Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Terapia pożywieniem
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Druga edycja tej książki to wyjątkowo rozbudowane i zaktualizowane źródło wiedzy na temat naturalnej terapii poprzez dietę. W tradycyjnej medycynie chińskiej kluczowe znaczenie ma to, co spożywamy, a nie tylko zawartość witamin czy minerałów. Na Wschodzie zrozumienie jakości termicznej potraw, która może rozgrzewać, ochładzać czy nawilżać organizm, jest równie istotne. Tego rodzaju podejście do żywienia sprawia, że staje się ono lekarstwem, co jest nieocenione w profilaktyce i leczeniu współczesnych chorób cywilizacyjnych. Ta książka jest lekturą obowiązkową dla lekarzy i ich pacjentów, jak również dla wszystkich zainteresowanych zdrowym stylem życia.
Joerg Kastner w swoim dziele wprowadza nas w świat tradycyjnej medycyny chińskiej oraz energetyki pożywienia, ukazując, jak można je praktycznie zastosować każdego dnia. Łącząc zachodnią wiedzę z chińskimi metodami diagnostycznymi, przedstawia wiele przykładów klinicznych i sugestii terapeutycznych. W książce znajdziemy opisy ponad 300 produktów spożywczych, takich jak warzywa, zboża, zioła, owoce, mięsa, owoce morza czy produkty mleczne. Kastner przedstawia przyczyny różnych objawów według chińskiego podejścia, a także skuteczne metody leczenia, w tym problemów takich jak otyłość czy wyczerpanie fizyczne i emocjonalne.
Drugie wydanie zostało wzbogacone o aktualne tematy, takie jak alergie, nadwrażliwość pokarmowa oraz diety w stanach patologicznych i metody postne. Nowością są także rozdziały poświęcone smoothies i superfoods.
W książce znajdziemy również praktyczne wskazówki dotyczące adaptacji chińskich zasad żywieniowych do zachodniego stylu życia. Autor omawia zastosowanie dietetyki chińskiej w różnych kontekstach, mając na uwadze czynniki takie jak zmiany sezonalne czy szczególne potrzeby dzieci oraz osób starszych. Dostarcza także poszerzoną listę popularnych produktów wraz z opisem ich leczniczych właściwości oraz porady na temat terapii akupunkturą.
„Terapia pożywieniem” to nieoceniona lektura zarówno dla studentów i praktyków tradycyjnej medycyny chińskiej, jak i specjalistów ds. żywienia, dietetyków, lekarzy oraz każdego, kto pragnie prowadzić zdrowy tryb życia.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Druga edycja tej książki to wyjątkowo rozbudowane i zaktualizowane źródło wiedzy na temat naturalnej terapii poprzez dietę. W tradycyjnej medycynie chińskiej kluczowe znaczenie ma to, co spożywamy, a nie tylko zawartość witamin czy minerałów. Na Wschodzie zrozumienie jakości termicznej potraw, która może rozgrzewać, ochładzać czy nawilżać organizm, jest równie istotne. Tego rodzaju podejście do żywienia sprawia, że staje się ono lekarstwem, co jest nieocenione w profilaktyce i leczeniu współczesnych chorób cywilizacyjnych. Ta książka jest lekturą obowiązkową dla lekarzy i ich pacjentów, jak również dla wszystkich zainteresowanych zdrowym stylem życia.
Joerg Kastner w swoim dziele wprowadza nas w świat tradycyjnej medycyny chińskiej oraz energetyki pożywienia, ukazując, jak można je praktycznie zastosować każdego dnia. Łącząc zachodnią wiedzę z chińskimi metodami diagnostycznymi, przedstawia wiele przykładów klinicznych i sugestii terapeutycznych. W książce znajdziemy opisy ponad 300 produktów spożywczych, takich jak warzywa, zboża, zioła, owoce, mięsa, owoce morza czy produkty mleczne. Kastner przedstawia przyczyny różnych objawów według chińskiego podejścia, a także skuteczne metody leczenia, w tym problemów takich jak otyłość czy wyczerpanie fizyczne i emocjonalne.
Drugie wydanie zostało wzbogacone o aktualne tematy, takie jak alergie, nadwrażliwość pokarmowa oraz diety w stanach patologicznych i metody postne. Nowością są także rozdziały poświęcone smoothies i superfoods.
W książce znajdziemy również praktyczne wskazówki dotyczące adaptacji chińskich zasad żywieniowych do zachodniego stylu życia. Autor omawia zastosowanie dietetyki chińskiej w różnych kontekstach, mając na uwadze czynniki takie jak zmiany sezonalne czy szczególne potrzeby dzieci oraz osób starszych. Dostarcza także poszerzoną listę popularnych produktów wraz z opisem ich leczniczych właściwości oraz porady na temat terapii akupunkturą.
„Terapia pożywieniem” to nieoceniona lektura zarówno dla studentów i praktyków tradycyjnej medycyny chińskiej, jak i specjalistów ds. żywienia, dietetyków, lekarzy oraz każdego, kto pragnie prowadzić zdrowy tryb życia.
