Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Oto nowe, kompaktowe wydanie bestsellerowej książki Marty Dymek! Autorka przemierzyła świat, odwiedzając egzotyczne miejsca od chłodnej Korei po słoneczną Kalifornię. Zwiedziła zakamarki Wietnamu i Tajlandii, by później zgłębiać tajniki przygotowywania curry w Indiach. Jej podróże obejmowały również Bałkany, gorące targowiska Maroka i wiele innych miejsc. Odwiedzając ponad pięćdziesiąt krajów, Marta zgłębiała lokalne smaki i tradycje kulinarne.
Dymek z pasją odkrywała regionalne przyprawy, tradycyjne posiłki i narodowe dania. Fascynowały ją zarówno domowe słodkości, jak i sposób, w jaki zorganizowane były stragany czy targowiska. Podczas każdej podróży starannie zapisywała przepisy, spotykała się z lokalnymi kucharzami i obserwowała unikalne połączenia smakowe.
Kuchnia roślinna jest uniwersalna, obecna we wszystkich zakątkach świata, niezależnie od klimatu czy szerokości geograficznej. Znajdziemy wśród niej meksykańskie guacamole, polski barszcz z uszkami, afrykański gulasz z jarmużu czy buraczane curry z cynamonem. Wystarczy wiedzieć, gdzie szukać, aby odkryć niespotykane dotąd połączenia smaków, które mogą całkowicie zmienić nasze podejście do znanych warzyw. Przykładowo, spróbowanie selera w chińskim wydaniu może na zawsze odmienić naszą kulinarną wyobraźnię.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Oto nowe, kompaktowe wydanie bestsellerowej książki Marty Dymek! Autorka przemierzyła świat, odwiedzając egzotyczne miejsca od chłodnej Korei po słoneczną Kalifornię. Zwiedziła zakamarki Wietnamu i Tajlandii, by później zgłębiać tajniki przygotowywania curry w Indiach. Jej podróże obejmowały również Bałkany, gorące targowiska Maroka i wiele innych miejsc. Odwiedzając ponad pięćdziesiąt krajów, Marta zgłębiała lokalne smaki i tradycje kulinarne.
Dymek z pasją odkrywała regionalne przyprawy, tradycyjne posiłki i narodowe dania. Fascynowały ją zarówno domowe słodkości, jak i sposób, w jaki zorganizowane były stragany czy targowiska. Podczas każdej podróży starannie zapisywała przepisy, spotykała się z lokalnymi kucharzami i obserwowała unikalne połączenia smakowe.
Kuchnia roślinna jest uniwersalna, obecna we wszystkich zakątkach świata, niezależnie od klimatu czy szerokości geograficznej. Znajdziemy wśród niej meksykańskie guacamole, polski barszcz z uszkami, afrykański gulasz z jarmużu czy buraczane curry z cynamonem. Wystarczy wiedzieć, gdzie szukać, aby odkryć niespotykane dotąd połączenia smaków, które mogą całkowicie zmienić nasze podejście do znanych warzyw. Przykładowo, spróbowanie selera w chińskim wydaniu może na zawsze odmienić naszą kulinarną wyobraźnię.
