Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Przedsiębiorstwo gastronomiczne. Podręcznik. Technikum, szkoła policealna
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Podręcznik jest zgodny z programem nauczania oraz standardami egzaminacyjnymi dla zawodu technik żywienia i gospodarstwa domowego, według dokumentu 321[10]MEN/2009.02.02. Zawiera on wszystkie niezbędne informacje potrzebne do założenia i prowadzenia firmy gastronomicznej, uwzględniając najnowsze przepisy prawne. Książka obejmuje szeroki zakres wiedzy z takich dziedzin jak ekonomia i prawo, marketing, księgowość, praca biurowa oraz gastronomia, a jej zawartość ma praktyczne zastosowanie.
Przykłady zamieszczone w podręczniku pochodzą z materiałów rzeczywistych przedsiębiorstw gastronomicznych działających na rynku, dzięki czemu ukazują rzeczywistą sytuację, z jaką przedsiębiorcy mogą się spotkać. Całość materiału została rozplanowana na siedem rozdziałów, każdy z nich dotyczy innego obszaru wiedzy.
Pierwszy rozdział przedstawia podstawowe zasady prowadzenia działalności w kontekście gospodarki rynkowej. Drugi rozdział skupia się na zarządzaniu majątkiem firmy, jego finansowaniu oraz dokumentacji, uzupełniając to o praktyczne przykłady i zadania uczące efektywnego gospodarowania zasobami w celu generowania zysków.
Trzeci rozdział porusza tematykę marketingu w branży gastronomicznej, opisując, jak skutecznie promować swoje produkty. W rozdziałach czwartym i piątym omówiono zarządzanie przedsiębiorstwem gastronomicznym, kładąc nacisk na aspekty związane z organizacją i zarządzaniem zespołem. Ostatnie dwa rozdziały zostały poświęcone zagadnieniom rynku pracy oraz procesom integracyjnym w różnorodnych kontekstach.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Podręcznik jest zgodny z programem nauczania oraz standardami egzaminacyjnymi dla zawodu technik żywienia i gospodarstwa domowego, według dokumentu 321[10]MEN/2009.02.02. Zawiera on wszystkie niezbędne informacje potrzebne do założenia i prowadzenia firmy gastronomicznej, uwzględniając najnowsze przepisy prawne. Książka obejmuje szeroki zakres wiedzy z takich dziedzin jak ekonomia i prawo, marketing, księgowość, praca biurowa oraz gastronomia, a jej zawartość ma praktyczne zastosowanie.
Przykłady zamieszczone w podręczniku pochodzą z materiałów rzeczywistych przedsiębiorstw gastronomicznych działających na rynku, dzięki czemu ukazują rzeczywistą sytuację, z jaką przedsiębiorcy mogą się spotkać. Całość materiału została rozplanowana na siedem rozdziałów, każdy z nich dotyczy innego obszaru wiedzy.
Pierwszy rozdział przedstawia podstawowe zasady prowadzenia działalności w kontekście gospodarki rynkowej. Drugi rozdział skupia się na zarządzaniu majątkiem firmy, jego finansowaniu oraz dokumentacji, uzupełniając to o praktyczne przykłady i zadania uczące efektywnego gospodarowania zasobami w celu generowania zysków.
Trzeci rozdział porusza tematykę marketingu w branży gastronomicznej, opisując, jak skutecznie promować swoje produkty. W rozdziałach czwartym i piątym omówiono zarządzanie przedsiębiorstwem gastronomicznym, kładąc nacisk na aspekty związane z organizacją i zarządzaniem zespołem. Ostatnie dwa rozdziały zostały poświęcone zagadnieniom rynku pracy oraz procesom integracyjnym w różnorodnych kontekstach.
