Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.






Nowa
Książka nowa.





Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.





Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.





Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Na dnie w Paryżu i w Londynie
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Książka, uznawana za jedno z najwybitniejszych dzieł George'a Orwella, zyskała międzynarodowe uznanie i jest tłumaczona na wiele języków, stanowiąc jeden z najlepszych przykładów literatury obyczajowej osadzonej w Europie na krawędzi wojny. Orwell opisał swoje doświadczenia z czasów, gdy pracował na czarno jako zmywacz w renomowanym hotelu w Paryżu. Opisane przez niego wydarzenia i przygody należą do literackich pereł, ukazując świat kulinarny od zaplecza w sposób szczegółowy i fascynujący.
Na kartach tej książki, wspomnianej obok "Zaklętych rewirów" Worcella i "Kuchni" Weskera, Orwell przenosi czytelników nie tylko do świata kuchni, ale i do paryskich dolnych warstw społecznych. W jego opisie znajdziemy przedstawienie życia lumpenartystów, drobnych złodziei, słowiańskich emigrantów, prostytutek, ich alfonsów oraz autentycznie ubogich ludzi. Z empatią i dowcipem, pisarz pochyla się nad dramatycznymi historiami, analizując przyczyny ubóstwa i społecznego upadku.
Elementy i postaci takie jak szalony murarz Fureux, które zrodziły się z tych wspomnień, powrócą później w kultowym "Roku 1984". George Orwell, autor takich dzieł jak "Folwark Zwierzęcy" i "Rok 1984", pozostaje kluczową postacią w literaturze brytyjskiej i światowej.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
nowa
jak nowa
dobry
widoczne ślady używania
Książka, uznawana za jedno z najwybitniejszych dzieł George'a Orwella, zyskała międzynarodowe uznanie i jest tłumaczona na wiele języków, stanowiąc jeden z najlepszych przykładów literatury obyczajowej osadzonej w Europie na krawędzi wojny. Orwell opisał swoje doświadczenia z czasów, gdy pracował na czarno jako zmywacz w renomowanym hotelu w Paryżu. Opisane przez niego wydarzenia i przygody należą do literackich pereł, ukazując świat kulinarny od zaplecza w sposób szczegółowy i fascynujący.
Na kartach tej książki, wspomnianej obok "Zaklętych rewirów" Worcella i "Kuchni" Weskera, Orwell przenosi czytelników nie tylko do świata kuchni, ale i do paryskich dolnych warstw społecznych. W jego opisie znajdziemy przedstawienie życia lumpenartystów, drobnych złodziei, słowiańskich emigrantów, prostytutek, ich alfonsów oraz autentycznie ubogich ludzi. Z empatią i dowcipem, pisarz pochyla się nad dramatycznymi historiami, analizując przyczyny ubóstwa i społecznego upadku.
Elementy i postaci takie jak szalony murarz Fureux, które zrodziły się z tych wspomnień, powrócą później w kultowym "Roku 1984". George Orwell, autor takich dzieł jak "Folwark Zwierzęcy" i "Rok 1984", pozostaje kluczową postacią w literaturze brytyjskiej i światowej.