Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja tg. 16. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne i ponadpodstawowe. Część 1. Z
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Znane i cenione autorki ponownie wprowadzają czytelników w zagadnienia związane z utrzymaniem zdrowia poprzez prawidłowe odżywianie i styl życia. Książka szczegółowo opisuje zasady żywienia, skupiając się na wartości odżywczej poszczególnych składników oraz zaleceniach dietetycznych. Podkreślano rolę profilaktyki chorób niezakaźnych, szczególnie tych związanych z dietą. Znalazły się tu także najnowsze piramidy żywieniowe z 2017 roku.
W publikacji omówiono zagadnienia dotyczące higieny i bezpieczeństwa w organizacji żywności, a także skomentowano współczesne trendy żywieniowe, co czyni książkę aktualnym kompendium wiedzy o zdrowym stylu życia. Zawiera ona również pytania i ćwiczenia sprawdzające wiedzę czytelników, zachęcające do zgłębiania tematu oraz refleksji nad własnymi nawykami żywieniowymi.
Na końcu podręcznika znajduje się tabela z wartościami odżywczymi różnych produktów. Treści są dostosowane do odpowiedniego poziomu wiekowego odbiorców, a przedstawiona terminologia naukowa jest klarownie wyjaśniona, w tym poprawna wymowa obcojęzycznych terminów. Dodatkowo zamieszczono listę kluczowych pojęć z tłumaczeniem na język angielski i niemiecki.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Znane i cenione autorki ponownie wprowadzają czytelników w zagadnienia związane z utrzymaniem zdrowia poprzez prawidłowe odżywianie i styl życia. Książka szczegółowo opisuje zasady żywienia, skupiając się na wartości odżywczej poszczególnych składników oraz zaleceniach dietetycznych. Podkreślano rolę profilaktyki chorób niezakaźnych, szczególnie tych związanych z dietą. Znalazły się tu także najnowsze piramidy żywieniowe z 2017 roku.
W publikacji omówiono zagadnienia dotyczące higieny i bezpieczeństwa w organizacji żywności, a także skomentowano współczesne trendy żywieniowe, co czyni książkę aktualnym kompendium wiedzy o zdrowym stylu życia. Zawiera ona również pytania i ćwiczenia sprawdzające wiedzę czytelników, zachęcające do zgłębiania tematu oraz refleksji nad własnymi nawykami żywieniowymi.
Na końcu podręcznika znajduje się tabela z wartościami odżywczymi różnych produktów. Treści są dostosowane do odpowiedniego poziomu wiekowego odbiorców, a przedstawiona terminologia naukowa jest klarownie wyjaśniona, w tym poprawna wymowa obcojęzycznych terminów. Dodatkowo zamieszczono listę kluczowych pojęć z tłumaczeniem na język angielski i niemiecki.
