Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Jadłonomia. Kuchnia roślinna. 100 przepisów
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
“Jadłonomia” to wegańska książka kucharska, która zrewolucjonizowała współczesną kuchnię polską. Najlepsze przepisy zainteresują nawet największego mięsożercę!
Chociaż polska kuchnia charakteryzuje się raczej dużą ilością mięsa i wielu jej zwolenników nie wyobraża sobie, że mogłoby być inaczej, są zwolennicy również innego stylu odżywiania. Autorka książki “Jadłonomia” pokazuje, że w prosty i niezwykle kolorowy sposób można przyrządzić efektowne dania bez produktów odzwierzęcych. Dodatkowo nie muszą być zawsze bardzo wymyślne i drogie. Można wykorzystywać lokalne produkty i sezonowe warzywa oraz owoce.
Roślinne przepisy, które znajdujemy w książce zainteresowały już wielu wielbicieli bloga Marty Dymek. Tym razem jednak możemy spotkać się z nimi w tradycyjnej wersji, przepięknie i barwnie ilustrowanej oraz wydanej z dużą starannością. Zachwyci nawet najbardziej wymagających Czytelników, których już sama okładka może zachęcić do przygód w kuchni. Ponad sto przepisów przedstawionych jest w sposób klarowny, przejrzysty i bardzo przystępny nawet dla laika. Odnajdą się tu zarówno osoby, które po raz pierwszy mają styczność z takim sposobem przyrządzania posiłków, jak i starsi fani.
Kuchnia roślinna staje się coraz popularniejsza na świecie i powoli wkracza również i do naszego kraju. Mimo wielu obaw, do przygotowania większości dań nie potrzeba nam wymyślnych i skomplikowanych składników. Niektóre z nich faktyczne wymagają trochę większego nakładu finansowego, nie wszystkie znajdziemy również w osiedlowym sklepie. Dlaczego? Marta Dymek jest również zaciętą podróżniczką, w związku z czym uwielbia bywać w nowych miejscach, a co za tym idzie poznawać różne przepisy i smaki. Niektóre z nich są trudne do odtworzenia lub z założenia zawierają egzotyczne elementy. To jednak propozycja dla tych, którzy również chcieliby odbyć małą kulinarną podróż po dalszych zakątkach świata. Świadczy to jednak tylko i wyłącznie o uniwersalności książki oraz jej niezwykłym dopasowaniu do każdego Czytelnika. “Jadłonomia” to niezastąpiony zbiór wegańskich przepisów kulinarnych dla wszystkich smakoszy!
Marta Dymek jest polską autorką popularnego bloga kulinarnego “Jadłonomia”. To od niego wziął się pomysł wydania własnej książki z przepisami o tym samym tytule. Autorka przygotowuje jedynie wegańskie potrawy, czyli pozbawione wszelkich składników odzwierzęcych. Prowadzi również autorski program kulinarny "Zielona Rewolucja Marty Dymek".
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
“Jadłonomia” to wegańska książka kucharska, która zrewolucjonizowała współczesną kuchnię polską. Najlepsze przepisy zainteresują nawet największego mięsożercę!
Chociaż polska kuchnia charakteryzuje się raczej dużą ilością mięsa i wielu jej zwolenników nie wyobraża sobie, że mogłoby być inaczej, są zwolennicy również innego stylu odżywiania. Autorka książki “Jadłonomia” pokazuje, że w prosty i niezwykle kolorowy sposób można przyrządzić efektowne dania bez produktów odzwierzęcych. Dodatkowo nie muszą być zawsze bardzo wymyślne i drogie. Można wykorzystywać lokalne produkty i sezonowe warzywa oraz owoce.
Roślinne przepisy, które znajdujemy w książce zainteresowały już wielu wielbicieli bloga Marty Dymek. Tym razem jednak możemy spotkać się z nimi w tradycyjnej wersji, przepięknie i barwnie ilustrowanej oraz wydanej z dużą starannością. Zachwyci nawet najbardziej wymagających Czytelników, których już sama okładka może zachęcić do przygód w kuchni. Ponad sto przepisów przedstawionych jest w sposób klarowny, przejrzysty i bardzo przystępny nawet dla laika. Odnajdą się tu zarówno osoby, które po raz pierwszy mają styczność z takim sposobem przyrządzania posiłków, jak i starsi fani.
Kuchnia roślinna staje się coraz popularniejsza na świecie i powoli wkracza również i do naszego kraju. Mimo wielu obaw, do przygotowania większości dań nie potrzeba nam wymyślnych i skomplikowanych składników. Niektóre z nich faktyczne wymagają trochę większego nakładu finansowego, nie wszystkie znajdziemy również w osiedlowym sklepie. Dlaczego? Marta Dymek jest również zaciętą podróżniczką, w związku z czym uwielbia bywać w nowych miejscach, a co za tym idzie poznawać różne przepisy i smaki. Niektóre z nich są trudne do odtworzenia lub z założenia zawierają egzotyczne elementy. To jednak propozycja dla tych, którzy również chcieliby odbyć małą kulinarną podróż po dalszych zakątkach świata. Świadczy to jednak tylko i wyłącznie o uniwersalności książki oraz jej niezwykłym dopasowaniu do każdego Czytelnika. “Jadłonomia” to niezastąpiony zbiór wegańskich przepisów kulinarnych dla wszystkich smakoszy!
Marta Dymek jest polską autorką popularnego bloga kulinarnego “Jadłonomia”. To od niego wziął się pomysł wydania własnej książki z przepisami o tym samym tytule. Autorka przygotowuje jedynie wegańskie potrawy, czyli pozbawione wszelkich składników odzwierzęcych. Prowadzi również autorski program kulinarny "Zielona Rewolucja Marty Dymek".