Alfredo di Lelio, który stworzył je dla swojej żony po porodzie. A do tego, czy wiemy, która bogini i jej nieprzemijające piękno były inspiracją dla kształtu tortellino?
Luca Cesari, ekspert w dziedzinie historii gastronomii i kucharz z zamiłowaniem do eksperymentów, rzuca wyzwanie tradycjom i zaprasza do odkrywania na nowo dziesięciu włoskich klasyków. W jego przekonaniu te ikoniczne dania nieustannie się odradzają i zmieniają, zależnie od kreatywności kucharza i miejsca, w którym są przygotowywane.
Zasmakuj tradycyjnych dań, siedząc wygodnie z talerzem pełnym pasta al pomodoro, i odkryj mityczne historie, jak choćby te o pochodzeniu spaghetti z sosem bolońskim czy meksykańskich wpływach na włoską kuchnię.
Książka Luki Cesariego, nagrodzona Premio Bancarella della Cucina, wciąga od pierwszej strony. To literacka uczta pełna miłości do włoskiej kuchni, głębokiej wiedzy kulinarniej, a czasem nawet lekkiej złośliwości. Bartek Kieżun, dziennikarz, kucharz i autor kulinarnych przewodników, nie kryje zachwytu nad tym dziełem, opisując je jako lekkie i inteligentne spojrzenie na bogate historie, które rozgrywają się w kuchni.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Rozmowy o kulinariach we Włoszech mogą być zaskakująco kontrowersyjne i pełne niespodzianek. Wszyscy zdają sobie sprawę, że do carbonary nie dodaje się śmietany, a spaghetti bolognese ma niewiele wspólnego z prawdziwym ragù. Czy jednak tak jest naprawdę? Może nasze przekonania na temat autentycznych włoskich makaronów są nieco zafałszowane?
Podążając za tradycyjnymi przepisami, często nie zauważamy, że kulinaria są żywe i nieustannie się rozwijają. Wiele z utartych legend o włoskich potrawach mija się z prawdą. Na przykład carbonara nie wywodzi się z Włoch, a fettuccine powstało dzięki Alfredo di Lelio, który stworzył je dla swojej żony po porodzie. A do tego, czy wiemy, która bogini i jej nieprzemijające piękno były inspiracją dla kształtu tortellino?
Luca Cesari, ekspert w dziedzinie historii gastronomii i kucharz z zamiłowaniem do eksperymentów, rzuca wyzwanie tradycjom i zaprasza do odkrywania na nowo dziesięciu włoskich klasyków. W jego przekonaniu te ikoniczne dania nieustannie się odradzają i zmieniają, zależnie od kreatywności kucharza i miejsca, w którym są przygotowywane.
Zasmakuj tradycyjnych dań, siedząc wygodnie z talerzem pełnym pasta al pomodoro, i odkryj mityczne historie, jak choćby te o pochodzeniu spaghetti z sosem bolońskim czy meksykańskich wpływach na włoską kuchnię.
Książka Luki Cesariego, nagrodzona Premio Bancarella della Cucina, wciąga od pierwszej strony. To literacka uczta pełna miłości do włoskiej kuchni, głębokiej wiedzy kulinarniej, a czasem nawet lekkiej złośliwości. Bartek Kieżun, dziennikarz, kucharz i autor kulinarnych przewodników, nie kryje zachwytu nad tym dziełem, opisując je jako lekkie i inteligentne spojrzenie na bogate historie, które rozgrywają się w kuchni.
