Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Książka ta, stworzona przez wybitnych ekspertów w dziedzinie żywienia i medycyny, stanowi cenne źródło wiedzy na temat nowoczesnych zasad prawidłowego odżywiania na różnych etapach życia. Obejmuje wytyczne dotyczące diety odpowiedniej dla niemowląt, dzieci, dorosłych z uwzględnieniem poziomu aktywności fizycznej, kobiet w ciąży oraz osób starszych. Zawiera także szczegółowe informacje na temat wpływu odżywiania na rozwój, profilaktykę i leczenie chorób. Tematyka rozciąga się od problemów charakterystycznych dla dzieci, przez niedożywienie, otyłość, zaburzenia odżywiania jak anoreksja i bulimia, po schorzenia metaboliczne takie jak cukrzyca, dna moczanowa i hiperlipidemie. Książka omawia również choroby układu krążenia, dolegliwości żołądkowo-jelitowe, schorzenia wątroby, trzustki, czy nerek, problemy stawowe, osteoporozę oraz nowotwory.
Szczególną uwagę przywiązano do kwestii żywienia pozajelitowego i dojelitowego oraz złożonych interakcji między farmakoterapią a dietą. Publikacja ta ma na celu edukację studentów kierunków rolniczych i medycznych zajmujących się żywieniem człowieka. Będzie również nieocenionym źródłem wiedzy dla specjalistów praktykujących w tej dziedzinie: lekarzy, dietetyków, technologów żywności, jak również osób planujących żywienie w placówkach takich jak szpitale, sanatoria czy domy opieki.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Książka ta, stworzona przez wybitnych ekspertów w dziedzinie żywienia i medycyny, stanowi cenne źródło wiedzy na temat nowoczesnych zasad prawidłowego odżywiania na różnych etapach życia. Obejmuje wytyczne dotyczące diety odpowiedniej dla niemowląt, dzieci, dorosłych z uwzględnieniem poziomu aktywności fizycznej, kobiet w ciąży oraz osób starszych. Zawiera także szczegółowe informacje na temat wpływu odżywiania na rozwój, profilaktykę i leczenie chorób. Tematyka rozciąga się od problemów charakterystycznych dla dzieci, przez niedożywienie, otyłość, zaburzenia odżywiania jak anoreksja i bulimia, po schorzenia metaboliczne takie jak cukrzyca, dna moczanowa i hiperlipidemie. Książka omawia również choroby układu krążenia, dolegliwości żołądkowo-jelitowe, schorzenia wątroby, trzustki, czy nerek, problemy stawowe, osteoporozę oraz nowotwory.
Szczególną uwagę przywiązano do kwestii żywienia pozajelitowego i dojelitowego oraz złożonych interakcji między farmakoterapią a dietą. Publikacja ta ma na celu edukację studentów kierunków rolniczych i medycznych zajmujących się żywieniem człowieka. Będzie również nieocenionym źródłem wiedzy dla specjalistów praktykujących w tej dziedzinie: lekarzy, dietetyków, technologów żywności, jak również osób planujących żywienie w placówkach takich jak szpitale, sanatoria czy domy opieki.
