InPost Paczkomaty 24/7
13.99 zł
Darmowa dostawa od 190 zł
Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Dawka wiedzy oraz przepisy zamieszczone w "Polskim przewodniku paleo" Iwony Wierzbickiej i Katarzyny Karus-Wysockiej to pozycja dla osób zaczynających przygodę z tą dietą.
"Polski przewodnik. Paleo. Teoria, praktyka, przepisy" przygotowany został przez Iwonę Wierzbicką oraz Katarzynę Karus-Wysocką. Tytuł podzielony jest na dwie części, pierwsza nosi tytuł "Paleo w teorii i w praktyce" i szczegółowo opisuje każdy aspekt diety paleo. Można więc dowiedzieć się z niej czym jest paleo, skąd się wzięło, co jedli nasi przodkowie w okresie paleolitu, a czego unikali. Autorki przedstawiają podstawowe zasady paleo, ale także przybliżają takie modyfikacje diety paleo, jak dieta samuraja czy protokół autoimmunologiczny (AIP), a nawet wersję dla wegetarian. Jeden z rozdziałów traktuje o najczęstszych błędach popełnianych podczas stosowania diety paleo, w szczególności o podchodzeniu do niej jak do religii. Autorki opisują produkty, które można i powinno się jeść, doradzają, jak przechowywać, konserwować, myć i kroić żywność, proponują też przykładowe jadłospisy, przygotowane z myślą o różnych osobach, na przykład pracownikach biurowych, sportowcach czy ludziach z insulinoodpornością.
Druga część książki to "Przepisy". Jest ich blisko setka, nawiązują do tradycyjnej kuchni polskiej i wykorzystują produkty lokalnie dostępne i sezonowe. Znajdują się tu zarówno przepisy podstawowe dla diety (bulion, naleśniki, kruche ciasto), jak i propozycje zup, dań mięsnych, bezmięsnych, koktajli dla sportowców czy deserów.
Obok ogromu przystępnie podanej wiedzy oraz bogactwa ciekawych przepisów, dodatkowym atutem publikacji są doskonałe fotografie proponowanych Czytelnikom potraw - szata graficzna jest tym, co przekona nawet największego sceptyka. Nawet jeśli nie zamierzasz wyrzekać się ulubionych potraw, warto wypróbować przepisy na smakowicie wyglądające dania proponowane przez autorki publikacji.
Jeśli interesujesz się dietą paleo, mogą Cię zainteresować również publikacje Pete'a Evansa "Dieta paleo" i Robba Wolfa "Paleo dieta". Jeśli natomiast przekonały Cię do siebie autorki "Polskiego przewodnika paleo" to zajrzyj na ich blogi: ajwendieta.pl oraz cookitlean.pl.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Dawka wiedzy oraz przepisy zamieszczone w "Polskim przewodniku paleo" Iwony Wierzbickiej i Katarzyny Karus-Wysockiej to pozycja dla osób zaczynających przygodę z tą dietą.
"Polski przewodnik. Paleo. Teoria, praktyka, przepisy" przygotowany został przez Iwonę Wierzbicką oraz Katarzynę Karus-Wysocką. Tytuł podzielony jest na dwie części, pierwsza nosi tytuł "Paleo w teorii i w praktyce" i szczegółowo opisuje każdy aspekt diety paleo. Można więc dowiedzieć się z niej czym jest paleo, skąd się wzięło, co jedli nasi przodkowie w okresie paleolitu, a czego unikali. Autorki przedstawiają podstawowe zasady paleo, ale także przybliżają takie modyfikacje diety paleo, jak dieta samuraja czy protokół autoimmunologiczny (AIP), a nawet wersję dla wegetarian. Jeden z rozdziałów traktuje o najczęstszych błędach popełnianych podczas stosowania diety paleo, w szczególności o podchodzeniu do niej jak do religii. Autorki opisują produkty, które można i powinno się jeść, doradzają, jak przechowywać, konserwować, myć i kroić żywność, proponują też przykładowe jadłospisy, przygotowane z myślą o różnych osobach, na przykład pracownikach biurowych, sportowcach czy ludziach z insulinoodpornością.
Druga część książki to "Przepisy". Jest ich blisko setka, nawiązują do tradycyjnej kuchni polskiej i wykorzystują produkty lokalnie dostępne i sezonowe. Znajdują się tu zarówno przepisy podstawowe dla diety (bulion, naleśniki, kruche ciasto), jak i propozycje zup, dań mięsnych, bezmięsnych, koktajli dla sportowców czy deserów.
Obok ogromu przystępnie podanej wiedzy oraz bogactwa ciekawych przepisów, dodatkowym atutem publikacji są doskonałe fotografie proponowanych Czytelnikom potraw - szata graficzna jest tym, co przekona nawet największego sceptyka. Nawet jeśli nie zamierzasz wyrzekać się ulubionych potraw, warto wypróbować przepisy na smakowicie wyglądające dania proponowane przez autorki publikacji.
Jeśli interesujesz się dietą paleo, mogą Cię zainteresować również publikacje Pete'a Evansa "Dieta paleo" i Robba Wolfa "Paleo dieta". Jeśli natomiast przekonały Cię do siebie autorki "Polskiego przewodnika paleo" to zajrzyj na ich blogi: ajwendieta.pl oraz cookitlean.pl.