Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Lunch w Paryżu
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Lunch w Paryżu to wspomnienia młodej Amerykanki przeżywającej dwa namiętne romanse naraz z Bretończykiem Gwendalem i... francuską kuchnią.W najbardziej romantycznym z miast Elizabeth idzie na lunch z przystojnym Francuzem i już nigdy nie wraca do domu. Poznaje świat gwarnych targowisk, modnych bistro i femme fatale noszących rozmiar 34. Uczy się, jak patroszyć ryby i jak sufletem czekoladowym koić ataki tęsknoty za domem. Odkrywa też, że im lepiej zna się na francuskiej kuchni,tym lepiej rozumie Paryż. Francuska kultura, jak się okazuje,do pewnego stopnia przypomina dojrzały ser z zewnątrz widać jedynie sztywną otoczkę i dopiero przebijając się przez nią, można dotrzeć do półpłynnego, pikantnego wnętrza. Książka, choć doskonale wpisuje się w ramy gatunku reprezentowanego przez Rok w Prowansji czy Pod słońcem Toskanii, przynosi coś więcej niż opis blasków i cieni życia w Paryżu. Jest to bowiem opowieśćo zakochiwaniu się, redefiniowaniu słowa sukcesi odkrywaniu, co się naprawdę liczy, co to znaczybyć szczęśliwym i jak odnaleźć się w obcym kraju.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Lunch w Paryżu to wspomnienia młodej Amerykanki przeżywającej dwa namiętne romanse naraz z Bretończykiem Gwendalem i... francuską kuchnią.W najbardziej romantycznym z miast Elizabeth idzie na lunch z przystojnym Francuzem i już nigdy nie wraca do domu. Poznaje świat gwarnych targowisk, modnych bistro i femme fatale noszących rozmiar 34. Uczy się, jak patroszyć ryby i jak sufletem czekoladowym koić ataki tęsknoty za domem. Odkrywa też, że im lepiej zna się na francuskiej kuchni,tym lepiej rozumie Paryż. Francuska kultura, jak się okazuje,do pewnego stopnia przypomina dojrzały ser z zewnątrz widać jedynie sztywną otoczkę i dopiero przebijając się przez nią, można dotrzeć do półpłynnego, pikantnego wnętrza. Książka, choć doskonale wpisuje się w ramy gatunku reprezentowanego przez Rok w Prowansji czy Pod słońcem Toskanii, przynosi coś więcej niż opis blasków i cieni życia w Paryżu. Jest to bowiem opowieśćo zakochiwaniu się, redefiniowaniu słowa sukcesi odkrywaniu, co się naprawdę liczy, co to znaczybyć szczęśliwym i jak odnaleźć się w obcym kraju.