Kuchnia na walizkach

DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ

Kuchnia na walizkach

Kuchnia na walizkach

DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ

Historia blogerki kulinarnej, która zerwała zaręczyny, odeszła z pracy marzeń i poleciała za szczęściem na inny kontynent Po studiach Luisa Weiss pracowała w nowojorskim wydawnictwie. Pewnego dnia postanowiła przekopać się przez kolekcję przepisów, które latami wycinała z gazet. Żeby udokumentować swoją przygodę z gotowaniem, założyła blog The Wednesday Chef, który w oszałamiającym tempie zdobył wiernych czytelników. Ale Luisa wciąż tęskniła za Berlinem, miastem, w którym się urodziła. Po miesiącach sercowych rozterek i rozstaniu z narzeczonym zdecydowała się na skok na głęboką wodę i wróciła do miasta dzieciństwa. Dziś twierdzi, że Paryż może i posiada pewien charme, ale jeżeli chodzi o prawdziwą inspirację w kuchni – jak i w życiu – nie ma to jak Berlin. Każdy, komu podobała się Julie i Julia, chętnie będzie gotował z Luisą, która postawiła wszystko na jedną kartę i odnalazła miłość tam, gdzie spodziewała się jej najmniej. Luisa oczaruje czytelnika opowieściami o szukaniu z nowym chłopakiem mieszkania w Berlinie, zmaganiach z białymi szparagami, organizacji Święta Dziękczynienia dla trzech naburmuszonych rodzin i oswajaniu nowego życia za pomocą masowej produkcji arcytrudnych do wykonania pierniczków. Mama Włoszka, amerykański tata, wujek z Sycylii i dzieciństwo w Berlinie – Luisa Weiss wie, co to znaczy być obywatelką świata Wycieczka do nowej kulinarnej mekki – Berlina. która dowodzi, że niemiecka kuchnia to nie tylko Wurst i Sauerkraut Poprawiające humor love story dla ekspatów poszukujących domu w smakach i zapachach dzieciństwa „Po części dziennik kulinarny, a po części opowieść o miłości. To zapis (często) niełatwych poszukiwań swojego miejsca na świecie. Luisa Weiss stworzyła książkę, której nie da się zapomnieć”. Heidi Swanson „Kuchnia na walizkach to naprawdę niezwykła książka; wrażliwa, szczera, wypełniona emocjami – i smakami – przynależącymi do życia rozpiętego między trzema kulturami i tradycjami kulinarnymi. Tej książki nie sposób odłożyć, chyba że po to, by przygotować którąś z nęcących potraw”. David Lebovitz „Wonna kronika miłości, gotowania i budowania domu. Luisa inspirująco i wzruszająco szuka uczucia i domowego ogniska; to jakby zyskać nową przyjaciółkę”. Debra Weiner

Cena rynkowa: 24.35 zł

Wybierz stan zużycia:

WIĘCEJ O SKALI

nowa

niedostępna
1

10.03 zł

jak nowa

ok

Taniej o 14.32 zł

  • niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania
  • książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji

Wysyłka w ciągu 24h + czas dostawy

dobry

niedostępna

widoczne ślady używania

niedostępna

Dostępna ilość 1

Historia blogerki kulinarnej, która zerwała zaręczyny, odeszła z pracy marzeń i poleciała za szczęściem na inny kontynent Po studiach Luisa Weiss pracowała w nowojorskim wydawnictwie. Pewnego dnia postanowiła przekopać się przez kolekcję przepisów, które latami wycinała z gazet. Żeby udokumentować swoją przygodę z gotowaniem, założyła blog The Wednesday Chef, który w oszałamiającym tempie zdobył wiernych czytelników. Ale Luisa wciąż tęskniła za Berlinem, miastem, w którym się urodziła. Po miesiącach sercowych rozterek i rozstaniu z narzeczonym zdecydowała się na skok na głęboką wodę i wróciła do miasta dzieciństwa. Dziś twierdzi, że Paryż może i posiada pewien charme, ale jeżeli chodzi o prawdziwą inspirację w kuchni – jak i w życiu – nie ma to jak Berlin. Każdy, komu podobała się Julie i Julia, chętnie będzie gotował z Luisą, która postawiła wszystko na jedną kartę i odnalazła miłość tam, gdzie spodziewała się jej najmniej. Luisa oczaruje czytelnika opowieściami o szukaniu z nowym chłopakiem mieszkania w Berlinie, zmaganiach z białymi szparagami, organizacji Święta Dziękczynienia dla trzech naburmuszonych rodzin i oswajaniu nowego życia za pomocą masowej produkcji arcytrudnych do wykonania pierniczków. Mama Włoszka, amerykański tata, wujek z Sycylii i dzieciństwo w Berlinie – Luisa Weiss wie, co to znaczy być obywatelką świata Wycieczka do nowej kulinarnej mekki – Berlina. która dowodzi, że niemiecka kuchnia to nie tylko Wurst i Sauerkraut Poprawiające humor love story dla ekspatów poszukujących domu w smakach i zapachach dzieciństwa „Po części dziennik kulinarny, a po części opowieść o miłości. To zapis (często) niełatwych poszukiwań swojego miejsca na świecie. Luisa Weiss stworzyła książkę, której nie da się zapomnieć”. Heidi Swanson „Kuchnia na walizkach to naprawdę niezwykła książka; wrażliwa, szczera, wypełniona emocjami – i smakami – przynależącymi do życia rozpiętego między trzema kulturami i tradycjami kulinarnymi. Tej książki nie sposób odłożyć, chyba że po to, by przygotować którąś z nęcących potraw”. David Lebovitz „Wonna kronika miłości, gotowania i budowania domu. Luisa inspirująco i wzruszająco szuka uczucia i domowego ogniska; to jakby zyskać nową przyjaciółkę”. Debra Weiner

Szczegóły

Dostawa i płatność

Szczegóły

Okładka: 360

Ilość stron: 360

Rok wydania: 2015

Rozmiar: 13.0x20.5cm

ISBN: 9788363431853

Autorzy: Luisa Weiss

Wydawnictwo: Bukowy Las

Sposoby dostawy

Płatne z góry

PACZKA W RUCHu

info

5,60 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

NAJTAŃSZA FORMA DOSTAWY

Paczkomaty InPost

info

9,99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier

info

11,99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Pocztex Kurier48

info

11,99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Płatne przy odbiorze

PACZKA W RUCHu

info

5,99 zł

Kurier

info

13,99 zł

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty (Dębica)

info

0,00 zł

Sposoby płatności

Płatność z góry

Szybkie płatności online lub kartą kredytową info

Zwykły przelew info