Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Pyszne chwasty
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Polskie krajobrazy kryją w sobie bogactwo kulinarnych odkryć, które można wnieść do codziennego menu. Ta książka objaśnia, jak wykorzystać rośliny o niebanalnych smakach i cennych właściwościach odżywczych w codziennym gotowaniu. Czy wiesz, że pokrzywa czy stokrotka, zebrane podczas spaceru, mogą stać się bazą smakowitych potraw? Gorąco polecam ten przewodnik!
Ewa Wachowicz
Brakowało mi książki, która przełożyłaby na język codziennej kuchni pomysły nowoczesnych kucharzy, odnajdujących poezję smaku w roślinach z pobliskich łąk. Piękne zdjęcia i inspirujące przepisy zachęcają do kulinarnych eksperymentów. Tego lata stawiamy na mlecze!
Maryla Musidłowska, dziennikarka Kuchnia+ i "Elle"
Niezwykłe propozycje smacznych dań z użyciem chwastów, nie zawsze mile widzianych w naszych ogrodach. Te jadalne i zdrowe rośliny skrywają wiele nieoczekiwanych smaków. Zamiast bezustannie walczyć z chwastami, może po prostu warto je zasmakować?
Spróbuj zupy z kurdybankiem, wypiecz wegańskie bułeczki z komosą, a także spaghetti z pączkami mniszka. Na deser proponujemy tort z pokrzyw oraz kawę z mniszka! Pokrzywa, tasznik, babka czy gwiazdnica nie muszą być wrogami, mogą być też źródłem kulinarnej inspiracji.
"Pyszne chwasty" to nie poradnik surwiwalowy, ale inspirująca książka kucharska, zawierająca rozszerzone wydanie z 142 przepisami! Małgorzata Kalemba-Drożdż, autorka takich książek jak "Jadalne kwiaty", "Różane przepisy", "Smakowite drzewa" i "Smaki ogrodu" (2021), prowadzi bloga Trochę Inna Cukiernia. Entuzjastycznie popularyzuje jedzenie dzikich roślin i jadalnych kwiatów. Pochodząca z Krakowa, doktor biochemii, jest także mamą dwójki dzieci.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Polskie krajobrazy kryją w sobie bogactwo kulinarnych odkryć, które można wnieść do codziennego menu. Ta książka objaśnia, jak wykorzystać rośliny o niebanalnych smakach i cennych właściwościach odżywczych w codziennym gotowaniu. Czy wiesz, że pokrzywa czy stokrotka, zebrane podczas spaceru, mogą stać się bazą smakowitych potraw? Gorąco polecam ten przewodnik!
Ewa Wachowicz
Brakowało mi książki, która przełożyłaby na język codziennej kuchni pomysły nowoczesnych kucharzy, odnajdujących poezję smaku w roślinach z pobliskich łąk. Piękne zdjęcia i inspirujące przepisy zachęcają do kulinarnych eksperymentów. Tego lata stawiamy na mlecze!
Maryla Musidłowska, dziennikarka Kuchnia+ i "Elle"
Niezwykłe propozycje smacznych dań z użyciem chwastów, nie zawsze mile widzianych w naszych ogrodach. Te jadalne i zdrowe rośliny skrywają wiele nieoczekiwanych smaków. Zamiast bezustannie walczyć z chwastami, może po prostu warto je zasmakować?
Spróbuj zupy z kurdybankiem, wypiecz wegańskie bułeczki z komosą, a także spaghetti z pączkami mniszka. Na deser proponujemy tort z pokrzyw oraz kawę z mniszka! Pokrzywa, tasznik, babka czy gwiazdnica nie muszą być wrogami, mogą być też źródłem kulinarnej inspiracji.
"Pyszne chwasty" to nie poradnik surwiwalowy, ale inspirująca książka kucharska, zawierająca rozszerzone wydanie z 142 przepisami! Małgorzata Kalemba-Drożdż, autorka takich książek jak "Jadalne kwiaty", "Różane przepisy", "Smakowite drzewa" i "Smaki ogrodu" (2021), prowadzi bloga Trochę Inna Cukiernia. Entuzjastycznie popularyzuje jedzenie dzikich roślin i jadalnych kwiatów. Pochodząca z Krakowa, doktor biochemii, jest także mamą dwójki dzieci.
