Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Jadalne kwiaty
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
"Jadalne kwiaty" to niespotykana książka kucharska, w której autorka zachęca nas do jedzenia? kwiatów! Pyszne i oryginalne dania zachwycają swoją pomysłowością i prostotą.
Z jednej strony część z nas słyszała o tym, że niektóre kwiaty są w pełni jadalne i można korzystać z ich dobrodziejstw. Z drugiej jednak, mało kto odważył się na taki krok i postanowił zasmakować tego specjału, który znaleźć możemy w przydomowych ogródkach. Sztuką jest tutaj oczywiście umiejętne przygotowanie takiej potrawy i podanie, w taki sposób, że wszystkie wątpliwości znikają w mgnieniu oka. Tak właśnie działa Małgorzata Kalemba-Drożdż, autorka książki "Jadalne kwiaty".
Bardzo oryginalna książka kucharska zakłada prostą zasadę: kwiaty są jadalne. Wychodząc od tego, autorka postanowiła sprawdzić tę tezę, a wszystkie zebrane informacje umieścić właśnie w "Jadalnych kwiatach". Z tego względu, znajdziemy tutaj szereg ciekawych przepisów z udziałem kwiatów z cukinii, fiołkami, hibiskusem i innymi, licznymi roślinami, które do tej pory służyły nam jedynie jako ozdoba w salonie. Szkoda jednak nie skorzystać z okazji i nie przekonać się, jak można w kilka chwil wyczarować coś tak niespotykanego i pięknego, a na dodatek smakującego wyśmienicie.
W związku z tym, w książce znajdziemy również szereg porad i informacji teoretycznych w razie, gdybyśmy sami chcieli poeksperymentować. Ważne jest to, że nie wszystkie rośliny są jadalne i mogą zaszkodzić naszemu zdrowiu. Na szczęście to tylko mały odsetek, ponieważ zdecydowana większość w pełni może znaleźć się na naszym talerzu. Sposoby zbierania, przechowywania, suszenia lub przyrządzania, które mają na celu zachowanie, jak największej ilości składników odżywczych, to cenne wskazówki, których nie należy bagatelizować. Dodatkowym atutem stają się kolorowe ilustracje dań, które same w sobie zachęcają do ich przygotowania. W książce znajdziemy również wskazówki lecznicze i to, jak wykorzystać poszczególne rośliny w leczeniu różnych chorób lub w profilaktyce zdrowotnej. "Jadalne kwiaty" spodobają się niejednej kucharce i sprawią, że z chęcią sięgniemy po coś zupełnie odmiennego!
Magdalena Kalemba-Drożdż jest autorką bloga kulinarnego "Trochę Inna Cukiernia". Do tej pory wydała również takie książki jak: "Pyszne chwasty" i "Słodki sposób na alergię". Promuje spożywanie kwiatów oraz dzikich roślin, pokazując na swoim blogu różnorodne sposoby na ich przyrządzenie.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
"Jadalne kwiaty" to niespotykana książka kucharska, w której autorka zachęca nas do jedzenia? kwiatów! Pyszne i oryginalne dania zachwycają swoją pomysłowością i prostotą.
Z jednej strony część z nas słyszała o tym, że niektóre kwiaty są w pełni jadalne i można korzystać z ich dobrodziejstw. Z drugiej jednak, mało kto odważył się na taki krok i postanowił zasmakować tego specjału, który znaleźć możemy w przydomowych ogródkach. Sztuką jest tutaj oczywiście umiejętne przygotowanie takiej potrawy i podanie, w taki sposób, że wszystkie wątpliwości znikają w mgnieniu oka. Tak właśnie działa Małgorzata Kalemba-Drożdż, autorka książki "Jadalne kwiaty".
Bardzo oryginalna książka kucharska zakłada prostą zasadę: kwiaty są jadalne. Wychodząc od tego, autorka postanowiła sprawdzić tę tezę, a wszystkie zebrane informacje umieścić właśnie w "Jadalnych kwiatach". Z tego względu, znajdziemy tutaj szereg ciekawych przepisów z udziałem kwiatów z cukinii, fiołkami, hibiskusem i innymi, licznymi roślinami, które do tej pory służyły nam jedynie jako ozdoba w salonie. Szkoda jednak nie skorzystać z okazji i nie przekonać się, jak można w kilka chwil wyczarować coś tak niespotykanego i pięknego, a na dodatek smakującego wyśmienicie.
W związku z tym, w książce znajdziemy również szereg porad i informacji teoretycznych w razie, gdybyśmy sami chcieli poeksperymentować. Ważne jest to, że nie wszystkie rośliny są jadalne i mogą zaszkodzić naszemu zdrowiu. Na szczęście to tylko mały odsetek, ponieważ zdecydowana większość w pełni może znaleźć się na naszym talerzu. Sposoby zbierania, przechowywania, suszenia lub przyrządzania, które mają na celu zachowanie, jak największej ilości składników odżywczych, to cenne wskazówki, których nie należy bagatelizować. Dodatkowym atutem stają się kolorowe ilustracje dań, które same w sobie zachęcają do ich przygotowania. W książce znajdziemy również wskazówki lecznicze i to, jak wykorzystać poszczególne rośliny w leczeniu różnych chorób lub w profilaktyce zdrowotnej. "Jadalne kwiaty" spodobają się niejednej kucharce i sprawią, że z chęcią sięgniemy po coś zupełnie odmiennego!
Magdalena Kalemba-Drożdż jest autorką bloga kulinarnego "Trochę Inna Cukiernia". Do tej pory wydała również takie książki jak: "Pyszne chwasty" i "Słodki sposób na alergię". Promuje spożywanie kwiatów oraz dzikich roślin, pokazując na swoim blogu różnorodne sposoby na ich przyrządzenie.