Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Umami. Opowieści i przepisy
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
UMAMI to fascynująca i zabawna opowieść kulinarna, która łączy w sobie wypróbowane przepisy zarówno na klasyczne dania, jak i na egzotyczne smakołyki z najdalszych zakątków globu. W książce znajdziesz m.in. receptury na schab z jałowcem, rosół, który pomoże w każdej sytuacji, aromatyczne kleftiko rodem z Cypru, pilaw z jagnięciną i kaszą jaglaną, tadżin z makreli oraz przepyszny tort Jadziny. Te przepisy zamienią zwykłe posiłki w niezwykłe uczty pełne smaku i zapachu.
Joanna Brodzik zabiera nas w sensoryczną podróż przez kontynenty pachnące cynamonem, szafranem, dojrzałymi pomidorami i świeżymi truskawkami. Proponuje nam również wyprawę w przeszłość, ukazując wpływ takich postaci jak Marco Polo, Krzysztof Kolumb czy Amerigo Vespucci na światową mapę kulinariów oraz opowiadając o tym, jak niektóre odkrycia zmieniały bieg historii.
Autorka inspiruje do odkrywania przyjemności z prostych rzeczy, takich jak dotyk chrupiącego chleba czy kolor jadalnych kwiatów. Podpowiada, jak unikać marnowania jedzenia, kiedy najlepiej zacząć przygotowania noworocznego bigosu i czym można zastąpić cukier w diecie. Książka ta jest pełna przepisów powstałych z miłości do ludzi, szacunku do składników i umiejętności słuchania opowieści przy wspólnym stole. To wymarzona kulinarna gawęda, którą warto dzielić się z rodziną i przyjaciółmi.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
UMAMI to fascynująca i zabawna opowieść kulinarna, która łączy w sobie wypróbowane przepisy zarówno na klasyczne dania, jak i na egzotyczne smakołyki z najdalszych zakątków globu. W książce znajdziesz m.in. receptury na schab z jałowcem, rosół, który pomoże w każdej sytuacji, aromatyczne kleftiko rodem z Cypru, pilaw z jagnięciną i kaszą jaglaną, tadżin z makreli oraz przepyszny tort Jadziny. Te przepisy zamienią zwykłe posiłki w niezwykłe uczty pełne smaku i zapachu.
Joanna Brodzik zabiera nas w sensoryczną podróż przez kontynenty pachnące cynamonem, szafranem, dojrzałymi pomidorami i świeżymi truskawkami. Proponuje nam również wyprawę w przeszłość, ukazując wpływ takich postaci jak Marco Polo, Krzysztof Kolumb czy Amerigo Vespucci na światową mapę kulinariów oraz opowiadając o tym, jak niektóre odkrycia zmieniały bieg historii.
Autorka inspiruje do odkrywania przyjemności z prostych rzeczy, takich jak dotyk chrupiącego chleba czy kolor jadalnych kwiatów. Podpowiada, jak unikać marnowania jedzenia, kiedy najlepiej zacząć przygotowania noworocznego bigosu i czym można zastąpić cukier w diecie. Książka ta jest pełna przepisów powstałych z miłości do ludzi, szacunku do składników i umiejętności słuchania opowieści przy wspólnym stole. To wymarzona kulinarna gawęda, którą warto dzielić się z rodziną i przyjaciółmi.
