Książka - Zioła i przyprawy mojej kuchni

DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Zioła i przyprawy mojej kuchni

Zioła i przyprawy mojej kuchni

DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Książka, której autorką jest Biruta Markuza, stanowi niezwykłą eksplorację świata ziół w kontekście kulinarnym i osobistym. Dla entuzjastów wspaniałych smaków i zdrowotnych właściwości ziół, jest to lektura pełna inspiracji, która pokazuje, jak niewiele wysiłku potrzeba, by wprowadzić do życia bogactwo ziół. Ich uprawa nie tylko odmienia smak potraw, lecz także potrafi dostarczyć wiele radości i odprężenia.

Biruta Markuza, absolwentka Akademii Sztuk Pięknych, kształciła się pod okiem profesora Aleksandra Kobzdeja na kierunku malarstwo. Jej kariera zawodowa związana była z filmem, gdzie jako scenografka współpracowała z takimi wybitnymi reżyserami jak Wojciech Has, Tadeusz Konwicki, Janusz Nasfeter oraz Jerzy Skolimowski. W czasie wolnym pielęgnowała w swoim wiejskim ogrodzie zioła, czerpiąc z tego hobby nie tylko spokój, ale i wiedzę.

Doświadczenia te uzupełniała podczas licznych podróży zagranicznych oraz pobytów w Australii, Stanach Zjednoczonych i Kanadzie, gdzie poznawała różnorodne przyprawy z odległych zakątków świata. Po powrocie do kraju, Biruta podjęła pracę w „Magazynie Rodzinnym”, rozwijając swoje umiejętności najpierw w dziale graficznym, a następnie jako kierownik działu poradnictwa. Przez pięć lat ilustrowała rośliny dla wydawnictw naukowych i prowadziła zajęcia z perspektywy na Uniwersytecie w Lae.

Obecnie związana z Warszawą, poświęca się malarstwu oraz tworzeniu książek i artykułów na temat kulinariów. Pracuje również jako tłumaczka języków litewskiego i angielskiego, tworząc pomosty między różnymi kulturami i smakami.

Wybierz stan zużycia:

WIĘCEJ O SKALI

brak

nowa

brak

jak nowa

brak

dobry

brak

widoczne ślady używania

Książka, której autorką jest Biruta Markuza, stanowi niezwykłą eksplorację świata ziół w kontekście kulinarnym i osobistym. Dla entuzjastów wspaniałych smaków i zdrowotnych właściwości ziół, jest to lektura pełna inspiracji, która pokazuje, jak niewiele wysiłku potrzeba, by wprowadzić do życia bogactwo ziół. Ich uprawa nie tylko odmienia smak potraw, lecz także potrafi dostarczyć wiele radości i odprężenia.

Biruta Markuza, absolwentka Akademii Sztuk Pięknych, kształciła się pod okiem profesora Aleksandra Kobzdeja na kierunku malarstwo. Jej kariera zawodowa związana była z filmem, gdzie jako scenografka współpracowała z takimi wybitnymi reżyserami jak Wojciech Has, Tadeusz Konwicki, Janusz Nasfeter oraz Jerzy Skolimowski. W czasie wolnym pielęgnowała w swoim wiejskim ogrodzie zioła, czerpiąc z tego hobby nie tylko spokój, ale i wiedzę.

Doświadczenia te uzupełniała podczas licznych podróży zagranicznych oraz pobytów w Australii, Stanach Zjednoczonych i Kanadzie, gdzie poznawała różnorodne przyprawy z odległych zakątków świata. Po powrocie do kraju, Biruta podjęła pracę w „Magazynie Rodzinnym”, rozwijając swoje umiejętności najpierw w dziale graficznym, a następnie jako kierownik działu poradnictwa. Przez pięć lat ilustrowała rośliny dla wydawnictw naukowych i prowadziła zajęcia z perspektywy na Uniwersytecie w Lae.

Obecnie związana z Warszawą, poświęca się malarstwu oraz tworzeniu książek i artykułów na temat kulinariów. Pracuje również jako tłumaczka języków litewskiego i angielskiego, tworząc pomosty między różnymi kulturami i smakami.

Szczegóły

Opinie

Książki autora

Podobne

Dla Ciebie

Książki z kategorii

Dostawa i płatność

Szczegóły

Cena: - zł

Okładka: Miękka

Ilość stron: 232

Rok wydania: 2010

Rozmiar: 145 x 205 mm

ID: 9788375064247

Autorzy: Markuza Biruta

Inne książki: Markuza Biruta

Podobne produkty

Może Ci się spodobać

Inne książki: Pozostałe książki

Opinie użytkowników
0.0
0 ocen i 0 recenzji
Reviews Reward Icon

Napisz opinię o książce i wygraj nagrodę!

W każdym miesiącu wybieramy najlepsze opinie i nagradzamy recenzentów.

Dowiedz się więcej

Wartość nagród w tym miesiącu

880 zł

Napisz opinię i wygraj nagrodę!
Twoja ocena to:
wybierz ocenę 0
Treść musi mieć więcej niż 50 i mniej niż 20000 znaków

Dodaj swoją opinię

Zaloguj się na swoje konto, aby mieć możliwość dodawania opinii.

Czy chcesz zostawić tylko ocenę?

Dodanie samej oceny o książce nie jest brane pod uwagę podczas losowania nagród. By mieć szansę na otrzymanie nagrody musisz napisać opinię o książce.

Już oceniłeś/zrecenzowałeś te książkę w przeszłości.

Możliwe jest dodanie tylko jednej recenzji do każdej z książek.

Sposoby dostawy

Płatne z góry

InPost Paczkomaty 24/7

InPost Paczkomaty 24/7

13.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

ORLEN Paczka

ORLEN Paczka

11.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Automaty DHL BOX 24/7 i punkty POP

Automaty DHL BOX 24/7 i punkty POP

9.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

NAJTAŃSZA FORMA DOSTAWY

DPD Pickup Punkt Odbioru

DPD Pickup Punkt Odbioru

11.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier GLS

Kurier GLS

14.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier DPD

Kurier DPD

14.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier InPost

Kurier InPost

14.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Pocztex Kurier

Pocztex Kurier

13.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier GLS - kraje UE

Kurier GLS - kraje UE

69.00 zł

Odbiór osobisty (Dębica)

Odbiór osobisty (Dębica)

3.00 zł

Płatne przy odbiorze

Kurier GLS pobranie Kurier GLS pobranie

23.99 zł

Sposoby płatności

Płatność z góry

Przedpłata

platnosc

Zwykły przelew info