Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Receptury z Klasztornej Piwniczki Mięsa zrazy befsztyki bitki cynaderki
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Ta wyjątkowa książka kucharska przybliża tradycje kulinarne kuchni klasztornej, która obecnie cieszy się zasłużonym odrodzeniem. Składa się z oryginalnych przepisów, które przetrwały próbę czasu, obejmujących zarówno wykwintne, jak i codzienne dania. Wśród receptur znajdziemy propozycje na potrawy mięsne, rybne, a także przepisy na wina, nalewki, ciasta, czy desery. To inspirujące kompendium kulinarne dostarcza także pomysłów na różnorodne okazje - od codziennych posiłków po dania idealne na post czy świąteczne chwile jak Boże Narodzenie czy Wielkanoc.
Książka nie tylko zachwyca bogactwem smaków, ale zachowuje też urok dawnego języka, w którym niegdyś spisywano przepisy. Całość uzupełniona jest sarmackim humorem oraz ilustracjami, które pomagają w pełni wczuć się w atmosferę niegdyś panujących tradycji tworzenia potraw z naturalnych składników.
Wydawnictwo AA, ISBN: 9788361374534, format 145x210, 72 strony, oprawa twarda.
Receptury z klasztornej piwniczki. Mięsa: zrazy, befsztyki, bitki, cynaderki autorstwa Jacka Kowalskiego.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Ta wyjątkowa książka kucharska przybliża tradycje kulinarne kuchni klasztornej, która obecnie cieszy się zasłużonym odrodzeniem. Składa się z oryginalnych przepisów, które przetrwały próbę czasu, obejmujących zarówno wykwintne, jak i codzienne dania. Wśród receptur znajdziemy propozycje na potrawy mięsne, rybne, a także przepisy na wina, nalewki, ciasta, czy desery. To inspirujące kompendium kulinarne dostarcza także pomysłów na różnorodne okazje - od codziennych posiłków po dania idealne na post czy świąteczne chwile jak Boże Narodzenie czy Wielkanoc.
Książka nie tylko zachwyca bogactwem smaków, ale zachowuje też urok dawnego języka, w którym niegdyś spisywano przepisy. Całość uzupełniona jest sarmackim humorem oraz ilustracjami, które pomagają w pełni wczuć się w atmosferę niegdyś panujących tradycji tworzenia potraw z naturalnych składników.
Wydawnictwo AA, ISBN: 9788361374534, format 145x210, 72 strony, oprawa twarda.
Receptury z klasztornej piwniczki. Mięsa: zrazy, befsztyki, bitki, cynaderki autorstwa Jacka Kowalskiego.
