Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Etyka a to co jemy
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Ile tak naprawdę wiemy o produktach, które codziennie znajdują się na naszych stołach? Gdy robimy zakupy w supermarkecie, często ulegamy pokusie zakupu towarów o atrakcyjnym wyglądzie, nie zastanawiając się nad ich rzeczywistym pochodzeniem. W rzeczywistości niewielu z nas zdaje sobie sprawę z niepokojących aspektów ich produkcji, skrywających się za pięknymi opakowaniami. Nasze wydatki napędzają mechanizmy, które mogłyby nas zszokować, gdybyśmy byli ich świadomi.
Peter Singer, ceniony filozof, i Jim Mason, pisarz oraz prawnik o głębokiej wrażliwości na sprawy ekologiczne, wprowadzają nas w tę niewygodną prawdę. Dzięki ich wspólnej pracy jesteśmy zapraszani na fascynującą, aczkolwiek niekiedy przerażającą wędrówkę przez sekrety przemysłu spożywczego, które producenci chętnie przemilczają. Zajmują się fundamentalnym pytaniem: jak możemy podejmować świadome decyzje, by spożywać i nabywać jedzenie w sposób etyczny?
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Ile tak naprawdę wiemy o produktach, które codziennie znajdują się na naszych stołach? Gdy robimy zakupy w supermarkecie, często ulegamy pokusie zakupu towarów o atrakcyjnym wyglądzie, nie zastanawiając się nad ich rzeczywistym pochodzeniem. W rzeczywistości niewielu z nas zdaje sobie sprawę z niepokojących aspektów ich produkcji, skrywających się za pięknymi opakowaniami. Nasze wydatki napędzają mechanizmy, które mogłyby nas zszokować, gdybyśmy byli ich świadomi.
Peter Singer, ceniony filozof, i Jim Mason, pisarz oraz prawnik o głębokiej wrażliwości na sprawy ekologiczne, wprowadzają nas w tę niewygodną prawdę. Dzięki ich wspólnej pracy jesteśmy zapraszani na fascynującą, aczkolwiek niekiedy przerażającą wędrówkę przez sekrety przemysłu spożywczego, które producenci chętnie przemilczają. Zajmują się fundamentalnym pytaniem: jak możemy podejmować świadome decyzje, by spożywać i nabywać jedzenie w sposób etyczny?
