InPost Paczkomaty 24/7
13.99 zł
Darmowa dostawa od 190 zł
Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Okowita, przepalanka i nalewki Andrzeja Fiedoruka - kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwórczości, spożycia, jak i bogactwa zachowanych w literaturze i ustnych przekazach przepisów.
Dowiemy się zatem, jak powstawały poszczególne gatunki alkoholu (likier, armaniak, koniak, calvados, whisky, gin, rum...), które z nich preferowali nasi przodkowie i z jakich składników najczęściej przyrządzali alkohole. Krok po kroku poznamy procesy wytwarzania wraz z opisem profesjonalnych i domowych urządzeń, a także najbardziej udane przepisy na trunki, które uwiodą podniebienie i wprawią w dobry nastrój.
Andrzej Fiedoruk, ur. 1957, socjolog, którego pasją jest historia pokarmów i obyczajów żywieniowych. Urodził się i wychował w Białymstoku. Jego pierwsza książka to Kuchnia podlaska (2006). Jeden z recenzentów określił Fiedoruka mianem kucharza-publicysty, bo książka nie była zwykłym zbiorem przepisów, lecz próbą spojrzenia na historię regionu przez pryzmat sztuki kulinarnej. Barwnie prowadzona opowieść wzbudziła duże zainteresowanie czytelników i dała asumpt do powstania kolejnych pozycji o tematyce kulinarnej połączonej z dużą dozą historii żywności. W twórczości Fiedoruka znajdziemy również pozycje o charakterze prozatorskim. Białostockie smaki są próbą pokazania klimatu tego miasta lat sześćdziesiątych ubiegłego wieku. Autor poprzez zapamiętane smaki z lat dzieciństwa przedstawia specyficzne dla niego zdarzenia i obyczaje lat minionych. W 2008 roku wydał dobrze przyjętą Kuchnię kresową.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Okowita, przepalanka i nalewki Andrzeja Fiedoruka - kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwórczości, spożycia, jak i bogactwa zachowanych w literaturze i ustnych przekazach przepisów.
Dowiemy się zatem, jak powstawały poszczególne gatunki alkoholu (likier, armaniak, koniak, calvados, whisky, gin, rum...), które z nich preferowali nasi przodkowie i z jakich składników najczęściej przyrządzali alkohole. Krok po kroku poznamy procesy wytwarzania wraz z opisem profesjonalnych i domowych urządzeń, a także najbardziej udane przepisy na trunki, które uwiodą podniebienie i wprawią w dobry nastrój.
Andrzej Fiedoruk, ur. 1957, socjolog, którego pasją jest historia pokarmów i obyczajów żywieniowych. Urodził się i wychował w Białymstoku. Jego pierwsza książka to Kuchnia podlaska (2006). Jeden z recenzentów określił Fiedoruka mianem kucharza-publicysty, bo książka nie była zwykłym zbiorem przepisów, lecz próbą spojrzenia na historię regionu przez pryzmat sztuki kulinarnej. Barwnie prowadzona opowieść wzbudziła duże zainteresowanie czytelników i dała asumpt do powstania kolejnych pozycji o tematyce kulinarnej połączonej z dużą dozą historii żywności. W twórczości Fiedoruka znajdziemy również pozycje o charakterze prozatorskim. Białostockie smaki są próbą pokazania klimatu tego miasta lat sześćdziesiątych ubiegłego wieku. Autor poprzez zapamiętane smaki z lat dzieciństwa przedstawia specyficzne dla niego zdarzenia i obyczaje lat minionych. W 2008 roku wydał dobrze przyjętą Kuchnię kresową.