Książka - Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG.07. Podręcznik. Część 2. Technikum

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG.07. Podręcznik. Część 2. Technikum

Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG.07. Podręcznik. Część 2. Technikum

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Podręcznik poświęcony jest szczegółowemu omówieniu zagadnień związanych z kwalifikacją HGT.02, koncentrując się na różnorodności surowców oraz ich przetwarzaniu podczas przygotowywania dań i półproduktów gastronomicznych. Autorka przyjęła przystępną metodę nauczania, która umożliwia uczniom zdobycie kompletnej wiedzy o różnych surowcach i ich zastosowaniu w kuchni. Na zakończenie książki zaprezentowane są wybrane receptury, które dodatkowo wzbogacają praktyczną wiedzę czytelnika.

Struktura podręcznika ułatwia rozdzielenie teorii od praktyki, co jest szczególnie pomocne przy przygotowaniach do egzaminów potwierdzających kompetencje zawodowe. Treści są dostosowane zarówno pod względem językowym, jak i merytorycznym do grupy wiekowej, do której są adresowane. Część teoretyczna zawiera podstawową terminologię techniczną używaną w gastronomii, a dla zagranicznych terminów przedstawiono prawidłową wymowę. Dodatkowo, podręcznik oferuje wykaz kluczowych pojęć branżowych, przetłumaczonych na język polski, angielski i niemiecki, co stanowi cenną pomoc dla młodych adeptów sztuki kulinarnej.

Wybierz stan zużycia:

WIĘCEJ O SKALI

Podręcznik poświęcony jest szczegółowemu omówieniu zagadnień związanych z kwalifikacją HGT.02, koncentrując się na różnorodności surowców oraz ich przetwarzaniu podczas przygotowywania dań i półproduktów gastronomicznych. Autorka przyjęła przystępną metodę nauczania, która umożliwia uczniom zdobycie kompletnej wiedzy o różnych surowcach i ich zastosowaniu w kuchni. Na zakończenie książki zaprezentowane są wybrane receptury, które dodatkowo wzbogacają praktyczną wiedzę czytelnika.

Struktura podręcznika ułatwia rozdzielenie teorii od praktyki, co jest szczególnie pomocne przy przygotowaniach do egzaminów potwierdzających kompetencje zawodowe. Treści są dostosowane zarówno pod względem językowym, jak i merytorycznym do grupy wiekowej, do której są adresowane. Część teoretyczna zawiera podstawową terminologię techniczną używaną w gastronomii, a dla zagranicznych terminów przedstawiono prawidłową wymowę. Dodatkowo, podręcznik oferuje wykaz kluczowych pojęć branżowych, przetłumaczonych na język polski, angielski i niemiecki, co stanowi cenną pomoc dla młodych adeptów sztuki kulinarnej.

Szczegóły

Opinie

Książki autora

Podobne

Dla Ciebie

Książki z kategorii

Dostawa i płatność

Szczegóły

Cena: - zł
Okładka: Miękka
Ilość stron: 680
Rok wydania: 2018
Rozmiar: 1 × 2 mm
ID: 9788302173608
Wydawnictwo:

Inne książki tych autorów

Podobne produkty

Może Ci się spodobać

Inne książki z tej samej kategorii

Opinie użytkowników
0.0
0 ocen i 0 recenzji
Reviews Reward Icon

Napisz opinię o książce i wygraj nagrodę!

W każdym miesiącu wybieramy najlepsze opinie i nagradzamy recenzentów.

Dowiedz się więcej

Wartość nagród w tym miesiącu

880 zł

Napisz opinię i wygraj nagrodę!
Twoja ocena to:
wybierz ocenę 0
Treść musi mieć więcej niż 50 i mniej niż 20000 znaków

Dodaj swoją opinię

Zaloguj się na swoje konto, aby mieć możliwość dodawania opinii.

Czy chcesz zostawić tylko ocenę?

Dodanie samej oceny o książce nie jest brane pod uwagę podczas losowania nagród. By mieć szansę na otrzymanie nagrody musisz napisać opinię o książce.

Już oceniłeś/zrecenzowałeś te książkę w przeszłości.

Możliwe jest dodanie tylko jednej recenzji do każdej z książek.

Sposoby dostawy

Płatne z góry

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

ORLEN Paczka

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty DHL BOX 24/7 i punkty POP

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

DPD Pickup Automaty i Punkty Odbioru

9.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty Orlen Paczka, sklepy Żabka i inne

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

GLS U Ciebie - Kurier

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DPD

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier InPost

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Pocztex Kurier

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DHL

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier GLS - kraje UE

69.00 zł

Punkt odbioru (Dębica)

2.99 zł

Darmowa od 190 zł

Płatne przy odbiorze

Kurier GLS pobranie

23.99 zł

Sposoby płatności

Płatność z góry

Przedpłata

platnosc

Zwykły przelew info