Książka - Birkowie od kuchni

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Birkowie od kuchni

Birkowie od kuchni

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Od lat w programie "Kawa czy herbata", Stefan i Konrad Birek czarują widzów kulinarnymi specjałami. Są to najznakomitsi, choć nie jedyni przedstawiciele rodziny Birków, którzy poświęcają swoje życie kulinarnym sztukom.

W książce "Birkowie od kuchni", oprócz znanych już postaci, jak Stefan i Konrad, czytelnicy odkryją także resztę rodziny Birków. W tym dziele znajdziemy wszystko, co powinno znaleźć się w autorskiej książce kucharskiej: oryginalne przepisy, praktyczne porady, ciekawe historie kulinarne, anegdoty oraz apetyczne fotografie. Dodatkowo, na zakończenie, czekają na czytelników przepisy zaproszonych gwiazd z programu "Kawa czy herbata".

Stefan Birek to uznany mistrz kuchni z ponad 30-letnim doświadczeniem w branży gastronomicznej. Jego kariera rozpościera się na międzynarodowe terytoria takie jak Zjednoczone Emiraty Arabskie i Austria. Obecnie pełni funkcję szefa kuchni w Hotelu Lord w Warszawie. Jest także sekretarzem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni i często angażuje się jako juror w licznych konkursach kulinarnych. Organizuje Ogólnopolski Konkurs Kulinarny "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś" w Pułtusku. Jako mentor, kształci młodych pasjonatów gotowania, w tym swoich synów. W wolnych chwilach, których ma niewiele, czerpie inspiracje z przyrody i podróży, które pozwalają mu poznawać kulinarne zwyczaje innych kultur.

Konrad Birek, zmotywowany pasją do gotowania, którą zaszczepił w nim ojciec Stefan, docenia domową kuchnię, w której współpracował głównie z mamą. Jako wielu innych kucharzy, ukończył technikum gastronomiczne w Warszawie przy ulicy Poznańskiej. Swoją karierę rozpoczął w warszawskim Hotelu Marriott, a później kontynuował ją w Hotelu Jan III Sobieski wraz z Robertem Sową. Pod jego okiem odnosił pierwsze sukcesy, zdobywając m.in. tytuł Profesjonalisty Roku w 2002 roku. Kolejne doświadczenia zdobywał na wyspie Jersey, gdzie pracował jako chef de partie i zastępca szefa kuchni w hotelu Best Western. Po powrocie do Polski w 2005 roku, ponownie związał się z kuchnią Hotelu Jan III Sobieski. Jego największymi kulinarnymi autorytetami są ojciec i Robert Sowa, którzy zawsze wspierali go w jego rozwoju zawodowym.

Wybierz stan zużycia:

WIĘCEJ O SKALI

Od lat w programie "Kawa czy herbata", Stefan i Konrad Birek czarują widzów kulinarnymi specjałami. Są to najznakomitsi, choć nie jedyni przedstawiciele rodziny Birków, którzy poświęcają swoje życie kulinarnym sztukom.

W książce "Birkowie od kuchni", oprócz znanych już postaci, jak Stefan i Konrad, czytelnicy odkryją także resztę rodziny Birków. W tym dziele znajdziemy wszystko, co powinno znaleźć się w autorskiej książce kucharskiej: oryginalne przepisy, praktyczne porady, ciekawe historie kulinarne, anegdoty oraz apetyczne fotografie. Dodatkowo, na zakończenie, czekają na czytelników przepisy zaproszonych gwiazd z programu "Kawa czy herbata".

Stefan Birek to uznany mistrz kuchni z ponad 30-letnim doświadczeniem w branży gastronomicznej. Jego kariera rozpościera się na międzynarodowe terytoria takie jak Zjednoczone Emiraty Arabskie i Austria. Obecnie pełni funkcję szefa kuchni w Hotelu Lord w Warszawie. Jest także sekretarzem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni i często angażuje się jako juror w licznych konkursach kulinarnych. Organizuje Ogólnopolski Konkurs Kulinarny "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś" w Pułtusku. Jako mentor, kształci młodych pasjonatów gotowania, w tym swoich synów. W wolnych chwilach, których ma niewiele, czerpie inspiracje z przyrody i podróży, które pozwalają mu poznawać kulinarne zwyczaje innych kultur.

Konrad Birek, zmotywowany pasją do gotowania, którą zaszczepił w nim ojciec Stefan, docenia domową kuchnię, w której współpracował głównie z mamą. Jako wielu innych kucharzy, ukończył technikum gastronomiczne w Warszawie przy ulicy Poznańskiej. Swoją karierę rozpoczął w warszawskim Hotelu Marriott, a później kontynuował ją w Hotelu Jan III Sobieski wraz z Robertem Sową. Pod jego okiem odnosił pierwsze sukcesy, zdobywając m.in. tytuł Profesjonalisty Roku w 2002 roku. Kolejne doświadczenia zdobywał na wyspie Jersey, gdzie pracował jako chef de partie i zastępca szefa kuchni w hotelu Best Western. Po powrocie do Polski w 2005 roku, ponownie związał się z kuchnią Hotelu Jan III Sobieski. Jego największymi kulinarnymi autorytetami są ojciec i Robert Sowa, którzy zawsze wspierali go w jego rozwoju zawodowym.

Szczegóły

Opinie

Książki autora

Podobne

Dla Ciebie

Książki z kategorii

Dostawa i płatność

Szczegóły

Cena: 15.21 zł
Okładka: Twarda
Ilość stron: 256
Rok wydania: 2010
Rozmiar: 190 × 210 mm
ID: 9788361299783

Inne książki tych autorów

Podobne produkty

Może Ci się spodobać

Inne książki z tej samej kategorii

Opinie użytkowników
0.0
0 ocen i 0 recenzji
Reviews Reward Icon

Napisz opinię o książce i wygraj nagrodę!

W każdym miesiącu wybieramy najlepsze opinie i nagradzamy recenzentów.

Dowiedz się więcej

Wartość nagród w tym miesiącu

880 zł

Napisz opinię i wygraj nagrodę!
Twoja ocena to:
wybierz ocenę 0
Treść musi mieć więcej niż 50 i mniej niż 20000 znaków

Dodaj swoją opinię

Zaloguj się na swoje konto, aby mieć możliwość dodawania opinii.

Czy chcesz zostawić tylko ocenę?

Dodanie samej oceny o książce nie jest brane pod uwagę podczas losowania nagród. By mieć szansę na otrzymanie nagrody musisz napisać opinię o książce.

Już oceniłeś/zrecenzowałeś te książkę w przeszłości.

Możliwe jest dodanie tylko jednej recenzji do każdej z książek.

Sposoby dostawy

Płatne z góry

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

ORLEN Paczka

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty DHL BOX 24/7 i punkty POP

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

DPD Pickup Automaty i Punkty Odbioru

9.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty Orlen Paczka, sklepy Żabka i inne

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

GLS U Ciebie - Kurier

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DPD

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier InPost

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Pocztex Kurier

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DHL

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier GLS - kraje UE

69.00 zł

Punkt odbioru (Dębica)

2.99 zł

Darmowa od 190 zł

Płatne przy odbiorze

Kurier GLS pobranie

23.99 zł

Sposoby płatności

Płatność z góry

Przedpłata

platnosc

Zwykły przelew info