Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Wegan Nerd. Moja roślinna kuchnia
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Odkryj swoją kuchnię na nowo! Poznaj dziesiątki wegańskich przepisów, które zachwycą Cię swoim wysublimowanym smakiem i niezwykłą prostotą. Przygotowanie roślinnych posiłków wbrew pozorom nie zabiera wiele czasu i jest o wiele prostsze, niż myślisz. Jeśli pragniesz, aby Twój codzienny jadłospis stał się źródłem zdrowia i witamin, koniecznie sięgnij po tę skarbnicę wspaniałych inspiracji!
Dieta wegańska usprawnia trawienie, pomaga w detoksykacji naszego organizmu, zapewnia również lepsze samopoczucie oraz dodaje zastrzyk codziennej energii. Weganizm przyczynia się także do utrzymania prawidłowej wagi ciała, osoby pozostające na diecie bezmięsnej rzadziej zmagają się z chorobami cywilizacyjnymi. Prawidłowo zbilansowana oraz urozmaicona dieta roślinna nie powoduje także niedoboru witamin i składników odżywczych. Nasza kuchnia i sposób odżywiania nie muszą wiązać się z okrucieństwem, wbrew powszechnej opinii dieta roślinna wcale nie jest trudna, droga i pracochłonna - na dobry początek wystarczą po prostu chęci.
Dzięki lekturze poznasz pyszne i proste przepisy na zupy, sałatki, dania główne, desery, wypieki, napoje, dania świąteczne, jak również przekąski na spotkania z przyjaciółmi. Autorka w swoich potrawach stara się wykorzystywać sezonowe warzywa, owoce czy zioła kupowane wprost od lokalnych sprzedawców. Posiłki przygotowane z pomocą przepisów zawartych w książce zachwycą niejedno nawet najbardziej wymagające podniebienie. Jesienna zupa dyniowa z kuminem, owsianka z masłem orzechowym, pudding chia z mango, torcik z bitą śmietaną kokosową i owocami, ostry krem z pieczonych buraków, aromatyczna zupa pomidorowa, pasztet z białej fasoli i gruszki, jesienne curry, torcik bezowy z cytrynowym kremem jaglanym i owocami czy cukinia faszerowana pomidorami i tofu to tylko niektóre z propozycji. Autorka zdradza również czytelnikom w jaki sposób zapoczątkowała swoje zamiłowanie do kuchni roślinnej, uświadamia nam dlaczego weganizm jest tak ważny dla naszego zdrowia i środowiska, dzieli się także cennymi i praktycznymi wskazówkami, jak w bezproblemowy sposób przejść na dietę bezmięsną.
"Wegan Nerd. Moja roślinna kuchnia" to literacki debiut autorki - Alicji Rokickiej, która postanowiła podzielić się z czytelnikami swoim wieloletnim kulinarnym doświadczeniem. 320 stronicowy tytuł w solidnej, twardej oprawie wzbogacony został o liczne autorskie fotografie. Pozycję wydano nakładem wydawnictwa "Nasza Księgarnia". Książka przeznaczona zarówno dla osób które korzystają już z dobrodziejstw diety roślinnej, jak również dla tych, którzy szukają dopiero inspiracji do żywieniowych zmian.
Alicja Rokicka to autorka bloga: wegannerd.blogspot.com, pasjonatka kulinarnej fotografii, współpracuje ze śródziemnomorskim magazynem "Lente" oraz portalem "HelloZdrowie", jej przepisy pojawiały się również w magazynach, takich jak "Usta" oraz "Kuchnia". Kulinarne fotografie autorki oraz artykuły dotyczące diety bezmięsnej ukazują się natomiast w nowojorskim kwartalniku "Chickpea Magazine" poświęconym kuchni wegańskiej i zdrowemu stylowi życia. Na dietę roślinną postanowiła przejść już w wieku 13 lat, wówczas zaczęła stawiać swoje pierwsze kulinarne kroki. Dziś pragnie podzielić się z czytelnikami zdobytą przez siebie wiedzą i doświadczeniem w książce pod tytułem "Wegan Nerd. Moja roślinna kuchnia".
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Odkryj swoją kuchnię na nowo! Poznaj dziesiątki wegańskich przepisów, które zachwycą Cię swoim wysublimowanym smakiem i niezwykłą prostotą. Przygotowanie roślinnych posiłków wbrew pozorom nie zabiera wiele czasu i jest o wiele prostsze, niż myślisz. Jeśli pragniesz, aby Twój codzienny jadłospis stał się źródłem zdrowia i witamin, koniecznie sięgnij po tę skarbnicę wspaniałych inspiracji!
Dieta wegańska usprawnia trawienie, pomaga w detoksykacji naszego organizmu, zapewnia również lepsze samopoczucie oraz dodaje zastrzyk codziennej energii. Weganizm przyczynia się także do utrzymania prawidłowej wagi ciała, osoby pozostające na diecie bezmięsnej rzadziej zmagają się z chorobami cywilizacyjnymi. Prawidłowo zbilansowana oraz urozmaicona dieta roślinna nie powoduje także niedoboru witamin i składników odżywczych. Nasza kuchnia i sposób odżywiania nie muszą wiązać się z okrucieństwem, wbrew powszechnej opinii dieta roślinna wcale nie jest trudna, droga i pracochłonna - na dobry początek wystarczą po prostu chęci.
Dzięki lekturze poznasz pyszne i proste przepisy na zupy, sałatki, dania główne, desery, wypieki, napoje, dania świąteczne, jak również przekąski na spotkania z przyjaciółmi. Autorka w swoich potrawach stara się wykorzystywać sezonowe warzywa, owoce czy zioła kupowane wprost od lokalnych sprzedawców. Posiłki przygotowane z pomocą przepisów zawartych w książce zachwycą niejedno nawet najbardziej wymagające podniebienie. Jesienna zupa dyniowa z kuminem, owsianka z masłem orzechowym, pudding chia z mango, torcik z bitą śmietaną kokosową i owocami, ostry krem z pieczonych buraków, aromatyczna zupa pomidorowa, pasztet z białej fasoli i gruszki, jesienne curry, torcik bezowy z cytrynowym kremem jaglanym i owocami czy cukinia faszerowana pomidorami i tofu to tylko niektóre z propozycji. Autorka zdradza również czytelnikom w jaki sposób zapoczątkowała swoje zamiłowanie do kuchni roślinnej, uświadamia nam dlaczego weganizm jest tak ważny dla naszego zdrowia i środowiska, dzieli się także cennymi i praktycznymi wskazówkami, jak w bezproblemowy sposób przejść na dietę bezmięsną.
"Wegan Nerd. Moja roślinna kuchnia" to literacki debiut autorki - Alicji Rokickiej, która postanowiła podzielić się z czytelnikami swoim wieloletnim kulinarnym doświadczeniem. 320 stronicowy tytuł w solidnej, twardej oprawie wzbogacony został o liczne autorskie fotografie. Pozycję wydano nakładem wydawnictwa "Nasza Księgarnia". Książka przeznaczona zarówno dla osób które korzystają już z dobrodziejstw diety roślinnej, jak również dla tych, którzy szukają dopiero inspiracji do żywieniowych zmian.
Alicja Rokicka to autorka bloga: wegannerd.blogspot.com, pasjonatka kulinarnej fotografii, współpracuje ze śródziemnomorskim magazynem "Lente" oraz portalem "HelloZdrowie", jej przepisy pojawiały się również w magazynach, takich jak "Usta" oraz "Kuchnia". Kulinarne fotografie autorki oraz artykuły dotyczące diety bezmięsnej ukazują się natomiast w nowojorskim kwartalniku "Chickpea Magazine" poświęconym kuchni wegańskiej i zdrowemu stylowi życia. Na dietę roślinną postanowiła przejść już w wieku 13 lat, wówczas zaczęła stawiać swoje pierwsze kulinarne kroki. Dziś pragnie podzielić się z czytelnikami zdobytą przez siebie wiedzą i doświadczeniem w książce pod tytułem "Wegan Nerd. Moja roślinna kuchnia".