Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Czy można żyć 150 lat
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Wielu z nas zastanawia się, czy istnieje złoty przepis na długowieczność lub przynajmniej na umilenie sobie starości. Widmo chorób i niedołężności nie napawa optymizmem i nie zachęca do częstych rozmyślań na ten temat. Są jednak ludzie, którzy mogą pochwalić się bardzo dobrym zdrowiem nawet w podeszłym wieku. Nie chorują, ani nie cierpią z powodu różnych dolegliwości swojego wieku. Można powiedzieć, że czas się dla nich zatrzymał. Jak tego dokonują i czy jest to możliwe dla każdego? Autor książki "Czy można żyć 150 lat?" stawia w jej tytule bardzo trudne i wydające się być niemożliwym do spełnienia pytanie. W końcu niewiele jest osób, mogących się pochwalić sędziwym wiekiem i znośnym samopoczuciem. Nie ma jednak mowy o sztucznym przedłużaniu życia dla samego istnienia. W książce dowiadujemy się, że zdrowie leży w naszych własnych rękach i póki jest taka sposobność, możemy zadbać o nie w jak najbardziej naturalny sposób.
Media uwielbiają zalewać nas wiadomościami o najnowszych dietach cud, środkach na wieczną młodość, odmładzających zabiegach i poprawkach chirurgicznych. Żadna jednak z wymienionych rzeczy nie ma nic wspólnego z prawdziwą młodością. Prawda jest taka, że to my sami, dokonując przeróżnych wyborów decydujemy się na przedłużenie swojego życia, lub skrócenie go.
Autor przekonuje, że kluczowym elementem jest dobrze i racjonalnie zaplanowana dieta. To, czym się odżywiamy napędza nasz organizm i daje mu siłę do dalszego działania. Jedzenie które obfituje w witaminy i niezbędne składniki odżywcze sprawia, że mamy więcej siły i energii, czujemy się lepiej i może efektywniej wykorzystać dzień. Jedzenie zwane "śmieciowym" zatruwa nas od środka. Obciąża żołądek, przez co stajemy się ospali i ociężali. Nie buduje naszego wnętrza, a psuje je i nie dostarcza niczego, dzięki czemu moglibyśmy zapewnić sobie spokój od chorób.
Życie zgodne z naturą jest odpowiednie dla naszego zegara biologicznego i rytmu życia. Sztuczne przedłużanie dnia i faszerowanie się napojami energetycznymi lub kofeiną zaburza większość czynności życiowych. Stres, życie w pośpiechu i brak odpowiedniego wypoczynku to kolejne elementy, które zabierają nam po kilka lat. Czy można żyć 150 lat? Autor nie próbuje odpowiedzieć konkretnie na te pytanie. Podsuwa jednak informacje i porady na to, jak żyć jak najdłużej możemy i zachować zdrowie oraz witalność na długi czas.
Michał Tombak jest biochemikiem. Ukończył studia na wydziale biologii i chemii w Moskwie, przez wiele lat był dyrektorem Naukowego Centrum Zdrowia. Jest też absolwentem Amerykańsko-Rosyjskiej Szkoły Hipnozy i Bioenergoterapii. Znany jako autor tłumaczonych i wydawanych w wielu krajach poradników dotyczących żywienia.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Wielu z nas zastanawia się, czy istnieje złoty przepis na długowieczność lub przynajmniej na umilenie sobie starości. Widmo chorób i niedołężności nie napawa optymizmem i nie zachęca do częstych rozmyślań na ten temat. Są jednak ludzie, którzy mogą pochwalić się bardzo dobrym zdrowiem nawet w podeszłym wieku. Nie chorują, ani nie cierpią z powodu różnych dolegliwości swojego wieku. Można powiedzieć, że czas się dla nich zatrzymał. Jak tego dokonują i czy jest to możliwe dla każdego? Autor książki "Czy można żyć 150 lat?" stawia w jej tytule bardzo trudne i wydające się być niemożliwym do spełnienia pytanie. W końcu niewiele jest osób, mogących się pochwalić sędziwym wiekiem i znośnym samopoczuciem. Nie ma jednak mowy o sztucznym przedłużaniu życia dla samego istnienia. W książce dowiadujemy się, że zdrowie leży w naszych własnych rękach i póki jest taka sposobność, możemy zadbać o nie w jak najbardziej naturalny sposób.
Media uwielbiają zalewać nas wiadomościami o najnowszych dietach cud, środkach na wieczną młodość, odmładzających zabiegach i poprawkach chirurgicznych. Żadna jednak z wymienionych rzeczy nie ma nic wspólnego z prawdziwą młodością. Prawda jest taka, że to my sami, dokonując przeróżnych wyborów decydujemy się na przedłużenie swojego życia, lub skrócenie go.
Autor przekonuje, że kluczowym elementem jest dobrze i racjonalnie zaplanowana dieta. To, czym się odżywiamy napędza nasz organizm i daje mu siłę do dalszego działania. Jedzenie które obfituje w witaminy i niezbędne składniki odżywcze sprawia, że mamy więcej siły i energii, czujemy się lepiej i może efektywniej wykorzystać dzień. Jedzenie zwane "śmieciowym" zatruwa nas od środka. Obciąża żołądek, przez co stajemy się ospali i ociężali. Nie buduje naszego wnętrza, a psuje je i nie dostarcza niczego, dzięki czemu moglibyśmy zapewnić sobie spokój od chorób.
Życie zgodne z naturą jest odpowiednie dla naszego zegara biologicznego i rytmu życia. Sztuczne przedłużanie dnia i faszerowanie się napojami energetycznymi lub kofeiną zaburza większość czynności życiowych. Stres, życie w pośpiechu i brak odpowiedniego wypoczynku to kolejne elementy, które zabierają nam po kilka lat. Czy można żyć 150 lat? Autor nie próbuje odpowiedzieć konkretnie na te pytanie. Podsuwa jednak informacje i porady na to, jak żyć jak najdłużej możemy i zachować zdrowie oraz witalność na długi czas.
Michał Tombak jest biochemikiem. Ukończył studia na wydziale biologii i chemii w Moskwie, przez wiele lat był dyrektorem Naukowego Centrum Zdrowia. Jest też absolwentem Amerykańsko-Rosyjskiej Szkoły Hipnozy i Bioenergoterapii. Znany jako autor tłumaczonych i wydawanych w wielu krajach poradników dotyczących żywienia.