Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Słodki sposób na alergię. Wypieki i desery bez mleka i jajek, a czasem bez glutenu
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Jestem mamą alergika. Wychowanie dziecka uczulonego na wiele pokarmów wymaga ograniczeń i restrykcyjnej diety. A przecież trudno wyobrazić sobie malucha, który nie miałby ochoty sięgnąć po ciastko z kremem...
Oryginalne przepisy na desery bez mleka czy jajek to źródło inspiracji dla rodziców – życie z alergią, choć niełatwe, może być słodkie. Z przyjemnością skorzystam z wielu pomysłów, jakie daje ta książka. Polecam gorąco! /Halina Mlynkova/
Ta książka nie jest kolejną pozycją z serii: modne diety. Alergia to choroba cywilizacyjna, a jadłospis wykluczający mleko, jajka czy gluten to często konieczność, nie kaprys. Autorka proponuje łatwe przepisy na pyszne dania, dodając do tego sporą dawkę wiedzy, która pomoże zrozumieć, na czym polega problem i jak sobie z nim radzić. Prosto, skutecznie i smacznie. /Renata Ciemięga, redaktor magazynów „Dobre Rady” i „Samo Zdrowie”/
Przejrzyste podejście do tematu uczuleń pokarmowych. Autorka zgrabnie łączy teorię z praktyką, czyli kuszącymi i słodkimi przepisami. Lektura obowiązkowa dla rodziców małych alergików! /dr n. med. Beata Adamczyk, specjalista alergolog/
***
Jak w prosty sposób przygotować słodkości bez mleka, jajek czy glutenu?
Małgorzata Kalemba-Drożdż rzuca wyzwanie alergiom pokarmowym. Jest mamą dwójki dzieci. Pech chciał, że oboje mają alergię na mleko i jajka. Ze względu na ograniczenia dietetyczne musiała zrewolucjonizować swoją kuchnię.
W książce znajdziesz 161 oryginalnych przepisów na domowe wypieki,
koktajle i desery.
Upiecz swojemu dziecku pyszne muffinki świętojańskie, szarlotkę bez ciasta
i miodownik z kremem z kaszy jaglanej.
Wypróbuj przepis na chlebek bananowy albo batoniki zbożowe.
Dowiedz się, jak przyrządzić lody rabarbarowo-truskawkowe
i ciasteczka chałwowe.
Zainspiruj się! Wiele składników możesz zamienić w zależności od indywidualnych upodobań i ograniczeń diety.
Małgorzata Kalemba-Drożdż – autorka bloga kulinarnego Trochę Inna Cukiernia
i książki Pyszne chwasty. Doktor biochemii, prowadzi badania naukowe, wykłada racjonalne żywienie.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Jestem mamą alergika. Wychowanie dziecka uczulonego na wiele pokarmów wymaga ograniczeń i restrykcyjnej diety. A przecież trudno wyobrazić sobie malucha, który nie miałby ochoty sięgnąć po ciastko z kremem...
Oryginalne przepisy na desery bez mleka czy jajek to źródło inspiracji dla rodziców – życie z alergią, choć niełatwe, może być słodkie. Z przyjemnością skorzystam z wielu pomysłów, jakie daje ta książka. Polecam gorąco! /Halina Mlynkova/
Ta książka nie jest kolejną pozycją z serii: modne diety. Alergia to choroba cywilizacyjna, a jadłospis wykluczający mleko, jajka czy gluten to często konieczność, nie kaprys. Autorka proponuje łatwe przepisy na pyszne dania, dodając do tego sporą dawkę wiedzy, która pomoże zrozumieć, na czym polega problem i jak sobie z nim radzić. Prosto, skutecznie i smacznie. /Renata Ciemięga, redaktor magazynów „Dobre Rady” i „Samo Zdrowie”/
Przejrzyste podejście do tematu uczuleń pokarmowych. Autorka zgrabnie łączy teorię z praktyką, czyli kuszącymi i słodkimi przepisami. Lektura obowiązkowa dla rodziców małych alergików! /dr n. med. Beata Adamczyk, specjalista alergolog/
***
Jak w prosty sposób przygotować słodkości bez mleka, jajek czy glutenu?
Małgorzata Kalemba-Drożdż rzuca wyzwanie alergiom pokarmowym. Jest mamą dwójki dzieci. Pech chciał, że oboje mają alergię na mleko i jajka. Ze względu na ograniczenia dietetyczne musiała zrewolucjonizować swoją kuchnię.
W książce znajdziesz 161 oryginalnych przepisów na domowe wypieki,
koktajle i desery.
Upiecz swojemu dziecku pyszne muffinki świętojańskie, szarlotkę bez ciasta
i miodownik z kremem z kaszy jaglanej.
Wypróbuj przepis na chlebek bananowy albo batoniki zbożowe.
Dowiedz się, jak przyrządzić lody rabarbarowo-truskawkowe
i ciasteczka chałwowe.
Zainspiruj się! Wiele składników możesz zamienić w zależności od indywidualnych upodobań i ograniczeń diety.
Małgorzata Kalemba-Drożdż – autorka bloga kulinarnego Trochę Inna Cukiernia
i książki Pyszne chwasty. Doktor biochemii, prowadzi badania naukowe, wykłada racjonalne żywienie.