Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Receptury z klasztornej piwniczki Mięsa: zrazy befsztyki bitki cynaderki Jacek Kowalski
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Ta książka kucharska to wydawnictwo niezwykłe. Zbiera i przypomina oryginalne przepisy tradycyjnej kuchni klasztornej. Zdradza prawdziwe przepisy kuchni która przeżywa dziś swój zasłużony renesans. Znajdujemy tu stare receptury na potrawy najbardziej wyszukane ale i najbardziej popularne. Potrawy mięsne i rybne wina i nalewki ciasta i desery... Dania na każdą porę roku i dnia. Na czas postu i czas świętowania na Adwent i Wielki Post na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Zachowując piękny język w jakim owe dawne receptury były spisywane ozdabiając je perełkami sarmackiego humoru i ubarwiając ponętnymi ilustracjami - książka ta pozwala wczuć się w nastrój towarzyszący owemu starodawnemu obyczajowi nieśpiesznego wydobywania z darów natury barw smaków aromatów.
Wydawnictwo AA, ISBN: 9788361374534, 145x210, 72 s., oprawa twarda
Receptury z klasztornej piwniczki. Mięsa: zrazy, befsztyki, bitki, cynaderki Jacek Kowalski
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Ta książka kucharska to wydawnictwo niezwykłe. Zbiera i przypomina oryginalne przepisy tradycyjnej kuchni klasztornej. Zdradza prawdziwe przepisy kuchni która przeżywa dziś swój zasłużony renesans. Znajdujemy tu stare receptury na potrawy najbardziej wyszukane ale i najbardziej popularne. Potrawy mięsne i rybne wina i nalewki ciasta i desery... Dania na każdą porę roku i dnia. Na czas postu i czas świętowania na Adwent i Wielki Post na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Zachowując piękny język w jakim owe dawne receptury były spisywane ozdabiając je perełkami sarmackiego humoru i ubarwiając ponętnymi ilustracjami - książka ta pozwala wczuć się w nastrój towarzyszący owemu starodawnemu obyczajowi nieśpiesznego wydobywania z darów natury barw smaków aromatów.
Wydawnictwo AA, ISBN: 9788361374534, 145x210, 72 s., oprawa twarda
Receptury z klasztornej piwniczki. Mięsa: zrazy, befsztyki, bitki, cynaderki Jacek Kowalski