Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.






Nowa
Książka nowa.





Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.





Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.





Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Masło
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Pełna kulinarnych wyzwań opowieść, będąca niecodziennym starciem między pewną seryjną morderczynią a młodą dziennikarką, wprowadza czytelnika w świat japońskiej sztuki kulinarnej, przypominając tym samym nastrój z "Milczenia owiec". Tytułowa bohaterka, Manako Kajii, pasjonatka ekskluzywnej kuchni i autorka popularnego bloga, zostaje zatrzymana w Tokio pod zarzutem zamordowania trzech samotnych przedsiębiorców, których miała zwabić dzięki swoim kulinarnym zdolnościom.
Pomimo ogromnego zainteresowania mediów, Manako konsekwentnie odmawia jakiegokolwiek kontaktu z dziennikarzami. Jednak sytuacja zmienia się, gdy Rika Machida, młoda reporterka pracująca w "Tygodniku Shmei", zwraca się do Kajii z prośbą o przepis na gulasz wołowy. To niecodzienne żądanie sprawia, że Manako, zaskakująco, zgadza się na spotkanie.
Rika, jedyna kobieta w swojej redakcji, spędza wieczory pracując do późna i najczęściej zadowala się jedynie błyskawicznym ramenem. Jednak regularne wizyty u Manako, które miały się skupić wyłącznie na rozmowach o gotowaniu, przeradzają się w coś więcej niż tylko zwykłe dziennikarskie dochodzenie. Dla Riki staje się to prawdziwą kulinarną edukacją, która zaczyna zmieniać nie tylko jej kulinarne nawyki, ale również postrzeganie samej siebie. Z czasem jej profesjonalne zainteresowanie staje się niepokojącą fascynacją.
Zainspirowana prawdziwymi wydarzeniami, powieść "Masło" autorstwa Asako Yuzuki stała się literackim fenomenem w Japonii i na całym świecie. Jest to głęboka i prowokująca refleksja nad mizoginią, obsesjami oraz niekonwencjonalnymi przyjemnościami związanymi z jedzeniem, w kontekście kultury, w której kobiety są często zmuszane zadowalać przede wszystkim mężczyzn. Wśród entuzjastycznych recenzji znalazły się słowa Nigela Slatera: "Przyssałem się do tej powieści", oraz oceny innych krytyków, którzy zgodnie nazywają tę książkę "tłustym przysmakiem z gwiazdką Michelina".
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
52.11 zł
nowa

- nowa książka
Wysyłka w ciągu 48h + czas dostawy
jak nowa
dobry
widoczne ślady używania
Dostępna ilość 99
Uwaga została 1 szt.
Posiadamy 99 szt.
Pełna kulinarnych wyzwań opowieść, będąca niecodziennym starciem między pewną seryjną morderczynią a młodą dziennikarką, wprowadza czytelnika w świat japońskiej sztuki kulinarnej, przypominając tym samym nastrój z "Milczenia owiec". Tytułowa bohaterka, Manako Kajii, pasjonatka ekskluzywnej kuchni i autorka popularnego bloga, zostaje zatrzymana w Tokio pod zarzutem zamordowania trzech samotnych przedsiębiorców, których miała zwabić dzięki swoim kulinarnym zdolnościom.
Pomimo ogromnego zainteresowania mediów, Manako konsekwentnie odmawia jakiegokolwiek kontaktu z dziennikarzami. Jednak sytuacja zmienia się, gdy Rika Machida, młoda reporterka pracująca w "Tygodniku Shmei", zwraca się do Kajii z prośbą o przepis na gulasz wołowy. To niecodzienne żądanie sprawia, że Manako, zaskakująco, zgadza się na spotkanie.
Rika, jedyna kobieta w swojej redakcji, spędza wieczory pracując do późna i najczęściej zadowala się jedynie błyskawicznym ramenem. Jednak regularne wizyty u Manako, które miały się skupić wyłącznie na rozmowach o gotowaniu, przeradzają się w coś więcej niż tylko zwykłe dziennikarskie dochodzenie. Dla Riki staje się to prawdziwą kulinarną edukacją, która zaczyna zmieniać nie tylko jej kulinarne nawyki, ale również postrzeganie samej siebie. Z czasem jej profesjonalne zainteresowanie staje się niepokojącą fascynacją.
Zainspirowana prawdziwymi wydarzeniami, powieść "Masło" autorstwa Asako Yuzuki stała się literackim fenomenem w Japonii i na całym świecie. Jest to głęboka i prowokująca refleksja nad mizoginią, obsesjami oraz niekonwencjonalnymi przyjemnościami związanymi z jedzeniem, w kontekście kultury, w której kobiety są często zmuszane zadowalać przede wszystkim mężczyzn. Wśród entuzjastycznych recenzji znalazły się słowa Nigela Slatera: "Przyssałem się do tej powieści", oraz oceny innych krytyków, którzy zgodnie nazywają tę książkę "tłustym przysmakiem z gwiazdką Michelina".