InPost Paczkomaty 24/7
13.99 zł
Darmowa dostawa od 190 zł
Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Moda na zielone koktajle
W roku 2004 Rosjanka, Victoria Boutenko, eksperymentowała z różnymi produktami spożywczymi i szukała drogi do zdrowszego i smaczniejszego odżywiania. Wiedziała, że ogromnym wsparciem dla zdrowia jest spożywanie zielonych liści z dużą zawartością chlorofilu i szukała nowych możliwości takiego ich przyjmowania, aby, często gorzkie i trudne do pogryzienia, liście smakowały lepiej. W ten sposób wpadła na pomysł, żeby różne zielone liście łączyć z owocami w mikserze i pić uzyskane koktajle. Ta moda szybko opanowała cały świat. Teraz, dzięki roślinom dziko rosnącym, wkracza na zupełnie nowy poziom.
Dlaczego warto postawić na dzikość?
Wraz z rozpowszechnieniem rolnictwa nasz sposób odżywiania uległ zmianie, a dzikie zioła popadały w coraz większe zapomnienie. Jednak rośliny uprawne, nie będąc już na łonie natury w swoim miejscu występowania, nie musiały opierać się wiatrowi, niepogodzie i konkurencji. Z biegiem czasu straciły więc sporo ze swojej wytrzymałości oraz witalności i przestały być odżywcze dla naszych organizmów. Ponadto monokultury i niewłaściwe nawożenie prowadzą do wyjałowienia ziemi, przez co rośliny uprawne otrzymują mniej składników odżywczych niż dziko rosnące. Opłaca się nam zatem znów w pewnym stopniu oprzeć się na zbieractwie, ponieważ w ten sposób możemy być pewni, że otrzymamy substancje odżywcze, których potrzebuje nasz organizm do sprostania wymogom współczesnego świata
Odzyskaj witalność i energię
Dzięki smoothie z dzikich roślin poczujesz się dobrze w swojej skórze, lepiej poradzić sobie ze stresem i będziesz bardziej zrównoważony i świadomy swojej codzienności. Książka zawiera dokładne opisy dzikich ziół wraz z ich walorami leczniczymi. Na przykład pokrzywa w porównaniu do sałaty głowiastej zawiera dwadzieścia razy więcej wapnia i witaminy C oraz siedmiokrotnie więcej żelaza. Stokrotka pospolita ma w porównaniu do szpinaku dwa razy więcej różnych minerałów, wapnia i witaminy C. Odpowiednio dobrane zioła mogą skutecznie poprawić Twoje zdrowie i nastrój. Istotne jest również to, że nie powodują żadnych skutków ubocznych.
Jak łatwo i bezkosztowo odżywić swój organizm
Dzikie rośliny o uzdrawiającej mocy rosną wszędzie i łatwo możesz je znaleźć. Możesz je sam uzbierać i nie musisz za nie płacić. Łącząc je z owocami otrzymasz smaczny napój energetyczny, który zaopatrzy Cię każdego dnia w składniki odżywcze, których potrzebujesz. Dzięki nim odzyskasz witalność, odporność i wytrzymałość. Książka zawiera dokładne opisy dzikich ziół, liczne kolorowe zdjęcia, dużo przepisów i kalendarz zbiorów.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Moda na zielone koktajle
W roku 2004 Rosjanka, Victoria Boutenko, eksperymentowała z różnymi produktami spożywczymi i szukała drogi do zdrowszego i smaczniejszego odżywiania. Wiedziała, że ogromnym wsparciem dla zdrowia jest spożywanie zielonych liści z dużą zawartością chlorofilu i szukała nowych możliwości takiego ich przyjmowania, aby, często gorzkie i trudne do pogryzienia, liście smakowały lepiej. W ten sposób wpadła na pomysł, żeby różne zielone liście łączyć z owocami w mikserze i pić uzyskane koktajle. Ta moda szybko opanowała cały świat. Teraz, dzięki roślinom dziko rosnącym, wkracza na zupełnie nowy poziom.
Dlaczego warto postawić na dzikość?
Wraz z rozpowszechnieniem rolnictwa nasz sposób odżywiania uległ zmianie, a dzikie zioła popadały w coraz większe zapomnienie. Jednak rośliny uprawne, nie będąc już na łonie natury w swoim miejscu występowania, nie musiały opierać się wiatrowi, niepogodzie i konkurencji. Z biegiem czasu straciły więc sporo ze swojej wytrzymałości oraz witalności i przestały być odżywcze dla naszych organizmów. Ponadto monokultury i niewłaściwe nawożenie prowadzą do wyjałowienia ziemi, przez co rośliny uprawne otrzymują mniej składników odżywczych niż dziko rosnące. Opłaca się nam zatem znów w pewnym stopniu oprzeć się na zbieractwie, ponieważ w ten sposób możemy być pewni, że otrzymamy substancje odżywcze, których potrzebuje nasz organizm do sprostania wymogom współczesnego świata
Odzyskaj witalność i energię
Dzięki smoothie z dzikich roślin poczujesz się dobrze w swojej skórze, lepiej poradzić sobie ze stresem i będziesz bardziej zrównoważony i świadomy swojej codzienności. Książka zawiera dokładne opisy dzikich ziół wraz z ich walorami leczniczymi. Na przykład pokrzywa w porównaniu do sałaty głowiastej zawiera dwadzieścia razy więcej wapnia i witaminy C oraz siedmiokrotnie więcej żelaza. Stokrotka pospolita ma w porównaniu do szpinaku dwa razy więcej różnych minerałów, wapnia i witaminy C. Odpowiednio dobrane zioła mogą skutecznie poprawić Twoje zdrowie i nastrój. Istotne jest również to, że nie powodują żadnych skutków ubocznych.
Jak łatwo i bezkosztowo odżywić swój organizm
Dzikie rośliny o uzdrawiającej mocy rosną wszędzie i łatwo możesz je znaleźć. Możesz je sam uzbierać i nie musisz za nie płacić. Łącząc je z owocami otrzymasz smaczny napój energetyczny, który zaopatrzy Cię każdego dnia w składniki odżywcze, których potrzebujesz. Dzięki nim odzyskasz witalność, odporność i wytrzymałość. Książka zawiera dokładne opisy dzikich ziół, liczne kolorowe zdjęcia, dużo przepisów i kalendarz zbiorów.