Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Chińska kuchnia jest często postrzegana jako jedna z najbardziej różnorodnych i wykwintnych na świecie, łącząc w sobie bogactwo smaków, aromatów i kolorów przy użyciu unikalnych składników, takich jak ziarna i kłącza lotosu, kwiat jaśminu oraz różnorodne warzywa - zarówno świeże, jak i marynowane. Ze względu na ogromną różnorodność regionalnych tradycji kulinarnych, trudno jest mówić o jednej, jednolitej „kuchni chińskiej”. W Chinach znajdziemy kuchenne tradycje Shandongu, będącego fundamentem kuchni chińskiej, a także wpływy Mongołów, chińskich muzułmanów, amatorów intensywnej pikanterii z Syczuanu i Hunanu oraz entuzjastów subtelnych, „niebiańskich” dań rybnych z Jiangsu. Oprócz potraw mięsnych, rybnych i wegetariańskich, chińska kuchnia obfituje w różnorodne przekąski, desery, sycące zupy oraz oczywiście doskonałe herbaty. Ta książka to fascynująca opowieść o charakterystycznych cechach, historii i ciekawostkach dotyczących kuchni różnych regionów Chin. Dodatkowo, znajdziesz tu praktyczne wskazówki, jak samodzielnie przygotować chińskie potrawy w domowych warunkach, korzystając z ponad 140 zamieszczonych przepisów.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Chińska kuchnia jest często postrzegana jako jedna z najbardziej różnorodnych i wykwintnych na świecie, łącząc w sobie bogactwo smaków, aromatów i kolorów przy użyciu unikalnych składników, takich jak ziarna i kłącza lotosu, kwiat jaśminu oraz różnorodne warzywa - zarówno świeże, jak i marynowane. Ze względu na ogromną różnorodność regionalnych tradycji kulinarnych, trudno jest mówić o jednej, jednolitej „kuchni chińskiej”. W Chinach znajdziemy kuchenne tradycje Shandongu, będącego fundamentem kuchni chińskiej, a także wpływy Mongołów, chińskich muzułmanów, amatorów intensywnej pikanterii z Syczuanu i Hunanu oraz entuzjastów subtelnych, „niebiańskich” dań rybnych z Jiangsu. Oprócz potraw mięsnych, rybnych i wegetariańskich, chińska kuchnia obfituje w różnorodne przekąski, desery, sycące zupy oraz oczywiście doskonałe herbaty. Ta książka to fascynująca opowieść o charakterystycznych cechach, historii i ciekawostkach dotyczących kuchni różnych regionów Chin. Dodatkowo, znajdziesz tu praktyczne wskazówki, jak samodzielnie przygotować chińskie potrawy w domowych warunkach, korzystając z ponad 140 zamieszczonych przepisów.
