Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Gastrofaza. Przygody w układzie pokarmowym
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Mary Roach znów serwuje czytelnikom fascynującą książkę, która na pewno wciągnie tych, którzy z entuzjazmem czytali jej wcześniejsze pozycje jak „Bzyk” czy „Sztywniak”. Tym razem autorka zabiera nas w niezwykłą podróż przez sekrety przewodu pokarmowego.
Od naszego pierwszego kęsa do końcowego etapu trawienia — podróż jedzenia w naszym ciele ma dobrze wyznaczony początek i koniec. Jednak co właściwie dzieje się pomiędzy tymi etapami? Czy kiedykolwiek zastanawialiście się nad tym procesem, lecz brakowało wam odwagi, aby dowiedzieć się więcej?
Mary Roach postanowiła rozwikłać te zagadki. Rozmawiała z ekspertami, korzystała z nowoczesnych technologii, by zagłębić się w tajniki ludzkiego organizmu, i szczegółowo przeanalizowała bristolską skalę formowania stolca. Nawet temat przeszczepów bakterii kałowych nie stanowił dla niej przeszkody w zgłębianiu tematu.
Dzięki jej wnikliwej pracy możemy uzyskać odpowiedzi na frapujące pytania, takie jak: dlaczego tak bardzo lubimy chrupiącą żywność, co chroni nasze żołądki przed samostrawieniem, oraz czy z pozoru błahe problemy trawienne, jak zaparcie, mogą być śmiertelne, jak sugerują niektóre historie, w tym te dotyczące Elvisa Presleya.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Mary Roach znów serwuje czytelnikom fascynującą książkę, która na pewno wciągnie tych, którzy z entuzjazmem czytali jej wcześniejsze pozycje jak „Bzyk” czy „Sztywniak”. Tym razem autorka zabiera nas w niezwykłą podróż przez sekrety przewodu pokarmowego.
Od naszego pierwszego kęsa do końcowego etapu trawienia — podróż jedzenia w naszym ciele ma dobrze wyznaczony początek i koniec. Jednak co właściwie dzieje się pomiędzy tymi etapami? Czy kiedykolwiek zastanawialiście się nad tym procesem, lecz brakowało wam odwagi, aby dowiedzieć się więcej?
Mary Roach postanowiła rozwikłać te zagadki. Rozmawiała z ekspertami, korzystała z nowoczesnych technologii, by zagłębić się w tajniki ludzkiego organizmu, i szczegółowo przeanalizowała bristolską skalę formowania stolca. Nawet temat przeszczepów bakterii kałowych nie stanowił dla niej przeszkody w zgłębianiu tematu.
Dzięki jej wnikliwej pracy możemy uzyskać odpowiedzi na frapujące pytania, takie jak: dlaczego tak bardzo lubimy chrupiącą żywność, co chroni nasze żołądki przed samostrawieniem, oraz czy z pozoru błahe problemy trawienne, jak zaparcie, mogą być śmiertelne, jak sugerują niektóre historie, w tym te dotyczące Elvisa Presleya.
