Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Nalewki staropolskie
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Dziedzictwo naszych przodków skrywa w sobie bogactwo receptur, które warto docenić. W minionych czasach wierzono, że na każdą dolegliwość można znaleźć odpowiedni napój, który przyniesie ukojenie. Nalewki, likwory, likiery, krupniki, rosolisy oraz miody pitne są pełne tajemniczych składników, które można stosunkowo łatwo przygotować, pod warunkiem posiadania odpowiednich surowców i pewnej dozy cierpliwości. Choć w przeszłości niektóre z tych wyrobów, jak ratafia czy miodówka, mogły wydawać się zbyt intensywne, dzisiaj można dostosować ich smak, zmniejszając ilość przypraw. Szczególną uwagę warto zwrócić na nalewki ziołowe, m.in. bernardynkę, kminkówkę czy żubrówkę, których skuteczność potwierdzają współczesne badania naukowe. Należy jednak pamiętać, że jak wskazywali dawni lekarze, granica między lekarstwem a trucizną leży w dawkowaniu. Zachowując umiar, możemy cieszyć się wykwintnym smakiem tych wyjątkowych eliksirów.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Dziedzictwo naszych przodków skrywa w sobie bogactwo receptur, które warto docenić. W minionych czasach wierzono, że na każdą dolegliwość można znaleźć odpowiedni napój, który przyniesie ukojenie. Nalewki, likwory, likiery, krupniki, rosolisy oraz miody pitne są pełne tajemniczych składników, które można stosunkowo łatwo przygotować, pod warunkiem posiadania odpowiednich surowców i pewnej dozy cierpliwości. Choć w przeszłości niektóre z tych wyrobów, jak ratafia czy miodówka, mogły wydawać się zbyt intensywne, dzisiaj można dostosować ich smak, zmniejszając ilość przypraw. Szczególną uwagę warto zwrócić na nalewki ziołowe, m.in. bernardynkę, kminkówkę czy żubrówkę, których skuteczność potwierdzają współczesne badania naukowe. Należy jednak pamiętać, że jak wskazywali dawni lekarze, granica między lekarstwem a trucizną leży w dawkowaniu. Zachowując umiar, możemy cieszyć się wykwintnym smakiem tych wyjątkowych eliksirów.
