Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Jamie gotuje po włosku
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
“Jamie gotuje po włosku” to książka, która pokaże Ci, jak w niezbyt skomplikowany sposób przygotować wiele wyśmienitych dań z kuchni włoskiej.
Zaufaj słowom Jamiego Olivera i zachwyć swoich gości.
Nowa książka kucharska Jamiego Olivera "Jamie gotuje po włosku", to nie tylko zbiór przepisów na znane i mniej znane potrawy, ale przede wszystkim kulinarne arcydzieło, z którego bije pasja, ogromny szacunek do ludzi i miłość do jedzenia, zwłaszcza do darzonej przez autora szczególną estymą kuchni włoskiej. Przepiękne wydanie, przejrzyste przepisy, doskonałe fotografie Davida Loftusa oraz ciekawy koncept sprawiają, że książka po prostu zachęca do gotowania.
W publikacji zawartych zostało ponad 130 przystępnych, przejrzyście opisanych i niezbyt trudnych do wykonania, choć gwarantujących kulinarny sukces przepisów, uszeregowanych niczym prawdziwa włoska uczta. Podzielono je więc na kilkanaście tematycznych rozdziałów. Jamie omawia kolejno antipasti (czyli przystawki podawane we Włoszech przed głównym posiłkiem), sałatki, zupy, makarony, ryż i kluski, mięso, ryby, dodatki, chleb i wypieki oraz desery. Ostatni rozdział, zatytułowany "Włoskie ABC", przybliża użytkownikowi książki przepisy bazowe, które wykorzystywane są w innych daniach.
Każdy przepis poprzedza krótki wstęp, zawierający anegdotę, następnie autor podaje spis produktów, dokładnie i przejrzyście opisuje sposób przyrządzenia potrawy, a dodatkowo zamieszcza tabelę z wartościami odżywczymi. Każda receptura ozdobiona jest doskonałą, klimatyczną fotografią. Jamie Oliver przytacza prawdziwe historie włoskich kobiet, które gotując kultywują rodzime tradycje dobrego jedzenia i niezwykłej atmosfery, a każde spotkanie z nimi również dokumentuje na zdjęciach.
Dzięki rozdziałowi z podstawami włoskiej kuchni można przygotować m.in. ciasto makaronowe, neapolitańskie ciasto na pizzę, sos pomidorowy czy pesto. Znajomość podstaw pozwoli na cieszenie się w pełni pozostałymi przepisami, na przykład wieloma wariacjami na temat pizzy, zapiekanką z risotto czy klasyczną carbonarą. Z pomocą książki można też przygotować gnocchi, makaron z pistacjami, górski omlet na grzance, tartę gruszkową z kremem waniliowym, pieczonego kalafiora, faszerowaną focaccię czy doskonałą gianduję (oryginalną nutellę).
O autorze
Jamie Oliver to jeden z najpopularniejszych szefów kuchni na świecie, brytyjski kucharz, autor wielu programów i książek kulinarnych. Widzów i czytelników zjednuje sobie swoim wielkim entuzjazmem oraz niewyczerpaną ilością pomysłów. Na swoim koncie ma ponad 20 książek kucharskich, np. "Każdy może gotować", "Gotuj zdrowo dla całej rodziny", "30 minut w kuchni", "5 składników. Gotuj szybko i łatwo" czy "Włoska wyprawa Jamiego".
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
“Jamie gotuje po włosku” to książka, która pokaże Ci, jak w niezbyt skomplikowany sposób przygotować wiele wyśmienitych dań z kuchni włoskiej.
Zaufaj słowom Jamiego Olivera i zachwyć swoich gości.
Nowa książka kucharska Jamiego Olivera "Jamie gotuje po włosku", to nie tylko zbiór przepisów na znane i mniej znane potrawy, ale przede wszystkim kulinarne arcydzieło, z którego bije pasja, ogromny szacunek do ludzi i miłość do jedzenia, zwłaszcza do darzonej przez autora szczególną estymą kuchni włoskiej. Przepiękne wydanie, przejrzyste przepisy, doskonałe fotografie Davida Loftusa oraz ciekawy koncept sprawiają, że książka po prostu zachęca do gotowania.
W publikacji zawartych zostało ponad 130 przystępnych, przejrzyście opisanych i niezbyt trudnych do wykonania, choć gwarantujących kulinarny sukces przepisów, uszeregowanych niczym prawdziwa włoska uczta. Podzielono je więc na kilkanaście tematycznych rozdziałów. Jamie omawia kolejno antipasti (czyli przystawki podawane we Włoszech przed głównym posiłkiem), sałatki, zupy, makarony, ryż i kluski, mięso, ryby, dodatki, chleb i wypieki oraz desery. Ostatni rozdział, zatytułowany "Włoskie ABC", przybliża użytkownikowi książki przepisy bazowe, które wykorzystywane są w innych daniach.
Każdy przepis poprzedza krótki wstęp, zawierający anegdotę, następnie autor podaje spis produktów, dokładnie i przejrzyście opisuje sposób przyrządzenia potrawy, a dodatkowo zamieszcza tabelę z wartościami odżywczymi. Każda receptura ozdobiona jest doskonałą, klimatyczną fotografią. Jamie Oliver przytacza prawdziwe historie włoskich kobiet, które gotując kultywują rodzime tradycje dobrego jedzenia i niezwykłej atmosfery, a każde spotkanie z nimi również dokumentuje na zdjęciach.
Dzięki rozdziałowi z podstawami włoskiej kuchni można przygotować m.in. ciasto makaronowe, neapolitańskie ciasto na pizzę, sos pomidorowy czy pesto. Znajomość podstaw pozwoli na cieszenie się w pełni pozostałymi przepisami, na przykład wieloma wariacjami na temat pizzy, zapiekanką z risotto czy klasyczną carbonarą. Z pomocą książki można też przygotować gnocchi, makaron z pistacjami, górski omlet na grzance, tartę gruszkową z kremem waniliowym, pieczonego kalafiora, faszerowaną focaccię czy doskonałą gianduję (oryginalną nutellę).
O autorze
Jamie Oliver to jeden z najpopularniejszych szefów kuchni na świecie, brytyjski kucharz, autor wielu programów i książek kulinarnych. Widzów i czytelników zjednuje sobie swoim wielkim entuzjazmem oraz niewyczerpaną ilością pomysłów. Na swoim koncie ma ponad 20 książek kucharskich, np. "Każdy może gotować", "Gotuj zdrowo dla całej rodziny", "30 minut w kuchni", "5 składników. Gotuj szybko i łatwo" czy "Włoska wyprawa Jamiego".