Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Obżartuchy i opilce
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Gdy myślisz o kuchni staropolskiej, co przychodzi Ci na myśl? Może karczma U Sarmaty odwiedzona podczas urlopu w Borach Tucholskich, klasyczny bigos, placek po zbójnicku czy niedzielne kluski babci. Mimo wszystko, prawdziwa staropolska kuchnia była zupełnie inna od tych współczesnych wyobrażeń, ściśle związana ze stylem życia naszych przodków. Zapraszam Cię, abyś razem z Jackiem Komudą wybrał się w porywającą podróż przez kulinaria, geografię i historię. Dowiedz się, jakie było codzienne życie dawnych Polaków i co naprawdę płynęło w ich żyłach. Kuchnia to tylko punkt wyjścia dla głębszego zrozumienia przeszłości.
Co sto lat kuchnia polska ulegała radykalnym zmianom, przyjmując nowe potrawy, przyprawy i dodatki. Składniki takie jak głuszec czy niedźwiedzie znikały, podczas gdy ryż czy cukier stawały się powszechniejsze. Czas na odkrycie tych potraw, które mimo upływu czasu nadal mogą trafić na nasze stoły. Zapraszam do przewodnika łączącego geografię z kulinariami, gdzie jak rodzynki w cieście znajdziesz miejsca i historie pomijane przez zwykłe przewodniki. Odkryj zabytki kuchni, które dzięki dostępnym składnikom możesz z łatwością odtworzyć współcześnie.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Gdy myślisz o kuchni staropolskiej, co przychodzi Ci na myśl? Może karczma U Sarmaty odwiedzona podczas urlopu w Borach Tucholskich, klasyczny bigos, placek po zbójnicku czy niedzielne kluski babci. Mimo wszystko, prawdziwa staropolska kuchnia była zupełnie inna od tych współczesnych wyobrażeń, ściśle związana ze stylem życia naszych przodków. Zapraszam Cię, abyś razem z Jackiem Komudą wybrał się w porywającą podróż przez kulinaria, geografię i historię. Dowiedz się, jakie było codzienne życie dawnych Polaków i co naprawdę płynęło w ich żyłach. Kuchnia to tylko punkt wyjścia dla głębszego zrozumienia przeszłości.
Co sto lat kuchnia polska ulegała radykalnym zmianom, przyjmując nowe potrawy, przyprawy i dodatki. Składniki takie jak głuszec czy niedźwiedzie znikały, podczas gdy ryż czy cukier stawały się powszechniejsze. Czas na odkrycie tych potraw, które mimo upływu czasu nadal mogą trafić na nasze stoły. Zapraszam do przewodnika łączącego geografię z kulinariami, gdzie jak rodzynki w cieście znajdziesz miejsca i historie pomijane przez zwykłe przewodniki. Odkryj zabytki kuchni, które dzięki dostępnym składnikom możesz z łatwością odtworzyć współcześnie.
