Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Ale ferment! Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Truskawkowy ocet, egzotycznie pachnące kimchi, aromatyczna kombucha, chrupiące fermentowane rzodkiewki, tradycyjny zakwas z buraków z nutą przypraw korzennych oraz aksamitny zakwas owsiano-ryżowy to tylko niektóre z możliwości, jakie daje fermentacja. Kiszenie to proces, który można stosować przez cały rok do niemal każdego warzywa i owocu, zmieniając je w pożywne superfoods, które korzystnie wpływają na zdrowie, samopoczucie i wygląd. Włączając fermentowane produkty i zakwasy do codziennych posiłków, wzmacniasz swój mikrobiom, poprawiając ogólne samopoczucie.
Co można przyrządzić z domowych kiszonek? Opcji jest mnóstwo: paella z bobem i kiszonymi cytrynami, fasolka szparagowa w buraczanej tempurze, pieczony camembert z kiszonymi burakami w miodzie, czy zupa z lekko fermentowanych pomidorów. A do kanapek? Kremowy serek z kiszonych nerkowców czy ogórki kiszone z miodem lipowym to doskonałe propozycje. I to dopiero początek!
Przenieś magię fermentacji do własnej kuchni! Veronika Szwejk i Mikołaj Bator, założyciele największej polskiej ekologicznej manufaktury zajmującej się kiszonkami, wprowadzili kimchi, kombuchę i zakwas z buraków do codziennego menu Polaków, czyniąc je częścią stylu życia. Ich książka jest skarbnicą wiedzy o zdrowej fermentacji, umożliwiając ci odkrycie wszystkich jej tajników.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Truskawkowy ocet, egzotycznie pachnące kimchi, aromatyczna kombucha, chrupiące fermentowane rzodkiewki, tradycyjny zakwas z buraków z nutą przypraw korzennych oraz aksamitny zakwas owsiano-ryżowy to tylko niektóre z możliwości, jakie daje fermentacja. Kiszenie to proces, który można stosować przez cały rok do niemal każdego warzywa i owocu, zmieniając je w pożywne superfoods, które korzystnie wpływają na zdrowie, samopoczucie i wygląd. Włączając fermentowane produkty i zakwasy do codziennych posiłków, wzmacniasz swój mikrobiom, poprawiając ogólne samopoczucie.
Co można przyrządzić z domowych kiszonek? Opcji jest mnóstwo: paella z bobem i kiszonymi cytrynami, fasolka szparagowa w buraczanej tempurze, pieczony camembert z kiszonymi burakami w miodzie, czy zupa z lekko fermentowanych pomidorów. A do kanapek? Kremowy serek z kiszonych nerkowców czy ogórki kiszone z miodem lipowym to doskonałe propozycje. I to dopiero początek!
Przenieś magię fermentacji do własnej kuchni! Veronika Szwejk i Mikołaj Bator, założyciele największej polskiej ekologicznej manufaktury zajmującej się kiszonkami, wprowadzili kimchi, kombuchę i zakwas z buraków do codziennego menu Polaków, czyniąc je częścią stylu życia. Ich książka jest skarbnicą wiedzy o zdrowej fermentacji, umożliwiając ci odkrycie wszystkich jej tajników.
