Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Świat od kuchni
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Anthony Bourdain, dzięki swej nieustępliwej szczerości i unikatowemu poczuciu humoru, zabiera nas w emocjonującą podróż po kulinarnych zakątkach globu, pełną intensywnych przeżyć. Jego opowieść spleciona jest z dynamicznego języka, pełna barwnych osobowości i nieoczekiwanych ciekawostek, które odkrywa jako outsider w gastronomicznym świecie.
Bourdain, znana twarz licznych programów kulinarnych, otwarcie i z żywą pasją dzieli się swoimi obserwacjami, czego warto, a czego lepiej unikać w kuchni. Jego pamiętnik z kulinarnych podróży szybko trafił na listę bestsellerów „New York Timesa”, a British Guild of Food Writers przyznała mu tytuł Food Book of the Year 2002, co umocniło jego pozycję jako jednej z najbardziej fascynujących postaci w kulinarnym świecie.
W książce „Świat od kuchni” Bourdain, z typową dla siebie werwą, zaprasza czytelników do najbardziej niezwykłych restauracji na różnych kontynentach. Opisuje tam nie tylko wyborne, ale często kontrowersyjne dania, których miał okazję skosztować w takich miejscach jak Kambodża, Portugalia, Japonia, Wietnam, Rosja, Francja, Wielka Brytania, Meksyk oraz na wschodnim wybrzeżu USA. Wśród egzotycznych propozycji znaleźć można m.in. trującą rybę fugu, serce kobry bijące na talerzu, smażone baranie jądra czy gotowane kacze embriony.
Książka odpowie na pytanie, jakie danie Bourdain uważał za idealne, zapraszając do skosztowania niezwykłych smaków i doświadczenia nietypowych przygód kulinarnych.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Anthony Bourdain, dzięki swej nieustępliwej szczerości i unikatowemu poczuciu humoru, zabiera nas w emocjonującą podróż po kulinarnych zakątkach globu, pełną intensywnych przeżyć. Jego opowieść spleciona jest z dynamicznego języka, pełna barwnych osobowości i nieoczekiwanych ciekawostek, które odkrywa jako outsider w gastronomicznym świecie.
Bourdain, znana twarz licznych programów kulinarnych, otwarcie i z żywą pasją dzieli się swoimi obserwacjami, czego warto, a czego lepiej unikać w kuchni. Jego pamiętnik z kulinarnych podróży szybko trafił na listę bestsellerów „New York Timesa”, a British Guild of Food Writers przyznała mu tytuł Food Book of the Year 2002, co umocniło jego pozycję jako jednej z najbardziej fascynujących postaci w kulinarnym świecie.
W książce „Świat od kuchni” Bourdain, z typową dla siebie werwą, zaprasza czytelników do najbardziej niezwykłych restauracji na różnych kontynentach. Opisuje tam nie tylko wyborne, ale często kontrowersyjne dania, których miał okazję skosztować w takich miejscach jak Kambodża, Portugalia, Japonia, Wietnam, Rosja, Francja, Wielka Brytania, Meksyk oraz na wschodnim wybrzeżu USA. Wśród egzotycznych propozycji znaleźć można m.in. trującą rybę fugu, serce kobry bijące na talerzu, smażone baranie jądra czy gotowane kacze embriony.
Książka odpowie na pytanie, jakie danie Bourdain uważał za idealne, zapraszając do skosztowania niezwykłych smaków i doświadczenia nietypowych przygód kulinarnych.
