Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Birkowie od kuchni
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Od lat w programie "Kawa czy herbata", Stefan i Konrad Birek czarują widzów kulinarnymi specjałami. Są to najznakomitsi, choć nie jedyni przedstawiciele rodziny Birków, którzy poświęcają swoje życie kulinarnym sztukom.
W książce "Birkowie od kuchni", oprócz znanych już postaci, jak Stefan i Konrad, czytelnicy odkryją także resztę rodziny Birków. W tym dziele znajdziemy wszystko, co powinno znaleźć się w autorskiej książce kucharskiej: oryginalne przepisy, praktyczne porady, ciekawe historie kulinarne, anegdoty oraz apetyczne fotografie. Dodatkowo, na zakończenie, czekają na czytelników przepisy zaproszonych gwiazd z programu "Kawa czy herbata".
Stefan Birek to uznany mistrz kuchni z ponad 30-letnim doświadczeniem w branży gastronomicznej. Jego kariera rozpościera się na międzynarodowe terytoria takie jak Zjednoczone Emiraty Arabskie i Austria. Obecnie pełni funkcję szefa kuchni w Hotelu Lord w Warszawie. Jest także sekretarzem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni i często angażuje się jako juror w licznych konkursach kulinarnych. Organizuje Ogólnopolski Konkurs Kulinarny "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś" w Pułtusku. Jako mentor, kształci młodych pasjonatów gotowania, w tym swoich synów. W wolnych chwilach, których ma niewiele, czerpie inspiracje z przyrody i podróży, które pozwalają mu poznawać kulinarne zwyczaje innych kultur.
Konrad Birek, zmotywowany pasją do gotowania, którą zaszczepił w nim ojciec Stefan, docenia domową kuchnię, w której współpracował głównie z mamą. Jako wielu innych kucharzy, ukończył technikum gastronomiczne w Warszawie przy ulicy Poznańskiej. Swoją karierę rozpoczął w warszawskim Hotelu Marriott, a później kontynuował ją w Hotelu Jan III Sobieski wraz z Robertem Sową. Pod jego okiem odnosił pierwsze sukcesy, zdobywając m.in. tytuł Profesjonalisty Roku w 2002 roku. Kolejne doświadczenia zdobywał na wyspie Jersey, gdzie pracował jako chef de partie i zastępca szefa kuchni w hotelu Best Western. Po powrocie do Polski w 2005 roku, ponownie związał się z kuchnią Hotelu Jan III Sobieski. Jego największymi kulinarnymi autorytetami są ojciec i Robert Sowa, którzy zawsze wspierali go w jego rozwoju zawodowym.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Od lat w programie "Kawa czy herbata", Stefan i Konrad Birek czarują widzów kulinarnymi specjałami. Są to najznakomitsi, choć nie jedyni przedstawiciele rodziny Birków, którzy poświęcają swoje życie kulinarnym sztukom.
W książce "Birkowie od kuchni", oprócz znanych już postaci, jak Stefan i Konrad, czytelnicy odkryją także resztę rodziny Birków. W tym dziele znajdziemy wszystko, co powinno znaleźć się w autorskiej książce kucharskiej: oryginalne przepisy, praktyczne porady, ciekawe historie kulinarne, anegdoty oraz apetyczne fotografie. Dodatkowo, na zakończenie, czekają na czytelników przepisy zaproszonych gwiazd z programu "Kawa czy herbata".
Stefan Birek to uznany mistrz kuchni z ponad 30-letnim doświadczeniem w branży gastronomicznej. Jego kariera rozpościera się na międzynarodowe terytoria takie jak Zjednoczone Emiraty Arabskie i Austria. Obecnie pełni funkcję szefa kuchni w Hotelu Lord w Warszawie. Jest także sekretarzem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni i często angażuje się jako juror w licznych konkursach kulinarnych. Organizuje Ogólnopolski Konkurs Kulinarny "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś" w Pułtusku. Jako mentor, kształci młodych pasjonatów gotowania, w tym swoich synów. W wolnych chwilach, których ma niewiele, czerpie inspiracje z przyrody i podróży, które pozwalają mu poznawać kulinarne zwyczaje innych kultur.
Konrad Birek, zmotywowany pasją do gotowania, którą zaszczepił w nim ojciec Stefan, docenia domową kuchnię, w której współpracował głównie z mamą. Jako wielu innych kucharzy, ukończył technikum gastronomiczne w Warszawie przy ulicy Poznańskiej. Swoją karierę rozpoczął w warszawskim Hotelu Marriott, a później kontynuował ją w Hotelu Jan III Sobieski wraz z Robertem Sową. Pod jego okiem odnosił pierwsze sukcesy, zdobywając m.in. tytuł Profesjonalisty Roku w 2002 roku. Kolejne doświadczenia zdobywał na wyspie Jersey, gdzie pracował jako chef de partie i zastępca szefa kuchni w hotelu Best Western. Po powrocie do Polski w 2005 roku, ponownie związał się z kuchnią Hotelu Jan III Sobieski. Jego największymi kulinarnymi autorytetami są ojciec i Robert Sowa, którzy zawsze wspierali go w jego rozwoju zawodowym.
