Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Ekon. i prawo w hotelarstwie - podst. ekonom. REA
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Podręcznik służący do nauki zawodu technik hotelarstwa jest skierowany przede wszystkim do uczniów oraz słuchaczy, którzy kształcą się w tym kierunku. Osoby uczęszczające do szkół o innych profilach, zainteresowane zagadnieniami z obszaru ekonomii i prawa, również znajdą w tej książce wartościowe informacje. Publikacja ta w przystępny sposób przedstawia istotne pojęcia związane z prawem cywilnym, prawem gospodarczym, prawem pracy oraz ochroną środowiska, w kontekście branży hotelarsko-turystycznej. Czytelnicy znajdą tu wskazówki, jak teoretyczną wiedzę prawną zastosować w praktycznych sytuacjach. Podręcznik charakteryzuje się metodą przekazywania wiedzy, która angażuje czytelnika. Wybrane informacje są prezentowane bezpośrednio, jednak wiele umiejętności czy postaw jest kształtowanych poprzez ćwiczenia praktyczne, analizę tekstów z prasy branżowej oraz interpretację załączonych dokumentów prawnych. Jednym z kluczowych atutów tej publikacji jest jej jasna struktura i prostota. Treści zostały opracowane zgodnie z aktualną podstawą programową i standardami egzaminacyjnymi obowiązującymi w zawodzie technik hotelarstwa, co czyni ją nieocenioną pomocą dydaktyczną.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Podręcznik służący do nauki zawodu technik hotelarstwa jest skierowany przede wszystkim do uczniów oraz słuchaczy, którzy kształcą się w tym kierunku. Osoby uczęszczające do szkół o innych profilach, zainteresowane zagadnieniami z obszaru ekonomii i prawa, również znajdą w tej książce wartościowe informacje. Publikacja ta w przystępny sposób przedstawia istotne pojęcia związane z prawem cywilnym, prawem gospodarczym, prawem pracy oraz ochroną środowiska, w kontekście branży hotelarsko-turystycznej. Czytelnicy znajdą tu wskazówki, jak teoretyczną wiedzę prawną zastosować w praktycznych sytuacjach. Podręcznik charakteryzuje się metodą przekazywania wiedzy, która angażuje czytelnika. Wybrane informacje są prezentowane bezpośrednio, jednak wiele umiejętności czy postaw jest kształtowanych poprzez ćwiczenia praktyczne, analizę tekstów z prasy branżowej oraz interpretację załączonych dokumentów prawnych. Jednym z kluczowych atutów tej publikacji jest jej jasna struktura i prostota. Treści zostały opracowane zgodnie z aktualną podstawą programową i standardami egzaminacyjnymi obowiązującymi w zawodzie technik hotelarstwa, co czyni ją nieocenioną pomocą dydaktyczną.
