Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Pyszne chwasty
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Polska natura skrywa wiele kulinarnych skarbów, które mogą wzbogacić nasze codzienne posiłki. Ta książka pokazuje, jak włączać do diety rośliny pełne smaku i wartości odżywczych, które można znaleźć w okolicy. Zwykły spacer może dostarczyć składników do tworzenia niezwykłych potraw, takich jak dania z pokrzywy czy stokrotki. Gorąco polecam!
Ewa Wachowicz wspomina, że brakowało jej przewodnika, który przybliżyłby pomysły nowoczesnych kucharzy, odkrywających smaki w roślinach z pobliskich łąk. Piękne fotografie i ciekawe przepisy zachęcają do kulinarnych eksperymentów. Tego lata proponujemy zajadać się mniszkiem!
Maryla Musidłowska, dziennikarka Kuchnia+ i Elle, podkreśla, że książka zawiera propozycje potraw z roślin traktowanych często jako niechciane chwasty. Zamiast je usuwać, czy nie lepiej wykorzystać je w kuchni, tworząc zdrowe i smaczne dania?
Zapraszamy do spróbowania zupy z kurdybankiem, wegańskich bułeczek z komosą czy spaghetti z pąkami mniszka lekarskiego. Na deser polecamy tort z pokrzyw i kawę z mniszka! Takie rośliny jak pokrzywa, tasznik czy babka mogą zaskoczyć swoją rolą w kuchni.
„Pyszne chwasty” to inspirująca książka kucharska, a nie poradnik przetrwania. Rozszerzone wydanie zawiera aż 142 przepisy. Autorka, Małgorzata Kalemba-Drożdż, znana z książek takich jak „Jadalne kwiaty” i „Różane przepisy”, prowadzi blog kulinarny Trochę Inna Cukiernia i z pasją zachęca do odkrywania dzikich roślin jadalnych. Pochodzi z Krakowa, jest doktorem biochemii i mamą dwójki dzieci.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Polska natura skrywa wiele kulinarnych skarbów, które mogą wzbogacić nasze codzienne posiłki. Ta książka pokazuje, jak włączać do diety rośliny pełne smaku i wartości odżywczych, które można znaleźć w okolicy. Zwykły spacer może dostarczyć składników do tworzenia niezwykłych potraw, takich jak dania z pokrzywy czy stokrotki. Gorąco polecam!
Ewa Wachowicz wspomina, że brakowało jej przewodnika, który przybliżyłby pomysły nowoczesnych kucharzy, odkrywających smaki w roślinach z pobliskich łąk. Piękne fotografie i ciekawe przepisy zachęcają do kulinarnych eksperymentów. Tego lata proponujemy zajadać się mniszkiem!
Maryla Musidłowska, dziennikarka Kuchnia+ i Elle, podkreśla, że książka zawiera propozycje potraw z roślin traktowanych często jako niechciane chwasty. Zamiast je usuwać, czy nie lepiej wykorzystać je w kuchni, tworząc zdrowe i smaczne dania?
Zapraszamy do spróbowania zupy z kurdybankiem, wegańskich bułeczek z komosą czy spaghetti z pąkami mniszka lekarskiego. Na deser polecamy tort z pokrzyw i kawę z mniszka! Takie rośliny jak pokrzywa, tasznik czy babka mogą zaskoczyć swoją rolą w kuchni.
„Pyszne chwasty” to inspirująca książka kucharska, a nie poradnik przetrwania. Rozszerzone wydanie zawiera aż 142 przepisy. Autorka, Małgorzata Kalemba-Drożdż, znana z książek takich jak „Jadalne kwiaty” i „Różane przepisy”, prowadzi blog kulinarny Trochę Inna Cukiernia i z pasją zachęca do odkrywania dzikich roślin jadalnych. Pochodzi z Krakowa, jest doktorem biochemii i mamą dwójki dzieci.
