Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Mięsoholicy
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Jednym z kluczowych odkryć współczesnej nauki w dziedzinie zdrowia jest negatywny wpływ spożycia mięsa na nasz organizm i środowisko. Codziennie docierają do nas ostrzeżenia o skutkach produkcji i konsumpcji mięsa, co skłania wielu ludzi do ograniczenia jego spożycia lub całkowitego zaprzestania jedzenia produktów mięsnych. Mimo to, trudno oprzeć się smakom takich potraw jak wędzone, suszone czy grillowane mięsa, które wciąż kuszą nas swoją obecnością. Co sprawia, że tak trudno nam zrezygnować z białka zwierzęcego? Jeżeli mięso faktycznie jest szkodliwe dla naszego zdrowia, dlaczego ewolucja nie przekształciła nas w wegetarian?
Marta Zaraska, pisarka popularnonaukowa, w książce "Mięsoholicy" próbuje rozwikłać zagadkę naszej fascynacji mięsem, tłumacząc, dlaczego pomimo jego negatywnych skutków zdrowotnych, nadal je uwielbiamy. Autorka zabiera czytelników w podróż po świecie, przyglądając się różnym kulturom jedzenia mięsa, od unikalnych restauracji w Indiach, przez rytuały ofiar ze zwierząt w świątyniach Beninu, po nowoczesne laboratoria w Holandii, gdzie mięso hodowane jest w warunkach laboratoryjnych. Bada wpływ ewolucji, działalności lobby mięsnego, ludzkiego DNA, a także zwyczajów naszych przodków, ukazując siły, które utrzymują naszą zależność od białka zwierzęcego.
Książka "Mięsoholicy" jest skierowana do każdego, niezależnie od tego, czy ktoś jest zdeklarowanym mięsożercą, czy zagorzałym weganinem. Odkrywa jedną z najbardziej trwałych tradycji ludzkości, wyjaśniając, dlaczego konsumpcja mięsa pozostanie znaczącym elementem w naszych życiach i w środowisku w przewidywalnej przyszłości.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Jednym z kluczowych odkryć współczesnej nauki w dziedzinie zdrowia jest negatywny wpływ spożycia mięsa na nasz organizm i środowisko. Codziennie docierają do nas ostrzeżenia o skutkach produkcji i konsumpcji mięsa, co skłania wielu ludzi do ograniczenia jego spożycia lub całkowitego zaprzestania jedzenia produktów mięsnych. Mimo to, trudno oprzeć się smakom takich potraw jak wędzone, suszone czy grillowane mięsa, które wciąż kuszą nas swoją obecnością. Co sprawia, że tak trudno nam zrezygnować z białka zwierzęcego? Jeżeli mięso faktycznie jest szkodliwe dla naszego zdrowia, dlaczego ewolucja nie przekształciła nas w wegetarian?
Marta Zaraska, pisarka popularnonaukowa, w książce "Mięsoholicy" próbuje rozwikłać zagadkę naszej fascynacji mięsem, tłumacząc, dlaczego pomimo jego negatywnych skutków zdrowotnych, nadal je uwielbiamy. Autorka zabiera czytelników w podróż po świecie, przyglądając się różnym kulturom jedzenia mięsa, od unikalnych restauracji w Indiach, przez rytuały ofiar ze zwierząt w świątyniach Beninu, po nowoczesne laboratoria w Holandii, gdzie mięso hodowane jest w warunkach laboratoryjnych. Bada wpływ ewolucji, działalności lobby mięsnego, ludzkiego DNA, a także zwyczajów naszych przodków, ukazując siły, które utrzymują naszą zależność od białka zwierzęcego.
Książka "Mięsoholicy" jest skierowana do każdego, niezależnie od tego, czy ktoś jest zdeklarowanym mięsożercą, czy zagorzałym weganinem. Odkrywa jedną z najbardziej trwałych tradycji ludzkości, wyjaśniając, dlaczego konsumpcja mięsa pozostanie znaczącym elementem w naszych życiach i w środowisku w przewidywalnej przyszłości.
