Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Zdrowe jelita to zdrowe ciało
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Przezwyciężenie problemów jelitowych dzięki metodom medycyny naturalnej. Hipokrates, zwany ojcem medycyny, twierdził, że wszystkie choroby mają swój początek w jelitach. Od czasów Hipokratesa upłynęło wiele wieków, ale jego słowa nie straciły na znaczeniu, gdyż nie ma mowy o zdrowiu bez zdrowego przewodu pokarmowego.
Często słyszy się powiedzenie: Jesteś tym, co zjadasz. Doktor Cabot nie zgadza się z takim stawianiem sprawy; można bowiem przestrzegać dobrej diety, ale jeśli wątroba,trzustka, żołądek czy jelita nie funkcjonują prawidłowo, wtedy nie wykorzystujemy optymalnie składników odżywczych zawartych w zdrowym pokarmie. Nowe badania wykazały, że stan przewodu jelitowego odgrywa kluczową rolę w utrzymaniu dobrego ogólnego zdrowia i wywiera głęboki wpływ na: zdrowie psychiczne: mózg ma bardzo duży związek z jelitami, ryzyko zachorowania na raka, alergie, bóle i stany zapalne, choroby autoagresyjne, nawracające infekcje, nadwagę.
Książka ukazuje podstawowe zasady utrzymania w zdrowiu całego przewodu pokarmowego: od jamy ustnej po odbyt. Autorka przedstawia w niej wyniki najnowszych badań i naturalne metody pokonywaniapowszechnych problemów z jelitami, takich jak uciążliwe gazy i wzdęcia, cuchnący oddech, zespół jelita drażliwego, zaparcia, pasożyty, kandydoza, wrzodziejące zapalenie okrężnicy, refluks przełykowy, zgaga, osłabione trawienie, nietolerancja glutenu, alergie pokarmowe, zespół nieszczelnego jelita, uchyłkowatość jelit, zaburzenia pracy trzustki i wiele innych. Rozdział poświęcony leczeniu raka jelita grubego zawiera praktyczne i cenne porady dla chorych.
W książce tej znajdziemy 150 przepisów na potrawy przyjazne dla jelit: smaczne śniadania, obiady i kolacje oraz przekąski i łakocie. W publikacji nie zabrakło też przepisówna potrawy bez glutenu, mleka, orzechów i cukru, z myślą o osobach o delikatnym żołądku, a także informacji o diecie zawierającej mało substancji określanych skrótem FODMAP.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Przezwyciężenie problemów jelitowych dzięki metodom medycyny naturalnej. Hipokrates, zwany ojcem medycyny, twierdził, że wszystkie choroby mają swój początek w jelitach. Od czasów Hipokratesa upłynęło wiele wieków, ale jego słowa nie straciły na znaczeniu, gdyż nie ma mowy o zdrowiu bez zdrowego przewodu pokarmowego.
Często słyszy się powiedzenie: Jesteś tym, co zjadasz. Doktor Cabot nie zgadza się z takim stawianiem sprawy; można bowiem przestrzegać dobrej diety, ale jeśli wątroba,trzustka, żołądek czy jelita nie funkcjonują prawidłowo, wtedy nie wykorzystujemy optymalnie składników odżywczych zawartych w zdrowym pokarmie. Nowe badania wykazały, że stan przewodu jelitowego odgrywa kluczową rolę w utrzymaniu dobrego ogólnego zdrowia i wywiera głęboki wpływ na: zdrowie psychiczne: mózg ma bardzo duży związek z jelitami, ryzyko zachorowania na raka, alergie, bóle i stany zapalne, choroby autoagresyjne, nawracające infekcje, nadwagę.
Książka ukazuje podstawowe zasady utrzymania w zdrowiu całego przewodu pokarmowego: od jamy ustnej po odbyt. Autorka przedstawia w niej wyniki najnowszych badań i naturalne metody pokonywaniapowszechnych problemów z jelitami, takich jak uciążliwe gazy i wzdęcia, cuchnący oddech, zespół jelita drażliwego, zaparcia, pasożyty, kandydoza, wrzodziejące zapalenie okrężnicy, refluks przełykowy, zgaga, osłabione trawienie, nietolerancja glutenu, alergie pokarmowe, zespół nieszczelnego jelita, uchyłkowatość jelit, zaburzenia pracy trzustki i wiele innych. Rozdział poświęcony leczeniu raka jelita grubego zawiera praktyczne i cenne porady dla chorych.
W książce tej znajdziemy 150 przepisów na potrawy przyjazne dla jelit: smaczne śniadania, obiady i kolacje oraz przekąski i łakocie. W publikacji nie zabrakło też przepisówna potrawy bez glutenu, mleka, orzechów i cukru, z myślą o osobach o delikatnym żołądku, a także informacji o diecie zawierającej mało substancji określanych skrótem FODMAP.