Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Gastrobanda
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Jakie jest prawdziwe oblicze życia za kulisami restauracji? Co takiego restauratorzy wolą zachować dla siebie? Pora, by te sekrety ujrzały światło dzienne i stały się dostępne dla wszystkich, nie tylko dla nielicznych wtajemniczonych. W czasach, gdy programy kulinarne biją rekordy popularności, a osobowości szefów kuchni przyciągają uwagę, pasja do gotowania i celebrowania posiłków rośnie z każdym dniem. Każdy miłośnik dobrej kuchni oraz entuzjasta restauracyjnych wrażeń ma pytania, które pozostają bez odpowiedzi. Co wspólnego ma gastronomia z podziemnym światem? Jak wygląda proces kształcenia przyszłych mistrzów kuchni? Czym jest tajemniczy "korzeń Adama"? W jaki sposób niewprawni klienci są wprowadzani w błąd przy zamawianiu ryby? Kim naprawdę jest szef kuchni? Czy prowadzenie restauracji przynosi zyski? Jak odróżnić świeże danie od rozmrożonego? Dlaczego między kucharzem a obsługą iskrzy konflikt?
"Gastrobanda" to pierwsza polska publikacja, która bezlitośnie rozprawia się z mitami kulinarnego świata. Autorzy odpowiadają na każde, nawet najtrudniejsze pytanie, odkrywając przed czytelnikami bogactwo tajemnic nieznanych zwykłym uczestnikom restauracyjnego życia. Od trudnych początków poprzez opowieści o potyczkach z dostawcami, aż do psychologicznych trików, którymi posługują się barmani i kelnerzy, książka zabiera nas w fascynującą podróż. Każda z tych opowieści jest przedstawiona z perspektywy innej osoby z gastronomicznej hierarchii: od pomocnika kucharza i osoby odpowiedzialnej za kontakt z klientem, przez osobę zmywającą naczynia, barmana, kelnera, po kucharza, szefa kuchni i właściciela restauracji. Wszyscy oni mówią otwarcie i bez ogródek, dzieląc się swoimi doświadczeniami oraz spostrzeżeniami.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Jakie jest prawdziwe oblicze życia za kulisami restauracji? Co takiego restauratorzy wolą zachować dla siebie? Pora, by te sekrety ujrzały światło dzienne i stały się dostępne dla wszystkich, nie tylko dla nielicznych wtajemniczonych. W czasach, gdy programy kulinarne biją rekordy popularności, a osobowości szefów kuchni przyciągają uwagę, pasja do gotowania i celebrowania posiłków rośnie z każdym dniem. Każdy miłośnik dobrej kuchni oraz entuzjasta restauracyjnych wrażeń ma pytania, które pozostają bez odpowiedzi. Co wspólnego ma gastronomia z podziemnym światem? Jak wygląda proces kształcenia przyszłych mistrzów kuchni? Czym jest tajemniczy "korzeń Adama"? W jaki sposób niewprawni klienci są wprowadzani w błąd przy zamawianiu ryby? Kim naprawdę jest szef kuchni? Czy prowadzenie restauracji przynosi zyski? Jak odróżnić świeże danie od rozmrożonego? Dlaczego między kucharzem a obsługą iskrzy konflikt?
"Gastrobanda" to pierwsza polska publikacja, która bezlitośnie rozprawia się z mitami kulinarnego świata. Autorzy odpowiadają na każde, nawet najtrudniejsze pytanie, odkrywając przed czytelnikami bogactwo tajemnic nieznanych zwykłym uczestnikom restauracyjnego życia. Od trudnych początków poprzez opowieści o potyczkach z dostawcami, aż do psychologicznych trików, którymi posługują się barmani i kelnerzy, książka zabiera nas w fascynującą podróż. Każda z tych opowieści jest przedstawiona z perspektywy innej osoby z gastronomicznej hierarchii: od pomocnika kucharza i osoby odpowiedzialnej za kontakt z klientem, przez osobę zmywającą naczynia, barmana, kelnera, po kucharza, szefa kuchni i właściciela restauracji. Wszyscy oni mówią otwarcie i bez ogródek, dzieląc się swoimi doświadczeniami oraz spostrzeżeniami.
